;

Internet 600 Mb/s do domu, światłowodem? Proszę bardzo! (0)

Wojtek Jabczyński

1 grudnia 2015

Internet 600 Mb/s do domu, światłowodem? Proszę bardzo!

Nie będę ukrywał, że od kiedy zdecydowaliśmy się na większe inwestycje w światłowody, sam nie mogłem doczekać się tej oferty. Dziś wystartowaliśmy i mogę Wam powiedzieć, że w Orange Polska mamy najszybszy, domowy internet o prędkości aż 600 Mb/s. Technologia światłowodowa zapewni Wam nie tylko tak imponującą prędkość, ale stabilność, niezawodność i komfort korzystania z sieci oraz multimediów na wielu urządzeniach jednocześnie. Usługę nazwaliśmy Supernova i jest dostępna w 3 opcjach prędkości: 100 Mb/s, 300 Mb/s i 600 Mb/s. Ze wszystkich już możecie korzystać lub będzie to możliwe w najbliższych kilku tygodniach w: Warszawie, Lublinie, Białymstoku, Bydgoszczy, Katowicach, Łodzi, Szczecinie, Wrocławiu, Elblągu, Sosnowcu i Zielonej Górze. Natomiast w Krakowie, Opolu, Piotrkowie Trybunalskim, Mysłowicach i Gdańsku, Supernova będzie dostępna w 2 opcjach prędkości: 100 Mb/s i 300 Mb/s. W tej chwili w zasięgu mamy prawie 400 tys. gospodarstw domowych, a do końca roku będzie ich 720 tys. I pewnie najważniejsze. Jak wyglądają ceny: Za 600 Mb/s – zapłacicie 109 zł; 300 Mb/s – 79 zł i 100 Mb/s – 69 zł. Jednak moim zdaniem zdecydowanie lepiej zdecydować się na opcję w FunPack-u, czyli z telewizją HD, pakietami kanałów nc+, telefonem domowym, modem z najszybszym WiFi oraz dekoderem z nagrywarką. Za taki zestaw zapłacicie tylko 99 groszy więcej, czyli dla opcji 100 Mb/s, 300 Mb/s i 600 Mb/s ceny wynoszą odpowiednio: 69,99 zł, 79,99 zł i 109,99 zł. Umowa podpisujecie na 24 miesiące. Przypomnę, że jeśli macie usługi stacjonarne Orange, a Supernova i FunPack zdecydowanie takimi są, to możecie dokupić mobilne Smart Plany Open z dużym rabatem. Każda z trzech opcji takiego planu będzie dla Was o 30 zł tańsza niż w standardowej ofercie. Szczegółowe informacje na temat oferty Supernova i jej zasięgu dostaniecie pod numerem 801234 567 (koszt połączenia zgodnie z planem taryfowym klienta) albo na stronie www.orange.pl/ftth. Jeśli chcecie zapoznać się z materiałami prasowymi i prezentacją zapraszam tutaj. A tutaj zobaczycie spot z Sercem i Rozumem wyreżyserowany przez Tomasza Baginskiego.

8f665b9892ae77d52a54b315fbd3f99a23c.jpg

Udostępnij: Internet 600 Mb/s do domu, światłowodem? Proszę bardzo!
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

;

Na mój gust – o kinie, tv i muzyce, odc. 3 (0)

Kasia Barys

30 listopada 2015

Na mój gust – o kinie, tv i muzyce, odc. 3

Zapraszam do obejrzenia kolejnego odcinka mojego blogowego formatu, w którym zobaczycie jaki mam filmowy i muzyczny gust. W orangowym usługach: Telewizja Tu i Tam oraz Muzyka Tu i Tam jest w czym wybierać. W odcinku zapraszam Was także do konkursu, w którym możecie wygrać bezpłatny dostęp do biblioteki ponad 20 milionów piosenek w tym m.in. „Hello” Adele. W teledysku do piosenki właśnie tej artystki, promującym najnowszą płytę, widać budkę telefoniczną. Technologia się zmieniła, niewiele osób korzysta z budek i powoli są one likwidowane. W dobie komórek, nielimitowanych rozmów i wi-fi nikt już nie kupuje żetonów czy kart… Ale budki służyły kiedyś nie tylko do rozmów telefonicznych. Kto pamięta, ręka w górę?:) Chroniły przed deszczem, ogrzewały w mroźne dni, a nawet były atrakcją w czasie niejednej randki…

Macie zabawne/ciekawe wspomnienia z budkami telefonicznymi? Podzielcie się w komentarzu pod wpisem. Dla autorów 20 najciekawszych historii rozdam kody do Muzyki Tu i Tam – nielimitowany dostęp do biblioteki ponad 20 milionów piosenek przez cały miesiąc! Rozstrzygnięcie konkursu 2 grudnia.

00f786b97b3349e2201b6a619a4a94fa8a8

Udostępnij: Na mój gust – o kinie, tv i muzyce, odc. 3
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

;

W „Szalony weekend” ceny telefonów lecą w dół (0)

Piotr Domański

27 listopada 2015

W „Szalony weekend” ceny telefonów lecą w dół

W naszym e-sklepie z telefonami bez umowy startujemy z kolejną promocją – „szalonym weekendem”. Na najbliższe dwa dni potanieją trzy smartfony. I to znacznie. Samsung Galaxy S5 Neo, model moim zdaniem z wyższej półki, potaniał o 17% i będzie kosztował w promocji 1249 zł. Poszperałem sporo w sieci i nie znalazłem tego smartfona w lepszej cenie.

Taniej, o blisko 15%, zapłacicie za Samsunga Galaxy Grad Prime VE, którego w ten weekend kupicie za 569 zł. Za całkiem zgrabnego Orange Dive 70 zapłacicie blisko sześset złotych, co oznacza, że jego cena spadnie na najbliższe dni o 14%.

Pamiętajcie, że to tylko trzy z 46 telefonów, które można znaleźć w naszym e-sklepie z telefonami bez umowy. Tak jak wczoraj pisałem obniżyliśmy cenę większości z nich, nawet o kilkanaście procent, więc warto przyjrzeć się tej stronie. Ponadto do każdego telefonu kupionego w naszym sklepie otrzymacie w prezencie kartą prepaid z pakietem 2GB.

A promocja na Samsunga Galaxy S5 Neo, Samsunga Galaxy Grad Prime oraz Orange Dive 70 trwa do końca weekendu, więc trzeba się spieszyć. Bo chyba warto. Prawda?

Udostępnij: W „Szalony weekend” ceny telefonów lecą w dół
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę