Filmowe Lato z Orange i Multikinem – najdłuższa filmowa przygoda wakacji

13 czerwca 2017

Filmowe Lato z Orange i Multikinem – najdłuższa filmowa przygoda wakacji

Już jutro, 14 czerwca rusza nowy projekt: Filmowe Lato z Orange i Multikinem. Czaplinek i Cisna, Karpacz i Kołobrzeg, Białowieża i Białka Tatrzańska – to tylko niektóre lokalizacje, do których zawita bezpłatne kino plenerowe. Stanie ono w 34 miejscowościach, gdzie do 17 września odbędą się łącznie aż 84 pokazy największych hitów festiwalowych, wakacyjnych evergreenów i tytułów wprawiających w doskonały nastrój.

Rozrywka z Orange i Multikinem dotrze na Mazury, w Karkonosze, na Pomorze i Kaszuby, na Zamojszczyznę i na Podkarpacie. W najpiękniejszych zakątkach Polski niemal nieprzerwanie przez trzy miesiące trwać będzie prawdziwa kinowa przygoda. Już teraz zapraszamy kinomanów na bezpłatne pokazy w miastach, miasteczkach i popularnych kurortach wakacyjnych. Rozpoczynające się po zmierzchu projekcje kina plenerowego zostaną zaprezentowane w najlepszej jakości obrazu i dźwięku, którą gwarantuje Multikino, operator jednej z największych sieci multipleksów w Polsce.

W repertuarze Filmowego Lata z Orange i Multikinem znajdą się hity takie jak „Najlepsze najgorsze wakacje”, „Królowie lata”, czy „Przed północą” – rozgrywające się w wakacyjnej scenerii słodko-gorzkie komedie, które spełnią oczekiwania zarówno wytrawnego kinomana, jak i tych, którzy rzadziej przekraczają próg kina. Błyskotliwy humor, inteligentne dialogi i szczypta życiowej mądrości– dokładnie tego mogą spodziewać się widzowie po tych klasykach amerykańskiego kina niezależnego. Ale będzie też polskie filmy. „Planeta singli” – produkcja, która jak bodaj żadna inna polska komedia romantyczna pogodziła widzów i krytyków, udowodni, że polskie kino ma się naprawdę nieźle. A ponieważ kochamy piosenki, które już znamy, będzie też okazja, by na wielkim ekranie podziwiać klasykę komedii znad Wisły sprzed lat: kultowe komedie Stanisława Barei po rekonstrukcji cyfrowej przypomną nam o paradoksach PRL-u, które pobrzmiewają w naszej rzeczywistości do dziś. W ciepłe, letnie wieczory z pewnością sprawdzą się urocze opowieści o ludziach odkrywających w sobie dobro, zaś to odkrycie bywa zaskakujące również dla nich, skutkując masą zabawnych zwrotów akcji. Takim filmem jest choćby „Podróż na sto stóp”.

Filmowe Lato z Orange i Multikinem potrwa od 14 czerwca do 17 września.

Najbliższe projekcje odbędą się w miejscowościach:
14 czerwca, środa, Złotów (Półwysep Rybacki): „Najlepsze najgorsze wakacje”
15 czerwca, czwartek, Charzykowy (Amfiteatr nad Jeziorem Charzykowskim): „Królowie lata”
16 czerwca, piątek, Swornegacie (Amfiteatr nad jeziorem): „Przed północą”
17 czerwca, sobota, Malbork (pl. Kazimierza Jagiellończyka): „Królowie lata”
18 czerwca, niedziela, Ciechocinek (Park Zdrojowy): „Królowie lata”
23 czerwca, piątek, Złotów (Półwysep Rybacki): „Królowie lata”
24 czerwca, sobota, Gniezno (Plac Św. Wojciecha): „Królowie lata”
25 czerwca, niedziela, Golub Dobrzyń (teren przy Zamku): „Królowie lata”
26 czerwca, poniedziałek, Ciechocinek (Park Zdrojowy): „Najlepsze najgorsze wakacje”
27 czerwca, wtorek, Ostróda (Plaża przy jeziorze Sajmino): „Królowie lata”
28 czerwca, środa, Mikołajki (Plaża Miejska): „Królowie lata”
29 czerwca, czwartek, Mikołajki (Plaża Miejska): „Najlepsze najgorsze wakacje”
30 czerwca, piątek, Olecko (plaża przy MOSiR): „Królowie lata”

Informacje o kolejnych pokazach już niebawem.

***

Orange od 10 lat angażuję się w rozwój dobrego kina będąc koproducentem filmów ale także pokazując Polakom najlepsze tytuły filmowe z całego świata. Miliony klientów Orange zrealizowały swoje kinowe pasje dzięki akcji Środy z Orange i poszły do kina z przyjacielem dzięki drugiemu biletowi w prezencie. Jak dotąd swoje premiery kinowe miały już 34 filmy fabularne współprodukowane przez Orange oraz 6 filmów dokumentalnych. Koprodukcje Orange obejrzało ponad 17 mln Polaków. Najpopularniejsze z nich to „Bogowie”, „Miasto 44”, „Katyń” czy ostatnio pokazywana w kinach „Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej”.

Multikino jest pierwszym operatorem, który w 1998 roku uruchomił w Polsce kino wieloekranowe (multipleks). Od tego czasu Multikino wyznacza najwyższe standardy w budowie i prowadzeniu kin. Multikino jest operatorem 33 kin w 27 miastach Polski z łączną liczbą 268 ekranów i 55 559 miejscami. Multikino to więcej niż kino! To największe premiery filmowe oraz koncerty, maratony, transmisje sportowe, Opery HD, Kino na obcasach, Multibabykino i wiele więcej. Od lat Multikino jest partnerem najważniejszych festiwali filmowych w Polsce w tym Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni, Camerimage i Warszawskiego Festiwalu Filmowego. Multikino jest liderem cyfryzacji w Europie czyli technologicznego i jakościowego przełomu w branży kinowej.

Udostępnij: Filmowe Lato z Orange i Multikinem – najdłuższa filmowa przygoda wakacji

8 czerwca 2017

Jubileuszowa, dziesiąta edycja Orange Warsaw Festival była jednym z najważniejszych muzycznych wydarzeń w stolicy. W tym roku 55 tysięcy fanów bawiło się na koncertach m.in. Kings Of Leon, Martina Garrixa czy Imagine Dragons. Festiwal to jednak nie tylko muzyka. Rekordzista przyniósł 300 starych telefonów do recyklingu, a 2 tys. uczestników wytatuowało sobie ręce w Orange strefie.

Po raz kolejny fani muzyki bawili się nie tylko na koncertach, ale także w Orange strefie. Tylko tutaj można było naładować telefon, skorzystać z darmowego Wi-Fi od Orange i poznać ofertę Orange LOVE. Bezpłatne, szybkie Wi-Fi dostarczyliśmy dzięki światłowodowi Orange. Z 600 stanowisk do ładowania od Orange Energii skorzystała niemalże połowa osób bawiących się w Orange strefie.

orange_blog_OWF2017

Kolejny rok promowaliśmy idee recyklingu telefonów komórkowych, zachęcając do pozbywania się niepotrzebnych już urządzeń. Konkurs Orange Recykling cieszy się z roku na rok coraz większą popularnością. Łączna liczba przekazanych telefonów wyniosła 820, a flagowego smartfona wygrała osoba, która w jednej transakcji przekazała aż 300 telefonów. Sprzęt zostanie przekazany do wyceny, a jego wartość wesprze edukacyjne programy Fundacji Orange. Dodatkowo na stanowiskach Wirtualnej Rzeczywistości można było się przekonać, jak sugestywne mogą być doznania VR wysokiej jakości.

Wszystkie informacje dotyczące festiwalu można było uzyskać wykorzystując aplikację Orange Warsaw Festival 2017. Aplikacja cieszyła się dużym zainteresowaniem, pobrało ją na swoje telefony ponad 8 200 osób.

W Orange strefie do zabawy pomiędzy koncertami zachęcała muzyka od Orange & Spotify. DJ rozkręcał zabawę tak, że tłumy fanów bawiły się z nami do późnych godzin. Dla klientów Orange dobra wiadomość – mogą skorzystać z najlepszej muzyki ze Spotify Premium w Orange przez 3 miesiące za 0 zł. Wystarczy, że wyślą smsa MUZYKA pod numer 80333.

Ogromnym zainteresowaniem cieszyła się kolejna festiwalowa atrakcja. Aż 2 tysiące osób kochających świetną zabawę zaszalało z body marbling, malując kolorowe tatuaże na swoich rękach. Zużyto do tego aż 20 litrów specjalnej farby.

Po raz kolejny udowodniliśmy też, że Orange Warsaw Festival jest jednym z najlepiej przystosowanych festiwali muzycznych dla osób z niepełnosprawnościami w Polsce. Świadczą o tym udogodnienia, jakie zastosowaliśmy, aby festiwal był miejscem przyjaznym i bezpiecznym dla wszystkich, również fanów ze szczególnymi potrzebami: szersza bramka wejściowa, 14 najazdów na krawężniki, 2 specjalne platformy przy obu scenach oraz platforma dojazdowa do strefy DJ, 2000 m2 użytych podkładów jako utwardzenia na terenach trawiastych, 1 parking Kiss&Ride, 1 bus zapewniający transport w pobliże bram wejściowych na festiwal, 2 pętle indukcyjne przy każdej ze scen oraz 1 pętla w Punkcie Obsługi Priorytetowej, audiodeskrypcja 3 koncertów oraz radio festiwalowe o każdej pełnej godzinie, 45 pomocnych wolontariuszy Fundacji Orange oraz Alter Art oraz 4 współpracujące fundacje: Fundacja Polska Bez Barier, Fundacja Orange, Fundacja na Rzecz Rozwoju Katarynka, Fundacja Widzialni.

Orange strefa 28 czerwca na 4 dni stanie także na terenie Open’er Festival Powered by Orange. Zapraszamy na kolejny festiwal, który wspiera Orange.

Dodatkowych informacji udzieli:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Mediateka

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2017 – świetne koncerty i niesamowici fani muzyki. Dziękujemy!

Jean-François Fallacher prezesem Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej

8 czerwca 2017

Jean-François Fallacher prezesem Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej

Jean-François Fallacher, prezes zarządu Orange Polska, został wybrany na prezesa Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej (CCIFP).

Będzie on przewodniczył jednej z najaktywniejszych izb bilateralnych działających w Polsce, reprezentującej interesy blisko 450 polskich i francuskich firm stowarzyszonych. Wraz z nim do Zarządu CCIFP zostali wybrani: Eric Benoist, prezes Wyborowa Pernod Ricard; Raphael de Bodman, dyrektor finansowo-administracyjny Saur Polska; David Guerin, dyrektor generalny PSA Group w Polsce oraz Halina Piasecka, dyrektor zarządzająca Piasecka & Żylewicz.

Jean-François Fallacher od ponad 20 lat związany jest z branżą telekomunikacyjną. Zdobywał doświadczenie zawodowe w okresie dynamicznej ekspansji internetu, na różnych rynkach europejskich. Przed przybyciem do Warszawy, od lipca 2011 roku kierował Orange Romania, wiodącą firmą telekomunikacyjną oferującą usługi mobilne w tym kraju. Pełnił kluczowe funkcje w grupie Orange, m.in. jako prezes Sofrecom, należącej do grupy międzynarodowej spółki konsultingowej oraz jako dyrektor operacyjny w holenderskiej spółce Wanadoo, dostawcy usług internetowych. Od maja 2016 roku kieruje Orange Polska, który realizuje największy program rozwoju sieci światłowodowej w Polsce.

Orange Polska, jedna z największych firm francuskich na polskim rynku i jeden z największych inwestorów w polską gospodarkę, zawsze z zaangażowaniem włączał się w działania Izby. Jako prezes CCIFP chciałbym kontynuować misję swoich poprzedników. Tworzenie dobrego klimatu dla współpracy i wymiany francusko-polskiej, budowanie dobrego, mocnego fundamentu tej współpracy jest mi szczególnie bliskie – powiedział Jean-François Fallacher.

Francja jest jednym z trzech największych zagranicznych inwestorów w Polsce. Skumulowana wartość inwestycji pochodzących bezpośrednio z Francji wyniosła na koniec 2015 roku 17,9 mld euro (według danych NBP), co wyraża się m.in. w stworzeniu blisko ćwierć miliona miejsc pracy. Francja jest również w czołówce krajów, które w 2015 roku reinwestowały najwięcej zysków w Polsce (2,5 mld PLN). Francusko-Polska Izba Gospodarcza jest organizacją pracodawców zrzeszającą blisko 450 firm francuskich i polskich. Od ponad 20 lat CCIFP działa na rzecz interesów polskich i francuskich inwestorów pełniąc rolę platformy współpracy i wymiany doświadczeń biznesowych oraz najlepszych praktyk pomiędzy przedsiębiorcami. CCIFP wspiera również firmy polskie w wejściu na rynki francuskojęzyczne oraz firmy francuskie, zainteresowane współpracą z polskimi partnerami.

Mediateka

Udostępnij: Jean-François Fallacher prezesem Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej