Jeszcze więcej korzyści z nowym Orange Open

Jeszcze więcej korzyści z nowym Orange Open

Nowa odsłona promocji Orange Open to dowód, że warto być w Orange i korzystać z jak największej liczby usług. Proste i elastyczne zasady Orange Open sprawiają, że każdy może łatwo stworzyć własny, najlepszy dla siebie i najbliższych zestaw usług i korzystać z coraz większego rabatu z każdą kolejną usługą. Z Orange Open można obniżyć rachunki nawet o 65 złotych miesięcznie. Aby zacząć oszczędzać z Orange Open, wystarczy połączyć ze sobą dwie usługi mobilne lub jedną mobilną i jedną domową. Nowości pojawiły się także w ofercie Orange Open dla Firm.

Nowy Orange Open stworzono z myślą o rodzinie. Pozwala on komponować indywidualne pakiety usług, dopasowane do potrzeb domowników, dodawać kolejne usługi w dogodnym terminie i cieszyć się coraz wyższymi rabatami. Ofertę można łączyć ze wszystkimi aktualnymi promocjami w Orange.

Mechanizm Orange Open jest bardzo prosty. Liczą się wszystkie usługi w Orange powyżej 39 zł, z których klient korzysta. Im więcej usług, tym większy rabat. Za 2 usługi klienci otrzymają comiesięczny rabat w wysokości 10 złotych, za 3 usługi – 20 zł, za 4 usługi 25 zł. Każda kolejna usługa zwiększa rabat o 10 zł, aż do jego maksymalnej wysokości  – 65 zł dla 8 lub więcej usług.

Rabat włącza się automatycznie, wystarczy na przykład:

• przedłużyć umowę na jedną z usług
  • dokupić kolejną usługę lub wybrać jednocześnie co najmniej dwie usługi
  • zwiększyć abonament na jedną z usług
  • podwyższyć prędkość Neostrady

Po dokonaniu jednej z tych czynności naliczamy rabat, a jego wysokość będzie uwzględniała liczbę wszystkich usług, z których klient już korzysta, a które spełniają warunki promocji.

Jakie usługi można łączyć w Orange Open?
Każdy klient może stworzyć dowolną kombinację usług, łącząc usługi mobilne z mobilnymi lub usługi mobilne z domowymi, przy czym miesięczny abonament każdej z nich powinien wynosić minimalnie 39 zł. W zestawie musi się znaleźć przynajmniej jedna usługa mobilna.

Usługi
mobilne wliczane w promocję
Orange
Open
Usługi
domowe wliczane w promocję
Orange
Open
Telefon komórkowy na
abonament i MIX
Telefon domowy
Internet mobilny na
abonament
Neostrada
Nowa Orange Strefa Neostrada z Orange TV
Orange Freedom Pro Neostrada z
nielimitowanymi rozmowami FunPack

Przykładowo, klient korzystający z usługi FunPack (czyli telefon, internet i telewizja) oraz telefonu komórkowego  otrzyma rabat za 4 usługi, czyli  25 zł.  Oznacza to, że dokupienie do FunPacka karty sim z nielimitowanymi rozmowami do sieci komórkowej Orange i 400 minutami do pozostałych sieci będzie kosztowało tylko 4,97 zł miesięcznie.

Z kolei w Orange Open dla Firm pojawiły się nowe usługi, dzięki czemu klienci biznesowi otrzymują jeszcze więcej możliwości ograniczania kosztów swojej działalności. Do usług, z których można komponować zestawy w Orange Open dla Firm i korzystać z comiesięcznego rabatu, dołączył „IT dla Firm”, czyli serwis informatyczny z komputerem oraz profesjonalnym oprogramowaniem, a także Biznes Pakiet, na który składają się m.in. profesjonalny internet stacjonarny, nielimitowane połączenia z telefonu stacjonarnego, hosting do WWW i poczty, aplikacja centralki, fax2mail oraz e-sklep.

Pozostałe zasady są takie same jak w Orange Open dla klientów indywidualnych – comiesięczny rabat może sięgnąć 65 zł, co w skali roku daje oszczędność w wysokości 780 zł z VAT.

Więcej informacji wkrótce na www.orange.pl . Nowy Orange Open będzie dostępny od 11 kwietnia.

Udostępnij: Jeszcze więcej korzyści z nowym Orange Open

Nowy smartfon co rok i roaming w abonamencie tylko w Orange

Nowy smartfon co rok i roaming w abonamencie tylko w Orange

Orange Polska wprowadza cztery nowe Smart Plany z największymi na rynku pakietami danych i dużym pakiem minut na roaming do wykorzystania w krajach Unii Europejskiej. Prócz tego klienci dostaną możliwość wyboru nowego telefonu w promocyjnej cenie już rok od podpisania umowy, bez czekania na koniec kontraktu. To jedyna taka oferta na rynku.

Na nową ofertę Orange składają się cztery plany taryfowe. Jeden całkowicie nowy Smart Plan Multi Max, oraz trzy znane już klientom: Smart Plan Halo, Smart Plan Multi i Smart Plan Mix, wzbogacone o nowe, korzystniejsze rozwiązania.

Smart Plan Multi Max został stworzony dla tych, którzy bardzo intensywnie korzystają z telefonu w kraju i za granicą a przy tym zależy im, by zawsze mieć najnowocześniejszy model smartfona. Właśnie w tym planie, Orange jako jedyny operator umożliwia zakup nowego telefonu w trakcie trwania umowy, już 12 miesięcy od jej rozpoczęcia. Kupujący nowy smartfon, przedłuża pozostały czas trwania umowy o 12 miesięcy, jednak po roku znów może kupić kolejny nowy smartfon i analogicznie postępować wiele razy. W Smart Planie Multi Max klienci otrzymują także co miesiąc aż 400 minut na rozmowy w roamingu w krajach UE, do 10 GB na surfowanie w internecie w kraju oraz nielimitowane rozmowy, SMS-y lub MMS-y do wszystkich. Oprócz tego w abonamencie mają Pakiet TV oraz Nawigację Orange.

Nowy Smart Plan Multi to większe pakiety na transmisję danych – do 5 GB, nielimitowane połączenia, SMS-y i MMS-y do Orange oraz Nawigacja Orange. W zależności od taryfy dostępny jest też pakiet 400 minut na rozmowy w roamingu na terenie UE oraz nielimitowane połączenia, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci.

Smart Plan Halo wyróżniają duże pakiety minut, SMS-ów i MMS-ów do wszystkich sieci, nielimitowane rozmowy w Orange, a w wybranej opcji także nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci. Nowością w wybranych opcjach jest możliwość wymiany minut z abonamentu na minuty w roamingu w krajach UE. Za dwie minuty rozmów w kraju jest jedna minuta w roamingu.

W Smart Planach Mix, prócz pakietu minut na rozmowy, w cenie abonamentu klienci mogą otrzymać nielimitowane SMS-y do wszystkich, a korzystając z równocześnie z FunPacka Orange, za usługi na komórkę zapłacą tylko niecałe 15 zł miesięcznie.

Nowe plany taryfowe są również dostępne w opcji bez telefonu. Łącząc je z promocją Orange Open, klienci mogą korzystać z usług komórkowych z najtańszym na rynku abonamentem, już za 4,97 zł i mieć do dyspozycji aż 400 minut na rozmowy do wszystkich, co miesiąc. W wyższej opcji abonamentu otrzymają też nielimitowane połączenia, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci oraz 400 minut na rozmowy w roamingu UE i pakiet na transmisję danych.

Szczegóły wszystkich ofert znajdują się w załączonych tabelach. Nowe taryfy będą dostępne od 11 kwietnia.

***

Każdy z planów skonstruowaliśmy tak, by spełniał różne potrzeby użytkowników. Wszystkie mają jednak kilka wspólnych cech zwiększających ich użyteczność. W standardzie zawierają np. usługę Bezpieczny Internet w Telefonie, która pozwala swobodnie korzystać z transmisji danych, bez obaw o wysokość rachunku. Dzięki temu w Smart Planach Multi i Multi Max, rachunki za internet nigdy nie będą wyższe niż 10 zł, a w Smart Planach Halo i Mix nie przekroczą 15 zł. Wszystkie cztery taryfy można łączyć z innymi propozycjami Orange w ramach promocji Orange Open i co miesiąc obniżyć rachunki za usługi nawet o 65 zł. Kolejną wspólną cechą łączącą oferty Orange jest bezpłatny dostęp do usług przechowywania danych w chmurze – Orange Cloud, w którym klienci dostają 5 GB wirtualnej przestrzeni dyskowej i bezpłatny transfer.

Nowe taryfy to także dowód, że warto przenieść numer do Orange albo przedłużyć umowę. W specjalnych ofertach klienci dostają: niższą opłatę aktywacyjną, 20 proc. więcej minut w abonamencie oraz 3 miesiące abonamentu za darmo przy przeniesieniu numeru do Orange oraz do 75 proc. więcej minut do wszystkich sieci przy przedłużeniu umowy.

***

Oprócz nowych planów taryfowych, Orange oferuje wszystkim klientom wysokiej jakości usługi jednej z najnowocześniejszych sieci mobilnych w Europie. Dzięki dobiegającemu końca programowi kompleksowej modernizacji i rozbudowy zasięgu, Orange znacznie zwiększył jakość i dostępność usług szybkiej, mobilnej transmisji danych. Z dostępu do internetu w najszybszej technologii LTE może już korzystać blisko 29 proc. populacji kraju czyli ok. 11 milionów Polaków. Ponadto modernizacja sieci pozwoli na objęcie zasięgiem szybkiego internetu 3G, blisko 99 proc mieszkańców Polski.

Orange zadbał także o to, by jego nowa sieć była przyjazna dla środowiska naturalnego. Wykorzystywany sprzęt jest energooszczędny, a stacje bazowe są wyposażone w baterie solarne i turbiny wiatrowe, które dostarczają energię potrzebną do działania.

e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Nowy smartfon co rok i roaming w abonamencie tylko w Orange

Neostrada tańsza, z prezentem lub mobilnym internetem

Neostrada tańsza, z prezentem lub mobilnym internetem

W wiosennej ofercie przygotowaliśmy trzy możliwości kupienia Neostrady w zależności od potrzeb i oczekiwań klientów. Przede wszystkim szybki domowy internet bez limitów można dostać w niższej cenie. Natomiast ci, którzy wolą do usługi dodać sobie np. tablet, drukarkę, czy nawigację, zapłacą za nie symboliczną złotówkę. Z kolei dla wszystkich, którzy chcą mieć dostęp do sieci zawsze i wszędzie, przygotowaliśmy internet domowy i mobilny w atrakcyjnym pakiecie Internet Tu i Tam.

Internet Tu i Tam to absolutna nowość w ofercie Orange Polska i odpowiedź na oczekiwania klientów, którzy coraz częściej chcą korzystać z internetu wszędzie tam, gdzie przebywają, ale jednocześnie nie chcą płacić dużo więcej. Pakiet będzie dostępny jeszcze w kwietniu i będzie się składał z Neostrady w wybranej opcji prędkości oraz internetu mobilnego Orange Free Net z odnawialnym co miesiąc pakietem danych do wykorzystania. Wszystko to w jednej, korzystnej cenie. Przykładowo, Internet Tu i Tam z Neostradą o prędkości do 10 Mb/s oraz internetem mobilnym z pakietem 5 GB, będzie dostępny za jedynie 69,90 zł z VAT miesięcznie. Ponadto, kupując Internet Tu i Tam, klienci otrzymają aż 2 prezenty – tablet i router 3G po złotówce każdy.

Prezentami mogą się cieszyć także wszyscy, którzy skorzystają z promocji Wybierz gadżet. Kupując Neostradę w opcji do 80 Mb/s lub Neostradę z TV lub FunPacka w dowolnej opcji prędkości, mogą wybrać za 1 zł jedno z 5 urządzeń. Do wyboru: tablet, drukarka, dysk przenośny, wideo rejestrator i nawigacja.

Kolejna propozycja to niższe ceny Neostrady. Teraz szybki i nielimitowany domowy internet o prędkości do 80 Mb/s kosztuje tylko 59 zł z VAT miesięcznie, czyli tyle samo co opcja do 20 Mb/s. Mniejszy abonament obowiązuje przez cały czas trwania umowy.

Obniżamy także ceny pakietów, w skład których wchodzi Neostrada. Przykładowo FunPack, zapewniający wszystkim domownikom dostęp do kompletnego zestawu usług, czyli telefonu, internetu i telewizyjnej rozrywki, można kupić jedynie za 79,01 zł z VAT miesięcznie. Dodatkowo, klienci, którzy wybiorą umowę na 24 miesiące i zdecydują się na korzystanie z e-faktury, będą mieli niższą opłatę aktywacyjną.

Warto pamiętać, że kupując od Orange Polska więcej niż jedną usługę, klient otrzymuje comiesięczny rabat Orange Open w myśl zasady im więcej usług, tym większy rabat. FunPack i jedna usługa mobilna to rachunek niższy o 25 zł. Natomiast by zaoszczędzić co miesiąc 10 zł. wystarczy tylko kupić np. Neostradę i mieć jedną usługę mobilną.

***

Neostrada to szybki domowy internet o prędkości nawet do 80 M/bs, umożliwiający wygodne korzystanie z zasobów sieci – przeglądanie stron www, komunikowanie się na portalach społecznościowych, korzystanie z gier czy oglądanie filmów bez buforowania. Nowoczesny modem FunBox dostępny z Neostradą pozwala na stworzenie domowej sieci WiFi, dzięki czemu dostęp do internetu mogą mieć wszyscy domownicy jednocześnie, na różnych urządzeniach takich jak komputery, tablety, czy laptopy. Wychodząc z domu mogą być nadal on-line dzięki społecznościowej sieci WiFi Orange FunSpot. Dbając o bezpieczeństwo najmłodszych internautów, Orange poleca korzystanie z bezpiecznej przeglądarki internetowej dla dzieci BeSt, której najnowsza wersja powstała przy udziale naszych ekspertów. Dzięki niej rodzicie mogą mieć pewność, że ich pociechy oglądają w internecie tylko bezpieczne dla nich treści. Przeglądarka jest bezpłatna i można ją pobrać tu.

e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Neostrada tańsza, z prezentem lub mobilnym internetem