W Orange Finanse płacisz telefonem od razu po otwarciu konta

9 października 2017

W Orange Finanse płacisz telefonem od razu po otwarciu konta

Użytkownicy Orange Finanse mogą płacić za pomocą smartfona, dzięki karcie debetowej zamówionej do konta osobistego jeszcze zanim otrzymają jej plastikową wersję. Umożliwia to nowa funkcjonalność Android Pay. Aby płacić nowo przyznaną kartą, wystarczy podpiąć ją w aplikacji Orange Finanse bezpośrednio do usługi Android Pay. To kolejne udogodnienie dla klientów Orange Finanse i pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce wprowadzone wspólnie z mBankiem.

Do tej pory klient, który założył w banku konto osobiste i zamówił do niego kartę, mógł z niej skorzystać dopiero po jej otrzymaniu i aktywowaniu. Od października użytkownicy Orange Finanse nie muszą już czekać na plastikową kartę. Wystarczy w aplikacji mobilnej Orange Finanse dodać zamówioną kartę do Android Pay i zdefiniować numer PIN, którym będą potwierdzane wszystkie transakcje (zarówno dokonywane telefonem, jak i później kartą plastikową). To bardzo wygodne, w pełni bezpieczne rozwiązanie.

Android Pay to system mobilnych płatności pozwalający na dokonywanie transakcji zbliżeniowych smartfonem. Aby z niego korzystać potrzebny jest telefon obsługujący technologię NFC z systemem Android w wersji 4.4 lub wyższej.

Bankowość mobilna w Orange Finanse to synonim wygody i maksymalnego uproszczenia codziennych operacji bankowych. Do zarządzania finansami wystarczy smartfon, z którego można wykonać dowolny przelew, wypłatę z bankomatu, czy zapłacić podczas zakupów w sklepie.

Orange Finanse pojawił się na rynku bankowym 3 lata temu. Z jego usług skorzystało już 460 tys. klientów,  którzy w sumie zrealizowali przelewy na ponad miliard zł. Ponad dwie trzecie użytkowników korzysta z bankowości za pomocą smartfona. W ten sposób szybko, wygodnie i bezpiecznie zarządzają środkami zgromadzonymi na koncie z dowolnego miejsca i o każdej porze.

Więcej materiałów na stronie: https://www.orangefinanse.pl/android-pay

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska

Udostępnij: W Orange Finanse płacisz telefonem od razu po otwarciu konta

Orange Finanse – 3 lata mobilnego i taniego bankowania

2 października 2017

Orange Finanse – 3 lata mobilnego i taniego bankowania

Orange Finanse pojawiło się na bankowym rynku 3 lata temu. Z jego usług skorzystało już 460 tys. klientów,  którzy zrobili przelewy na ponad miliard zł. Ponad dwie trzecie logowała się do banku ze swojego smartfona. W ten sposób szybko, wygodnie i bezpiecznie zarządzali swoimi finansami z każdego miejsca.

Cieszę się, że klienci Orange Polska są nowocześni i coraz częściej wykorzystują mobilne rozwiązania w finansach osobistych. Smartfon staje się dla Polaków centrum dowodzenia ich pieniędzmi. Za pomocą telefonu robimy przelewy, bierzemy kredyty, sprawdzamy stan konta czy historię transakcji. Daliśmy klientom wygodne, łatwe oraz bezpieczne bankowanie. I tanie, co jest ważne na tak konkurencyjnym rynku – powiedział Piotr Muszyński, wiceprezes Zarządu ds. Strategii i Transformacji, odpowiedzialny za rozwój Orange Finanse.

Orange Finanse oferuje proste do założenia konto bankowe, konto oszczędnościowe do 10 tys. zł oprocentowane nawet do 3,6 proc. Jako pierwszy polski telekom uruchomił płatność telefonem z Android Pay, która jest zintegrowana z Orange Finanse. Klient może aktywować płatność telefonem, dodać kartę debetową lub kredytową bezpośrednio w bankowości mobilnej Orange Finanse.

Tym, co wyróżnia nasz mobilny bank spośród innych ofert na rynku to m.in. unikatowy rabat na usługi mobilne i konwergentne Orange Polska. Płacąc z Orange Finanse można rocznie zaoszczędzić nawet 150 zł na usługach telekomunikacyjnych. Przez 3 lata suma wszystkich tych benefitów telekomunikacyjnych wyniosła ponad milion zł. To pieniądze, które zostały w kieszeniach klientów tylko dzięki temu, że korzystają Orange Finanse.

Orange Finanse to wspólny projekt Orange Polska, największego operatora telekomunikacyjnego w Polsce i mBanku – jednego z najbardziej innowacyjnych banków na świecie.

Szczegółowe informacje dotyczące Orange Finanse i oferty są na stronie http://www.orangefinanse.pl/

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska

Udostępnij: Orange Finanse – 3 lata mobilnego i taniego bankowania

24 sierpnia 2017

Nowa oferta mobilna Orange to cztery proste plany komórkowe, z jedną wysokością abonamentu w ofercie z telefonem i bez niego. Każdy zawiera nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci w kraju i w roamingu UE oraz większe niż dotychczas pakiety danych. Nowością jest oferta dla duetów i rodziny, z możliwością dokupienia do każdej dodatkowej karty SIM smartfona w atrakcyjnej cenie.

Poniżej szczegóły usług zawartych w każdym z abonamentów. Oferta dotyczy umowy na 24 miesiące.

Nowa oferta jest najbardziej korzystna dla klientów, którzy mają pakiet usług Orange Love. Mogą oni kupić abonament w Planie Komórkowym Standardowym lub wyższym – taniej o 20 zł miesięcznie.

Pakiety danych w nowych planach komórkowych można łatwo połączyć z tymi, zawartymi w nowych planach internetu mobilnego by cieszyć się internetem, który nigdy się nie kończy. Co to znaczy? Jeśli klient na swoim koncie posiada nowy plan komórkowy i internet mobilny, to po wykorzystaniu GB w telefonie automatycznie włącza się pakiet danych z planu internetu mobilnego. Pakiet ten jest współdzielony i może być wykorzystywany przez wszystkie osoby, które korzystają z kart SIM na usługi komórkowe, zarejestrowanych na koncie klienta.

Duet korzyści w Orange: nielimitowane rozmowy, SMS-y, MMS-y i po 5 GB danych za 29,99 zł na osobę

Wybierając Plan Komórkowy Standardowy, Optymalny lub Wzbogacony, można dokupić dowolną liczbę dodatkowych kart SIM dla bliskich w Planie Komórkowym Standardowym za jedyne 19,99 zł, czyli o połowę taniej. Każda z nich będzie zawierała: nielimitowane rozmowy w Polsce i w roamingu w UE, nielimitowane SMS-y i MMS-y, własny pakiet 5 GB danych, w tym 2 GB do wykorzystania w UE.

Co ważne, kolejną kartę SIM można dokupić w każdej chwili do każdego posiadanego Planu Komórkowego Standardowego lub wyższego. W ten sposób tworzymy korzystną ofertę nie tylko dla duetów, ale także dla całej rodziny.

Dwa abonamenty w duecie, a do tego dwa smartfony w atrakcyjnej cenie

Do każdego z nowych planów mobilnych, a także do każdej z dodatkowych kart SIM dla bliskich z oferty dla duetów i rodziny, można dobrać smartfon w atrakcyjnej cenie i korzystnych ratach.

Szczególnie polecamy LG Q6 za 99 zł na start z miesięczną ratą 41 zł oraz LG K10 (2017) za 0 zł na start z ratą 30 zł. Świetną propozycją także jest oferta Duet za 59,98 zł i 2 telefony już za 0 zł na start i z ratami po 20 zł. Wystarczy dobrać do duetu wybrane smartfony m.in. LG K4 (2017) za 0 zł na start i ratą 19 zł, Nokia 3 lub Motorola moto e4 gen., oba za 99 zł na start i ratą 20 zł lub aby płacić za całość niecałe 100 zł miesięcznie.

Więcej na www.orange.pl

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Nowe, proste plany mobilne i smartfony w atrakcyjnych cenach także dla duetów i rodzin

24 sierpnia 2017

Tylko trzy plany: Internet Mobilny Podstawowy i Optymalny z większymi pakietami danych oraz Internet Domowy 4G z łącznym pakietem aż 250 GB – to nowa, uproszczona oferta internetu mobilnego Orange. Nowością jest także zapasowy Pakiet danych na konto, dzięki któremu internet na wszystkich urządzeniach nigdy się nie kończy. A dla klientów będących poza zasięgiem internetu stacjonarnego, nowy pakiet usług Orange Love 4G z TV, bogatą ofertą telewizyjną i smartfony w najlepszych cenach.

Szczegóły nowej oferty internetu mobilnego w umowie na 24 miesiące, prezentują się następująco:Klienci, którzy mają pakiet usług Orange Love, za Internet Mobilny Optymalny zapłacą tylko 19,99 zł miesięcznie. W tej cenie mogą dokupić dowolną liczbę kart SIM z pakietem 50 GB danych.

W nowej ofercie internetu mobilnego wprowadzono także niższą opłatą aktywacyjną w wysokości 19,99 zł, a wartość abonamentu w ofercie z urządzeniem lub bez niego jest taka sama.

Internet współdzielony, który nigdy się nie kończy

Wszystkie pakiety danych w planach Internetu Mobilnego oraz pakiet 100 GB poza strefą Internetu Domowego 4G przyznawane są na konto, dzięki czemu mogą z nich korzystać użytkownicy wszystkich usług mobilnych (w tym planów komórkowych i abonamentu komórkowego Orange Love) na tym samym koncie klienckim. Przykładowo, dokupując do Internetu Mobilnego Podstawowego dodatkową kartę SIM w Planie Podstawowym, do podziału mamy w sumie 20 GB miesięcznie. Po wyczerpaniu tej puli automatycznie uruchamia się jeden zapasowy pakiet danych na konto 10 GB za 10 zł. Jeśli go wyczerpiemy, do końca miesiąca możemy korzystać z internetu bez limitu danych o prędkości 1 Mb/s – również na planach komórkowych na tym samym koncie klienta.

W Internecie Mobilnym Optymalnym oraz w Internecie Domowym 4G istnieje możliwość zwiększenia prędkości transmisji danych po wykorzystaniu w abonamencie i zapasowego pakietu danych z 1 Mb/s do 5 Mb/s. Jednorazowa opłata za taką usługę wynosi 10 zł.

Orange Love 4G z TV: Internet Domowy 4G, telewizja i abonament komórkowy

Nowością dla klientów jest pakiet usług Orange Love z Internetem Domowym 4G i telewizją za 99,99 zł miesięcznie. Dzięki niemu możemy swobodnie korzystać z internetu w domu i cieszyć się telewizją Orange TV z pakietem Optymalnym z 92 kanałami (w tym 41 HD) – również na terenach nieobjętych zasięgiem internetu stacjonarnego. W ramach pakietu otrzymujemy również abonament komórkowy z nielimitowanymi rozmowami do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych, SMS-ami, MMS-ami w Polsce i w roamingu w UE oraz pakietem internetu 5 GB (w tym ponad 2 GB w UE). To wszystko w ramach jednej umowy i na jednej fakturze.

Szybki internet mobilny dzięki sieci 4G LTE

Internet mobilny Orange Polska w technologii 4G LTE dostępy jest dla ponad 99% Polaków, dzięki sieci mobilnej ponad 9,8 tys. stacjami bazowymi. Już prawie 2,3 tys. z nich obsługuje agregację częstotliwości, dzięki której możliwe jest osiąganie znacznie wyższych prędkości transferu danych, nawet do 300 Mb/s.

Szczegółowe informacje na www.orange.pl

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Prosta oferta internetu mobilnego i nowy pakiet usług Orange Love z internetem 4G i telewizją

24 sierpnia 2017

Orange upraszcza i uatrakcyjnia ofertę stacjonarną i pakietową, w tym flagową usługę konwergentną – Orange Love. Od 24 sierpnia takie same ceny są w całej Polsce, niezależne od technologii internetu i stałe przez cały czas trwania umowy. Do tego klienci otrzymają atrakcyjne smartfony i rabaty dla całej rodziny.

Orange zachęca klientów do podsumowania wydatków domowych na usługi multimedialne i komórkowe, a potem porównania ich z najnowszą ofertą pakietową Orange Love z internetem, telewizją i usługami mobilnymi. Wtedy najlepiej widać korzyści z łączenia usług.

Od 24 sierpnia oferta została dodatkowo uproszona i poszerzona. Po zmianach klient dostaje dodatkowo nielimitowane MMS-y i jeszcze więcej internetu w komórce: 5 GB, w tym ponad 2 GB do wykorzystania w roamingu w UE, a do tego atrakcyjne smartfony np. Samsung Galaxy S8, J5 (2017) Dual SIM i J3 (2017) Dual SIM w korzystnych ratach i bez opłaty na start (szczegóły niżej). Do tego rabaty na dodatkowe abonamenty komórkowe, w które będzie mógł wyposażyć całą rodzinę.

Oto jak wygląda cennik oferty stacjonarnej i pakietowej:

Obecnie pakiety Orange Love składają się więc z:

Niezależnie na jaki pakiet usług zdecyduje się klient, to podpisuje jedną umową i dostanie jedną fakturę.

W pakietach Orange Love z telewizją są dostępne smartfony w super cenach – z ratami nawet od 4 zł miesięcznie za Samsunga Galaxy J3 (2016) Dual SIM. Wysokość rat będzie różna dla różnych prędkości internetu – dzięki temu pakiet z internetem o prędkości do 300 Mb/s i telefonem w promocji kosztuje miesięcznie tyle, co ten sam pakiet z internetem do 100 Mb/s.

Smartfony Samsunga z ofertą Orange Love będą kosztowały mniej, niż w standardowej ofercie głosowej Orange (w Planie Standardowym za 39,99 zł/mies.), np.: Samsung Galaxy J3 (2017) Dual SIM można kupić co najmniej o 300 zł taniej, Samsung Galaxy J5 (2017) Dual SIM – 400 zł taniej, a Samsung Galaxy S8 aż o 600 zł taniej.

Do pakietu Orange Love z usługami dostępnymi dla całej rodziny (telewizja, internet, telefon domowy) i jednym abonamentem komórkowym można łatwo dołączyć karty SIM dla bliskich – klienci otrzymują 20 zł rabatu na każdy kolejny abonament. Można wybierać spośród trzech nowych planów – za Plan Standardowy zamiast 39,99 zł klienci zapłacą tylko 19,99 zł, za Plan Optymalny 29,99 zł (zamiast 49,99 zł), a za Plan Wzbogacony jedynie 49,99 zł (zamiast 69,99 zł).

Szczegółowe informacje na www.orange.pl

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Nowa oferta Orange dla domu: proste rozwiązania, smartfony w najlepszych cenach i rabaty dla całej rodziny