10 października 2016

Orange Polska wprowadził nową ofertę w ramach której każdy klient, który zmieni sprzedawcę prądu na Orange Energia otrzyma 200 zł do wykorzystania na opłaty za prąd.  Dodatkowo Orange Energia gwarantuje stałą, najniższą cenę za 1 kWh przez 4 lata. Przy zużyciu prądu na średnim poziomie 2200 kWh rocznie, można zaoszczędzić nawet 470 zł przez 2 lata.

Każdy, kto zmieni swojego dotychczasowego sprzedawcę energii na Orange Energia otrzyma na start 200zł na poczet opłat za pobraną energię elektryczną w ciągu pierwszych 3 miesięcy dostaw. Nowa oferta gwarantuje także stałą, najniższą na rynku cenę za 1 kWh na poziomie 0,2424 zł netto (0,2982 zł brutto) i to aż na 4 lata. Wystarczy podpisać umowę z Orange na dostawy energii na 2 lata.

Zmiana sprzedawcy energii nie powoduje przerw w dostawie prądu, jest bezpłatna a wszelkie formalności związane ze zmianą sprzedawcy załatwia Orange. Potrzebna jest jedynie ostatnia faktura za energię elektryczną od dotychczasowego sprzedawcy.

Ofertę można zamówić we wszystkich salonach Orange, pod numerem infolinii 801 234 567 (opłata zgodnie z taryfą operatora) lub poprzez stronę www.orange.pl/200naenergie.

Faktury obejmujące opłaty za dostarczenie i za pobraną energię elektryczną są wystawianie co miesiąc. Klienci Orange Energia mogą dokonywać samodzielnych odczytów liczników. Na ich podstawie są wyliczane opłaty za bieżące zużycie energii.

biuro.prasowe@orange.com

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange Energia – 200zł na rachunki za prąd oraz 4-letnia gwarancja najniższej ceny

Orange Finanse – najlepszy bank mobilny ma już 2 lata

5 października 2016

Orange Finanse – najlepszy bank mobilny ma już 2 lata

Ponad 300 tysięcy klientów, drugie miejsce w rankingu Przyjazny Bank „Newsweeka” w kategorii „bankowość mobilna”, 4 statuetki Comperia Stars dla Najlepszego Konta Oszczędnościowego – tak wygląda krótkie podsumowanie 2 lat działalności Orange Finanse. To wspólny projekt Orange Polska, operatora największej sieci szybkiego internetu w Polsce i mBanku – jednego z najbardziej innowacyjnych banków na świecie.

Od samego początku stawiamy na zadowolenie klienta. Dlatego nasza prosta i przejrzysta oferta bankowa jest dla wszystkich, którzy cenią swój czas i chcą mieć wygodny, szybki i bezpieczny dostęp do pieniędzy. Połączyliśmy atuty banku i operatora telekomunikacyjnego i to przyniosło sukces” – powiedział Piotr Muszyński, wiceprezes Orange Polska ds. Strategii i Transformacji.

Orange Finanse to mobilny bank z atrakcyjną ofertą. Oferuje konto bankowe już po kilku kliknięciach na smartfonie czy komputerze – bez wychodzenia z domu i podpisywania dokumentów. Ma w pełni cyfrowe procesy obsługi klientów. Aplikacja mobilna dzięki stale rozwijanym funkcjonalnościom (przelewy na numer telefonu, płatności zbliżeniowe NFC, BLIK – wypłaty z bankomatu bez karty, Strefa Korzyści – ecommerce) pomaga w intuicyjnym i codziennym zarządzaniu finansami. Użytkownik może to robić z dowolnego miejsca.

Według danych mBanku, zdecydowaną większość w grupie klientów mobilnych Orange Finanse stanowią ludzie młodzi. Blisko 70 proc. klientów mobilnych to osoby między 20 a 40 rokiem życia. Aż 60 proc. logowań klientów Orange Finanse do banku następuje z poziomu urządzenia mobilnego. Znacząca część klientów Orange Finanse to mieszkańcy małych miejscowości.

Tym, co wyróżnia Orange Finanse spośród innych ofert na rynku, jest najlepsze konto oszczędnościowe, 24-miesięczna gwarancja braku opłat za: prowadzenie rachunku, kartę, wypłaty z bankomatów i przelewy, a do tego rabat na usługi mobilne i konwergentne Orange Polska.

Wszystkie informacje potrzebne do skorzystania z usług Orange Finanse dostępne są na stronie http://www.orangefinanse.pl/

Udostępnij: Orange Finanse – najlepszy bank mobilny ma już 2 lata

Spotify Premium od teraz dostępne w Orange

30 września 2016

Spotify Premium od teraz dostępne w Orange

Orange wprowadził nową ofertę Spotify Premium dla najbardziej aktywnych fanów, którzy żyją muzyką na co dzień. Od dzisiaj, miłośnicy każdego rodzaju muzyki mają dwie opcje korzystania z największego serwisu streamingowego na świecie, dającego dostęp do ponad 30 milionów utworów. Użytkownicy wybranej oferty Smart Plan LTE otrzymają Spotify Premium za darmo nawet przez 2 lata. Klienci pozostałych planów Smart, będą mogli cieszyć się muzyką za pośrednictwem Spotify Premium za darmo przez trzy miesiące.

Od dzisiaj Orange oferuje swoim klientom dostęp do ponad 30 milionów utworów, również z możliwością słuchania ulubionej muzyki będąc offline. Spotify Premium będzie dostępne przez 24 miesiące za 0zł w ramach oferty Smart Plan LTE od 80 zł miesięcznie w ofercie z telefonem lub 59,99 zł bez telefonu. Klienci korzystający z innych planów taryfowych Smart Plan, otrzymają darmowy dostęp do Spotify Premium przez trzy miesiące.

Spotify Premium zapewnia natychmiastowy dostęp do ulubionych utworów i artystów, bez reklam, a także daje możliwość słuchania muzyki o każdej porze, w dowolnym miejscu, bez konieczności posiadania dostępu do Internetu. Użytkownicy mogą tworzyć swoje playlisty z ogromnej biblioteki utworów, dzielić się nimi z przyjaciółmi w kanałach społecznościowych, a także słuchać spersonalizowanych zestawów muzycznych dzięki playlistom Odkryj w tym tygodniu, Radar premier oraz składankom Daily Mix.

Usługę można aktywować na www.spotify.orange.pl. Więcej szczegółów na www.orange.pl/spotify.

Spotify to serwis streamignowy wymagający szybkiego połączenia internetowego, zarówno mobilnego, jak i stałego, który zapewni wysoką jakość. Większość użytkowników serwisu w Polsce słucha muzyki za pośrednictwem urządzeń mobilnych, podczas gdy pozostali korzystają z wersji desktopowej oraz konsol. W obu sytuacjach Orange Polska zapewnia odpowiednią infrastrukturę – w przypadku połączenia stałego, jest to światłowód, dostępny dla ponad miliona gospodarstw domowych w Polsce. W przypadku technologii mobilnych, jest to 4G, które obecnie obejmuje 96% populacji naszego kraju.

Udostępnij: Spotify Premium od teraz dostępne w Orange

Orange sprzedaje kompleks budynków w centrum Warszawy

28 września 2016

Orange sprzedaje kompleks budynków w centrum Warszawy

Orange wystawił na sprzedaż kompleks budynków przy ul. Świętej Barbary i Nowogrodzkiej. To historyczna nieruchomość usytuowana w ścisłym centrum Warszawy. Firma poszukuje inwestora, który w ramach transakcji dostarczy nowoczesne powierzchnie techniczne i biurowe na potrzeby operatora.

Nieruchomość składa się z sześciu budynków usytuowanych na działkach o łącznej powierzchni blisko 11 tys. mkw. Znajduje się w samym sercu miasta, 300 metrów od Pałacu Kultury i Nauki oraz stacji metra Centrum i 200 m od dworca Warszawa Centralna. – Początkowo przeznaczaliśmy na sprzedaż pojedyncze budynki przy ulicy Nowogrodzkiej i Św. Barbary – mówi Piotr Muszyński, wiceprezes Zarządu Orange Polska. – Teraz wychodzimy na rynek z propozycją sprzedaży kompleksu w całości. Optymalne z naszego punktu widzenia będzie znalezienie  inwestora, który podjąłby się budowy nowego centrum technologicznego, a także zapewnił niezbędne powierzchnie biurowe dla naszych pracowników – dodaje Piotr Muszyński.

Poszczególne obiekty składające się na kompleks powstawały kolejno w latach 30. 60. i 90. Wśród nich są przykłady architektury modernistycznej okresu międzywojennego. Budynki mają przeznaczenie zarówno biurowe jak i mieszkalne, stąd szerokie możliwości inwestycyjne – biura, hotele, apartamenty oraz usługi.

Centrum Warszawy to najbardziej prestiżowa lokalizacja w kraju, która dynamicznie się rozwija. W najbliższym sąsiedztwie powstają nowe wysokościowce. –Prowadzimy też intensywne prace nad koncepcją rozbudowy kompleksu o nowy budynek wysokości do 170 m. Odpowiednie wnioski złożyliśmy już w Urzędzie Miasta – informuje Paweł Buchman.

Koncepcja sprzedaży zakłada stopniowe uwalnianie budynków skoordynowane z przenoszeniem infrastruktury technicznej oraz pracowników. –  Warunkiem sprawnej realizacji projektu  jest dla nas pozyskanie partnera otwartego na współpracę – zaznacza Paweł Buchman.

Szczegółowe informacje dostępne są na stronie www.nieruchomosci.orange.pl

Udostępnij: Orange sprzedaje kompleks budynków w centrum Warszawy

W laboratoriach Orange Polska osiągnięto rekordową prędkość internetu mobilnego

26 września 2016

W laboratoriach Orange Polska osiągnięto rekordową prędkość internetu mobilnego

Transfer 1,91 Gb/s w sieci mobilnej, który został osiągnięty wspólnie przez inżynierów Orange Polska i Huawei , to obecnie jeden z najlepszych wyników transferu w sieci 4G na świecie i najlepszy w Polsce. Jego osiągniecie było możliwe dzięki zastosowaniu urządzeń i rozwiązań, z których większość jest obecnie testowana lub wdrażana w sieci Orange Polska. Eksperymenty laboratoryjne pozwalają sprawdzić możliwości zastosowanych rozwiązań i będą wstępem do technologii 5G, która nie jest jeszcze na etapie standaryzacji.

Uzyskanie takiego wyniku transferu było możliwe dzięki równoczesnemu zastosowaniu nowatorskich rozwiązań i technologii, które będą stopniowo wdrażane na rynku komercyjnym. Kluczowa dla powodzenia przedsięwzięcia była agregacja 5 pasm nośnych w jeden superkanał o szerokości 100 MHz. Każdym z kanałów udało się przesłać 382 Mb/s.

Coraz bardziej zanurzamy się w cyfrowym świecie, zmieniają się nasze przyzwyczajenia. Zapotrzebowanie na transfer danych stale rośnie, przez siedem pierwszych miesięcy tego roku nasi klienci przesłali przez sieć mobilną więcej danych niż w całym 2015 roku. Dlatego Orange testuje coraz to nowe możliwości sieci, by zapewnić naszym klientom najlepsze na rynku rozwiązania. Osiągnięte 1,91 Gb/s to prędkość, która pozwala na ściągnięcie filmu w jakości HD w zaledwie kilka sekund przy użyciu komórki. To jest przyszłość, którą właśnie oswajamy – mówi Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Schemat agregacji pasm nośnych 4G LTE wykorzystanych w czasie testów

W teście wykorzystano pasma 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz i 2600 MHz. Zastosowano transmisję wieloantenową MIMO 4×4, poprawiającą transfer dwukrotnie w stosunku do obecnie stosowanych rozwiązań. Skorzystano także z modulacji wyższego rzędu – 256QAM, która poprawia szybkość transferu o ok. 30 proc. w stosunku do obecnie stosowanej modulacji 64QAM. Jedynym urządzeniem niestosowanym komercyjnie, które zostało użyte w testach, był terminal pełniący w eksperymencie rolę, którą na co dzień pełni telefon komórkowy, przewyższający możliwości tych obecnie dostępnych na rynku.

wykres pokazujący prędkość mobilnego internetu w czasie testów.

Komercyjne zastosowanie testowanych rozwiązań pozwoli znacznie podnieść szybkość transferu danych w sieci mobilnej Orange, a także zwiększyć jej pojemność. Obok prowadzenia testów laboratoryjnych Orange Polska intensywnie inwestuje w rozwój sieci mobilnej, powiększając zasięg i poprawiając jakość dostępu do technologii 4G. W tym momencie dostęp do niej, poprzez sieć Orange ma 96 proc. populacji kraju, a do końca roku odsetek ten ma wynieść 98.

Animacja - 1,91 Gb/s w laboratoriach Orange Polska - prędkość internetu mobilnego

Mediateka

Udostępnij: W laboratoriach Orange Polska osiągnięto rekordową prędkość internetu mobilnego