Połączenia telefoniczne wysokiej jakości – Voice HD w Orange

28 lipca 2014

Połączenia telefoniczne wysokiej jakości – Voice HD w Orange

Klienci Orange mogą od dziś korzystać z wysokiej jakości połączeń głosowych realizowanych w technologii HD Voice, dzięki której głos brzmi bardziej naturalnie, a zakłócenia i hałasy pochodzące z otoczenia rozmówcy są mniej słyszalne. Połączenia wykorzystujące nową technologię są dostępne bez żadnych dodatkowych opłat i można z nich korzystać w sieci Orange na terenie całego kraju.

HD Voice (Wide Band-AMR) to nowa funkcjonalność połączeń głosowych umożliwiająca przekaz głosu o bardzo dobrej jakości, odczuwanej przede wszystkim w postaci bardziej naturalnej barwy głosu rozmówcy oraz mniejszej słyszalności odgłosów pochodzących z otoczenia, w którym przebywa. Jest to osiągane dzięki cyfrowemu kodowaniu głosu za pomocą kodeka HDV umożliwiającego m. in. przekazywanie dźwięku o szerszym pasmie przenoszenia oraz zastosowanie zaawansowanych mechanizmów tłumienia niepożądanych dźwięków pochodzących z otoczenia.

HD Voice w Orange jest dostępne dla wszystkich połączeń głosowych miedzy numerami działającymi w sieci 2G i 3G Orange oraz korzystającymi w niej z roamingu. Aby połączenie odbyło się z wykorzystaniem HDV, obaj rozmówcy muszą mieć telefony umożliwiające współprace z tą technologią. Większość nowoczesnych smartfonów dostępnych obecnie na rynku, umożliwia korzystanie z funkcjonalności HDV w sieci 3G. Wyjątkiem są niektóre modele smartfonów Nokia Lumia, które umożliwiają rozmowy HD w sieci 3G oraz 2G.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39

Udostępnij: Połączenia telefoniczne wysokiej jakości – Voice HD w Orange

Ministerstwo Sprawiedliwości będzie korzystać

23 lipca 2014

Ministerstwo Sprawiedliwości będzie korzystać
z transmisji danych Orange

Orange Polska wygrał przetarg na dostarczenie usług transmisji danych w Resorcie Sprawiedliwości. Sieć WAN połączy sądy apelacyjne, sądy okręgowe, sądy rejonowe, a także podstawowy i zapasowy ośrodek przetwarzania danych Ministerstwa. Umowę podpisano na cztery lata. Wartość kontraktu to 14 243 400,00 zł.

Do stycznia 2015 roku Orange Polska uruchomi w 508 jednostkach Resortu Sprawiedliwości jednolitą i bezpieczną sieć transmisji danych, opartą o rozwiązanie IP MPLS z przepływnościami łączy od 1 do 300 Mbps. Sieć obsłuży rejestry sądowe, systemy informatyczne i bazy danych działające w Resorcie. Zabezpieczy też lokalne potrzeby sądów powszechnych w zakresie transmisji danych.

„Zapewnienie ciągłości pracy tak kluczowych systemów, jak system Nowej Księgi Wieczystej czy Krajowy Rejestr Sądowy, to duża odpowiedzialność. Taki projekt wymaga dostarczenia usług telekomunikacyjnych o najwyższych parametrach. Jestem przekonany, że mając do dyspozycji jedną z najlepiej rozwiniętych infrastruktur technicznych w kraju, spełnimy wymagania Resortu” – uważa Leszek Hołda, Dyrektor Sprzedaży do Klientów Kluczowych i Korporacyjnych Orange oraz Prezes Integrated Solutions.

Na bazie sieci Orange będą działały m.in. Rejestr Zastawów, Punkty Przyjmowania Ogłoszeń Monitora Sądowego i Gospodarczego, Punkty Informacyjne Krajowego Rejestru Karnego czy Elektroniczne Postępowanie Upominawcze. Sieć WAN zapewni też transmisję dla wdrażania, utrzymania i rozwoju Zintegrowanego Systemu Rachunkowości i Kadr, poczty centralnej, Portalu Informacyjnego, Elektronicznego Potwierdzenia Odbioru, wymiany danych w postaci elektronicznej między sądami a prokuraturami  i dla innych systemów resortowych.

Kontakt dla prasy:

Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska

Udostępnij: Ministerstwo Sprawiedliwości będzie korzystać

Rusza kolejna edycja Klienci Orange Polecają

22 lipca 2014

Rusza kolejna edycja Klienci Orange Polecają

Można już głosować w kolejnej, letniej edycji Klienci Orange Polecają. To propozycja dla wszystkich, którzy chcą podzielić się swoją opinią wskazując najciekawszą ich zdaniem ofertę Orange. Wystarczy wejść na www.klienciorangepolecaja.pl i oddać głos na jedną z trzech proponowanych w tej edycji usług. W zakończonej właśnie wiosennej edycji konkursu, za najbardziej godną polecenia ofertę, klienci Orange uznali plan taryfowy Smart Plan Multi, zawierający w abonamencie m.in. nielimitowane rozmowy i SMSy, duży pakiet internetowy, a także 400 minut na rozmowy w roamingu.

W rozpoczynającej się właśnie letniej edycji Klienci Orange Polecają do wyboru są kolejne trzy oferty, idealnie pasujące do wakacyjnych podróży. Pierwsza to Muzyka Tu i Tam, oferująca dostęp do ponad 20 mln utworów muzycznych. Dzięki usłudze, można ich słuchać w dowolnym czasie i miejscu, na dowolnym urządzeniu takim jak telefon komórkowy, tablet czy komputer, również wtedy, kiedy nie mamy dostępu do internetu. Aplikacja mobilna usługi pozwala stworzyć własną bibliotekę muzyczną z ulubionymi utworami i dzielić się nią ze znajomymi.
Z kolei tych, którzy nie wyobrażają sobie wakacji bez telewizji i dobrych filmów, z pewnością zainteresuje Telewizja Tu i Tam, pozwalająca na oglądanie telewizji on-line lub filmów z całą rodziną na laptopie, smartfonie lub tablecie, w dowolnej chwili i miejscu. Trzecią propozycją jest Orange Cloud, czyli  5GB darmowej przestrzeni dyskowej, na której można bezpiecznie przechowywać zdjęcia i filmy z wakacji oraz dzielić się nimi z dowolnego miejsca przez telefon, komputer czy tablet.

Aby wziąć udział w wyborze najciekawszej oferty tego lata, wystarczy kliknąć na przycisk „chcę zagłosować” umieszczony pod wybraną usługą na stronie www.klienciorangepolecaja.pl. Na głosy i opinie czekamy do 21 sierpnia. Wszyscy, którzy prócz oddania głosu wypełnią krótki formularz, mogą również liczyć na nagrody. Pierwszych 300 uczestników zabawy, którzy prawidłowo oddadzą głos oraz wypełnią ankietę, otrzyma kod rabatowy na zakup oferty internetu mobilnego Orange Free Net. Ponadto, pięć osób, które najciekawiej uzasadni swój wybór usługi, otrzyma samochodowym zestaw głośnomówiący, a kolejne dziesięć najciekawszych odpowiedzi zostanie nagrodzonych voucherem dającym możliwość dwumiesięcznego bezpłatnego korzystania z usługi Muzyka Tu i Tam.

Więcej informacji: www.klienciorangepolecaja.pl

Logo Klienci Orange Polecają