Roaming jak w kraju w ofercie Orange

14 maja 2017

Roaming jak w kraju w ofercie Orange

Orange Polska opublikował cenniki usług roamingowych, które będą obowiązywać od 15 czerwca 2017. Zgodnie z unijnymi regulacjami, klienci Orange Polska w trakcie podróży do krajów UE oraz trzech innych państw europejskich (m.in. Norwegii), będą mogli korzystać z usług na takich samych zasadach jak w kraju. Jeśli mają abonament z nielimitowanymi usługami, będą mogli swobodnie i bez ograniczeń rozmawiać, SMS-ować czy korzystać z transmisji danych także za granicą, bez obaw o dodatkowe koszty. Pozostali klienci będą za usługi w roamingu rozliczani według takich samych stawek jak w kraju, czyli zapłacą zdecydowanie mniej niż dotychczas.

Oferta roamingowa Orange Polska jest zgodna z unijnym rozporządzeniem i odzwierciedla  intencję regulatorów, zgodnie z którą klienci powinni skorzystać z usług na warunkach krajowych, według zasady Roam Like At Home. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu rozwiązaniu nasi klienci będą mogli jeszcze swobodniej korzystać z naszych usług w podróżach służbowych  czy podczas wakacji – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska .

Dzięki nowym zasadom rozliczania roamingu klienci zapłacą zdecydowanie mniej za połączenia, SMS-y, MMS-y i transmisję danych na terenie Unii Europejskiej oraz Europejskiego Obszaru Gospodarczego (czyli tzw. Strefy 1). Obniżki wyniosą nawet do 100%.

W przypadku abonamentu z nielimitowanymi usługami, z których korzysta 80%  użytkowników ofert abonamentowych, skala obniżek wygląda następująco:

Cena jednostkowa za usługi w roamingu Cena z VAT do 14.06.2017 Cena z VAT od 15.06.2017 obniżka
Połączenie wykonane 54 gr. 0 gr. -100%
Połączenie odebrane 5 gr.
SMS 30 gr.
MMS 65 gr.
Transmisja danych (1MB) 1 zł 0 gr.

(w ramach Limitu Fair Usage Policy, obliczanego zgodnie z rozporządzeniem unijnym )

Roaming Orange dla klientów z abonamentem i na kartę

Klienci, którzy nie korzystają z nielimitowanych ofert abonamentowych, będą rozliczani wg stawek krajowych.  Jeśli klient posiada pakiet minut w ramach abonamentu, będzie go mógł wykorzystać również na rozmowy w roamingu w krajach UE oraz w Norwegii, Islandii i Lichtensteinie. Po wykorzystaniu pakietu zapłaci za połączenia według tej samej stawki w kraju i w roamingu.

Klienci prepaid zapłacą za połączenia, SMSy, transfer danych i MMS zgodnie z podstawowym cennikiem, który obowiązuje w Polsce. Jeśli chodzi o transmisję danych, będą korzystać w roamingu z jednej, niskiej stawki – 10 gr za 1 MB.

Szczegółowe cenniki roamingu dla klientów Orange Polska można znaleźć na stronach www.orange.pl/roaming  lub www.orange.pl/travel.

Nowy sposób rozliczeń według zasady „roaming jak w kraju” dotyczy także klientów korzystających z usług nju mobile. Szczegóły można znaleźć w nowych cennikach roamingowych  na www.njumobile.pl/roaming.

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Udostępnij: Roaming jak w kraju w ofercie Orange

Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

25 kwietnia 2017

Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

Two Door Cinema Club powracają do Polski po 6 latach i pierwszy raz zagrają w Warszawie. 3 czerwca na Orange Warsaw Festival odbędzie się ich długo oczekiwany koncert. Tego samego dnia zagrają Imagine Dragons i Justice.

Od małego, niezależnego francuskiego labelu do największych scen świata – historia Two Door Cinema Club to spełnienie snu o karierze muzycznej w tej najbardziej tradycyjnej formule. Trzech chłopaków z Bangor, nadmorskiego miasta położonego kilkanaście kilometrów od Belfastu, założyło zespół w 2007 roku. Jeszcze pod inną nazwą wystartowali w lokalnym konkursie talentów, gdzie zajęli ostatnie miejsce. Upór i talent sprawiły, że już dwa lata później w londyńskim studio nagrywali swój debiutancki album, produkowany przez Phillipa Zdara, członka kultowej, elektronicznej formacji Cassius. Płyta „Tourist History” ukazała się na początku 2010 roku nakładem paryskiej oficyny Kitsune. Małe, niezależne wydawnictwo przezywało wtedy swój moment chwały, skupiając wokół siebie najciekawszych artystów sceny elektronicznej. Single „I Can Talk”, „Something Good Can Work” czy „What You Know” do dziś są rozpoznawalnymi przebojami i zapewniły TDCC ogrom fanów. „Beacon”, drugi album zespołu, wydany w 2012 roku był kontynuacją sukcesu i jeszcze mocniejszym akcentem postawionym na amerykańskiej scenie. Najnowsze wydawnictwo tria, płyta „Gameshow” miała swoją premierę w październiku ubiegłego roku. Inspiracją dla muzyków stali się Bowie i Prince, dlatego muzyka TDCC nabrała nowego charakteru, nie tracąc jednak niczego ze swojej przebojowości. Jak brzmią na żywo nowe utwory TDCC oraz ukochane przez fanów klasyki gitarowej elektroniki przekonamy się 3 czerwca na głównej scenie Orange Warsaw Festival.

W sprzedaży są jeszcze bilety i karnety regular tickets w kilku opcjach, w tym także bilety
w promocyjnych cenach dla klientów Orange i specjalne łączone pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange.

Szczegółowy cennik na: https://orangewarsawfestival.pl/pl

Relacja wideo z Orange Warsaw Festival 2016:

Udostępnij: Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

Orange Warsaw Festival 2017: polska reprezentacja

13 kwietnia 2017

Orange Warsaw Festival 2017: polska reprezentacja

Od lat o jakości i sukcesie Orange Warsaw Festival stanowi także szeroka reprezentacja polskich artystów. Nie inaczej będzie w tym roku. Ósemka ogłoszonych dzisiaj wykonawców zapewni niezapomniane emocje.

Miuosh to artysta, który przełamuje schematy myślenia o hip-hopie. Właśnie wydał swój kolejny studyjny album, zatytułowany trochę na przekór gatunkowi „Pop”. Hip hop jest tu zresztą tylko punktem wyjścia, bo wśród zaproszonych na płytę gości znaleźć można zarówno Nosowską czy Organka jak i Michała Foxa Króla a nawet Smolika, nie związanych na co dzień z takim brzmieniem. To może być jedna z najciekawszych płyt tego roku i kolejny sukces Miuosha, porównywalny z pokrytym platyną „Prosto przed siebie” z 2012 roku.

Łona i Webber na OWF 2017

Podobnie mało schematycznie o hip hopie myślą Łona i Webber. Nikt tak jak Łona nie potrafi operować słowem, pilnować poprawności językowej i podporządkowywać sobie kolejnych zdań, które cieszą uszy słuchacza. Wspólnie z Webberem niosą już ten „kaganek oświaty” drugą dekadę, ku uciesze fanów i dziennikarzy, rozpływających się nad ich kolejnymi płytami, choćby ubiegłoroczną „Nawiasem mówiąc”.

Język jako narzędzie walki i obrony to domena Marii Peszek. Jedna z najważniejszych polskich wokalistek, czasami budząca wręcz skrajne emocje (zresztą ku własnej satysfakcji), jest właśnie w trakcie promocji swojej ubiegłorocznej płyty „Karabin” i to właśnie z utworami z tego wydawnictwa pojawi się na Warsaw Stage.

Debiutowali w tym samym czasie co Justice i przez chwilę byli nawet do nich porównywani, zachowując rzecz jasna wszystkie proporcje wynikające z wielkości rynku muzycznego. Ale KAMP!, bo o nich mowa, dość mocno zaznaczyli swoją obecność na światowych festiwalach i zagranicznych koncertach. W Polsce wyrobili sobie markę czołowego zespołu nurtu elektroniki, wydali dwa albumy i właśnie pracują nad kolejnym. Jego premierowe fragmenty usłyszymy podczas koncertu na naszym festiwalu!

Z kolei już po premierach swoich debiutanckich albumów pojawią się na Open’erze dwie młode wokalistki, Daria Zawiałow i Rosalie. Pierwsza z nich na płycie „A Kysz” zaproponowała autorskie teksty oraz muzykę, w których słychać fascynacje najlepszymi współczesnymi wykonawcami szeroko pojętej alternatywy. Natomiast Rosalie w swojej muzyce miesza inspiracje brzmieniem amerykańskiego R&B i hip-hopu lat 80. i 90. z zamiłowaniem do nowej elektroniki. Jej EP’kę „ENUFF” będziecie tej wiosny traktować jako obowiązkową pozycję.

Orange Warsaw Festival daje też szanse zaistnienia przed wielką publicznością tym, którzy dopiero zaczynają przygodę z dużymi scenami, a większość czasu spędzają pracując nad swoimi pierwszymi kompozycjami. Do takich wykonawców należy krakowski zespół Lor oraz lubelska formacja Suumoo. Lor to grupa tworzona przez utalentowane nastolatki z Krakowa prezentujące muzykę niezwykle klimatyczną, opartą na brzmieniach skrzypiec i pianina, które świetnie współgrają z subtelnym i ujmującym wokalem. Lor zapewnią wam chwilę wyciszenia, czego raczej nie spodziewajcie się po chłopakach z Suumoo. Nie tylko dlatego, że ich pierwszy materiał zatytułowany jest „Wojna”, ale przede wszystkim, że już dawno na polskiej scenie nie było tak odświeżającej formuły gitarowego grania, która wsparta elektroniką niesie ze sobą mnóstwo energii. Co jest rzadkością, Suumoo śpiewają po polsku i występują na festiwalowych scenach, choć 2/3 składu nie ma jeszcze 18 lat! Zazdrościmy!

W sprzedaży są bilety i karnety regular tickets w kilku opcjach, w tym także bilety w promocyjnych cenach dla klientów Orange i specjalne pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange.

Szczegółowy cennik na:

Kontakt dla mediów Orange Polska:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2017: polska reprezentacja

Orange Friends: fani technologii z sąsiedztwa zapewnią wsparcie techniczne

4 kwietnia 2017

Orange Friends: fani technologii z sąsiedztwa zapewnią wsparcie techniczne

Klienci Orange Polska  zyskają  wsparcie w problemach technicznych dzięki społeczności pasjonatów technologii, stworzonej w oparciu o platformę szwajcarskiej firmy Mila. Użytkownicy usług  Orange będą mogli poprzez stronę internetową skorzystać za opłatą z ich pomocy. Pilotaż projektu rozpoczął się w Warszawie.

Firma Mila (www.mila.com) w ramach współpracy z Orange Polska, stworzyła platformę społecznościową Orange Friends. Klienci Orange będą mogli zamówić przez nią wsparcie w instalacji lub rozwiązywaniu problemów z ruterami, systemami „Inteligentnych Domów”, smartfonami, tabletami czy telewizorami. Opłaty za wsparcie techniczne Orange Friends zaczynają się od 75 zł. Orange Friends to społeczność znających się na obsłudze urządzeń fanów technologii, którzy zarejestrują się na stronie www.mila.com/orange/friends. Dzięki temu będą mogli oni pomóc osobom w swoim sąsiedztwie, a jednocześnie dodatkowo zarobić. Umiejętności Orange Friends będą sprawdzane za pomocą testu na stronie platformy. Konieczne będzie także dodanie zdjęcia i podanie swoich danych w trakcie rejestracji.

– Klientom zależy, by wsparcie w problemach technicznych docierało do nich bardzo szybko i odpowiadało na ich potrzeby. Wymaga to od nas zastosowania nowych metod działania i jedną z nich jest stworzenie społeczności Orange Friends. To platforma pozwalająca szybko zapewnić fachowe wsparcie naszym klientom. Z drugiej strony daje ona możliwość dodatkowego zarobku pasjonatom nowych technologii, którzy mogą zgłosić chęć pomagania w razie trudności ze sprzętem.  – mówi Remigiusz Franek Dyrektor Obsługi w Kanałach Automatycznych i Cyfrowych Orange Polska.

– Dzięki stronie interentowej i aplikacji na urządzenia mobilne, każdy chcący skorzystać z usług Orange Friends może samodzielnie wybrać interesujący go pakiet usług lub też skorzystać z systemu podpowiedzi Mila Bot. Dzięki temu klienci mogą się umówić dokładnie wtedy, gdy im to odpowiada. – tłumaczy Christian Viatte, CEO Mila.

Przykładową funkcjonalnością, jaką daje Orange Friends, jest zamówienie instalacji i konfiguracji urządzeń poprzez stronę mila.com lub aplikację Mila App. Następnie Mila wysyła zapytanie do Orange Friends znajdujących w okolicy, którzy potwierdzili zainteresowanie realizacją danego rodzaju zadania. O przydzieleniu zgłoszenia decyduje szybkość działania. Pozwala to zapewnić sprawność  wykonania usługi. Klient korzystający z platformy wie dokładnie, który z Orange Friends i kiedy zapewni mu wsparcie. Po zakończeniu usługi klient może w łatwy sposób zapłacić za usługę poprzez stronę internetową oraz ocenić jakość wykonania pracy.

Więcej informacji: www.mila.com/orange

O Mila

Mila (www.mila.com) łączy osoby obeznane z nowoczesną techniką oraz profesjonalnych usługodawców z ludźmi, którzy potrzebują pomocy przy instalacji produktów technologicznych lub muszą rozwiązać inne problemy techniczne. Firmy mogą korzystać z usług Mila w celu optymalizacji, crowdsourcingu usługi lub jej budowy od podstaw. Mila powstała w 2013 roku jako spin-off Coresystems świadczącego usługi serwisowe w terenie (www.coresystems.net). W 2015 roku szwajcarski operator telekomunikacyjny Swisscom nabył większościowy pakiet akcji Mila. Firma posiada biura w Niemczech (Berlin) i Szwajcarii (Zurych).

Jak działa Mila: https://www.youtube.com/watch?v=qXDGs7Lq-Hs

Kontakt dla mediów w Mila

Anastasia Albert

E-Mail: aalbert@mila.com

Tel.: +49 (0)1723069510

Kontakt dla mediów Orange Polska

Wojciech Jabczyński,
Rzecznik Orange Polska
e-mail: biuro.prasowe@orange.com
Twitter: @RzecznikOrange

Napisz do Nas
Udostępnij: Orange Friends: fani technologii z sąsiedztwa zapewnią wsparcie techniczne

Nowy nabór do programów edukacyjnych Fundacji Orange

3 kwietnia 2017

Nowy nabór do programów edukacyjnych Fundacji Orange

Niemal 80% nauczycieli uważa, że stosowanie technologii sprawia, że nauka staje się bardziej interesująca. Jednocześnie ponad 60% pedagogów zgłasza brak możliwości sfinansowania lekcji z wykorzystaniem narzędzi cyfrowych (raport: 2016 Digital Education Survey). Naprzeciw temu problemowi wychodzą dwa bezpłatne programy Fundacji Orange – MegaMisja i #SuperKoderzy. Od 31 marca w całej Polsce trwa nowy nabór do obu tych programów.

MegaMisja to pierwszy w Polsce kompleksowy program edukacji cyfrowej skierowany do dzieci w wieku 6–10 lat. Wzbogaca ofertę szkół podstawowych, dając solidny fundament cyfrowych umiejętności.

Z kolei w programie Fundacji Orange #SuperKoderzy dzieci w wieku 9–12 lat uczą się podstaw programowania i robotyki. Nauka odbywa się nie tylko na informatyce, ale również na lekcjach przyrody, historii, matematyki, języka polskiego, angielskiego, muzyki i techniki.

MegaMisja to program, który w przyjazny sposób uczy dzieci m.in. bezpiecznego korzystania z internetu, przestrzegania praw autorskich, ochrony własnej prywatności, kulturalnego zachowania się w sieci i współpracy w grupie. Udowadnia on, że edukację cyfrową świetnie można połączyć z zabawą. Dodatkową atrakcją dla dzieci są wizyty ambasadorów Programu w wybranych szkołach – mówi Joanna Wajda-Kurdziel ze świetlicy w Sosnowcu. – Trzeba tu też dodać, że MegaMisja nie jest jedyną aktywnością prowadzoną przez świetlicę i szkołę. Bierzemy także udział w #SuperKoderach, czyli nauce programowania dla najmłodszych. Oba programy są godne uwagi. Dzięki nim rośnie nam pokolenie swobodnie poruszające się w świecie nowych technologii – dodaje.

Udział w MegaMisji i #SuperKoderach to również wymierne korzyści dla szkół. Nauczyciele przystępujący do programu MegaMisja otrzymują dostęp do platformy internetowej, na której mogą znaleźć osadzone w przyjaznej fabule scenariusze zajęć, przeznaczone dla dzieci w wieku 6-10 lat, filmy poradnikowe wprowadzające do tematyki programu, pomysły na rozwijanie cyfrowych kompetencji dzieci. Platforma służy także wymianie doświadczeń z wychowawcami świetlic i nauczycielami w całej Polsce. Ponadto, w ramach programu MegaMisja Fundacja Orange wyposażyła szkoły w 374 tablety, 382 kreatywne zestawy plastyczne, 302 pakiety książek i gier planszowych oraz w 89 zestawów z zabawkami edukacyjnymi i audiobookami. Natomiast placówki biorące udział w #SuperKoderach otrzymują granty na zakup sprzętu i pomocy dydaktycznych niezbędnych do prowadzenia zajęć. Co więcej, Fundacja Orange zapewnia dwóm nauczycielom z każdej szkoły profesjonalne szkolenie, które przygotowuje ich do prowadzenia zajęć oraz wsparcie doświadczonych trenerów przez czas trwania programu.

MegaMisja i #SuperKoderzy wpisują się w podejście playful learning – aktywną zabawę, przy okazji której dzieci uczą się funkcjonowania w cyfrowym świecie. Zarówno z regularnych badań programu, jak i relacji nauczycieli wiemy, że programy nie tylko podnoszą wiedzę dzieci, ale również rozwijają ich kompetencje społeczne, uczą pracy grupowej. Programy funkcjonują obecnie w blisko 380 szkołach, gdzie korzysta z nich około 8000 dzieci.

Edukację cyfrową w szkołach wspiera również Orange Polska. Operator w trzy lata podłączy ponad 4,5 tys. placówek szkolnych do sieci światłowodowej, dając im dostęp do internetu o prędkości co najmniej 100 Mb/s. Będzie to możliwe dzięki podpisanemu niedawno porozumieniu Orange Polska z Ministerstwem Cyfryzacji.

Wszystkie szkoły podstawowe serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w nowym naborze, który trwa do końca kwietnia 2017 r.

Szczegółowe informacje:
www.fundacja.orange.pl

Więcej informacji udzielą:
Bartłomiej Kuczyński, Fundacja Orange, 518 278 522, bartlomiej.kuczynski@orange.com
Jacek Spychała, idPR, 502 091 976, jacek.spychala@idpr.pl

Fundacja Orange działa na rzecz nowoczesnej edukacji. Uczy dzieci oraz młodzież, jak mądrze i kreatywnie korzystać z nowych mediów, pomaga najmłodszym bezpiecznie odkrywać internet, dostarcza nowe technologie do miejsc zagrożonych cyfrowym wykluczeniem. Prowadzi autorskie, ogólnopolskie programy edukacyjne, takie jak MegaMisja, #SuperKoderzy, Bezpiecznie Tu i Tam, Pracownie Orange. Wprowadza do szkół innowacyjne programy edukacji cyfrowej, uczy dzieci programować, tworzy multimedialne pracownie w małych miastach i wsiach. W inicjatywy Fundacji angażują się wolontariusze – pracownicy Orange Polska. W Fundacji są również prowadzone badania i powstają publikacje.

Partnerami programu MegaMisja są: Fundacja HIGHLIGHT/inaczej, Fundacja Nowoczesna Polska oraz Fundacja Centrum Cyfrowe. Program wspierają także honorowi ambasadorowie: aktorka Magdalena Kumorek oraz autor książek dla dzieci Grzegorz Kasdepke. Honorowy patronat nad programem objęło Ministerstwo Cyfryzacji.

Partnerami programu #SuperKoderzy są: Fundacja Akademia Młodego Hakera oraz Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Wiedzy Think!. Honorowy patronat nad programem objęło Ministerstwo Cyfryzacji oraz Ministerstwo Edukacji Narodowej.

Udostępnij: Nowy nabór do programów edukacyjnych Fundacji Orange