Rozmowy bez limitu do wszystkich sieci w Orange na kartę

12 stycznia 2015

Rozmowy bez limitu do wszystkich sieci w Orange na kartę

Od 12 stycznia w ofercie Orange na kartę można korzystać z nowej usługi – „Rozmowy bez limitu do wszystkich”. Klienci, którzy z niej skorzystają, już za 7 złotych będą mogli rozmawiać bez ograniczeń dzwoniąc pod numery w Orange, Nju Mobile, T-Mobile, Plus i Play. Usługa jest dostępna w taryfie Orange Yes, do wyboru są dwa warianty aktywujące ją na 7 lub 31 dni.

Rozmowy bez limitu do wszystkich to pierwsza tego typu usługa w ofercie Orange na kartę i pierwsza na rynku usługa, dająca klientom możliwość wyboru długości czasu jej działania. Do wyboru są dwa warianty:

7 dni za 7 zł (z VAT) – aktywacja krótkim kodem *110*28#

31 dni za 25 zł (z VAT) – aktywacja krótkim kodem *110*29#

Usługa jest dostępna wyłącznie w taryfie Orange YES. Jej włączenie jest bardzo łatwe, także dla abonentów korzystających z innych taryf Orange na kartę. Jeśli zdecydują się skorzystać z Rozmów bez limitu do wszystkich, wystarczy że wpiszą krótki kod zgodny z wybranym okresem jej działania. Zlecenie włączenia usługi spowoduje automatyczną migrację numeru do taryfy Orange YES i włączenie wybranego wariantu usługi.

Więcej o usłudze na stronach: www.orange.pl

email: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Rozmowy bez limitu do wszystkich sieci w Orange na kartę

Pierwsze Kluby Sportowe Orange wybrane

8 stycznia 2015

Pierwsze Kluby Sportowe Orange wybrane

Znamy zwycięzców pierwszej edycji programu Klubów Sportowych Orange. 50 klubów, będzie rozwijać swoją przygodę ze sportem przy wsparciu Orange. Do programu zgłosiło się w sumie 2725 grup z całej Polski. Wymogi formalne spełniło 664 z nich, z których jury wybrało najciekawsze i najbardziej odpowiadające założeniom programu.

Cieszę się, że wsparcie dla młodych sportowców trafi tam, gdzie jest zapał i chęć do aktywności i samorozwoju. Wybór był naprawdę trudny ze względu na wysoki poziom przesłanych wniosków i dużą ich liczbę. Wszyscy ci, którzy nie zgłosili się do pierwszej edycji programu, będę mieli jeszcze szansę. Niebawem rozpoczniemy drugą edycję, już teraz zapraszamy” – mówi Konrad Ciesiołkiewicz Dyrektor Komunikacji Korporacyjnej i CSR.

Najwięcej, bo aż sześć Klubów Sportowych Orange powstanie w województwie mazowieckim. Na drugim miejscu uplasowało się zachodniopomorskie, gdzie patronat Orange obejmie pięć klubów. Kolejne województwa to wielkopolskie, świętokrzyskie, śląskie oraz pomorskie – po cztery. Następnie dolnośląskie, lubelskie, łódzkie, małopolskie i podkarpackie – po trzy. W opolskim, podlaskim oraz warmińsko-mazurskim powstaną po dwa Kluby Sportowe Orange, natomiast w lubuskim i kujawsko-pomorskim – po jednym. Cała mapa Polski pokryje się Klubami Sportowymi Orange.

Wkrótce na stronie www.klubysportoweorange.pl będzie możliwe ponowne wysyłanie zgłoszeń do programu. Szczegółowy harmonogram drugiego etapu rekrutacji do Klubów Sportowych Orange zostanie podany wkrótce na platformie programu.

W ramach dwuletniego programu docelowo powstanie 100 Klubów Sportowych Orange. Otrzymają one wsparcie w formie niezbędnego sprzętu sportowego, treningowego oraz możliwość modernizacji infrastruktury. Dodatkowo do każdego z nich trafi wsparcie technologiczne w formie tabletu oraz Internetu. Wszyscy zainteresowani będą mogli korzystać ze specjalnych programów szkoleniowych, które dostępne będą na internetowej platformie. Dla klubów uczestniczących w programie zostały przewidziane dodatkowe nagrody motywujące do samorozwoju, które będzie można zdobyć dzięki zgrywalizowanej platformie.

Informacje na temat programu można znaleźć na www.klubysportoweorange.pl oraz pod numerem telefonu +48 510 555 666, dostępnym w dni robocze w godz. od 9.00 do 17.00. Można również napisać maila na adres info@klubysportoweorange.pl.

Lista pierwszych 50 Klubów Sportowych Orange:

1. Międzyszkolny Ludowy Klub Sportowy „Rakowice” – Dolnośląskie -Lwówek Śląski

2.Klub Sportowy Pogoń Świerzawa – Dolnośląskie – Świerzawa

3.Uczniowski Klub Sportowy Spartakus – Dolnośląskie – Prochowice

4.Uczniowski Klub Sportowy „Trójeczka” – Kujawsko Pomorskie – Aleksandrów  Kujawski

5.Stowarzyszenie Animacji Kultury „Heksa” – Klub Sportowy Heksa Lubelskie – Niedrzwica Duża 6.Gminny Ludowy Klub Sportowo-Turystyczny Agrosport – Lubelskie – Leśna Podlaska

7.Uczniowski Klub Sportowy „Dziewiątka” – Lubelskie – Puławy

8.Młodzieżowy Klub Sportowy „Olimpia” Babimost – Lubuskie – Babimost

9.Wiejski Uczniowski Klub Sportowy „GROT” – Łódzkie – Grotniki

10.Uczniowski Klub Sportowy „KAZIUK” – Łódzkie – Sławno

11.Uczniowski Klub Sportowy Orlik Ujazd – Łódzkie – Ujazd

12.Bucze Runners – Małopolskie – Bucze

13.Uczniowski Klub Sportowy OLIMPIA – Małopolskie – Nowy Sącz

14.Szkolny Klub Sportowy Zalasovia – Małopolskie – Zalasowa15.Klub Szkolny Jedlnia – Mazowieckie – Jedlnia

16.UKS Inter Rozalin – Mazowieckie – Rozalin/ Młochów

17.Uczniowski Klub Sportowy JEDLANKA – Mazowieckie – Jedlanka/ Jedlińsk

18.Bulko (Szkolny Klub Sportowy Bulko) – Mazowieckie – Bulkowo

19.Szkolny Klub Sportowy MARATON – Mazowieckie – Gzy

20.Szkolny Klub Sportowy ZESPÓŁ PLACÓWEK OŚWIATOWYCH Brańszczyk – Mazowieckie – Brańszczyk

21.Ludowy Uczniowski Klub Sportowy „Młodzik” – Opolskie – Domaszowice

22.Szkolny Klub Sportowy Kolonowskie – Opolskie – Kolonowskie

23.Uczniowski Klub Sportowy Olimp Stubno – Podkarpackie – Stubno

24.Uczniowski Klub Sportowy „HERCULES” – Podkarpackie – Brzostek

25.Uczniowski Klub Sportowy Gladiator Przemyśl – Podkarpackie – Przemyśl

26.Uczniowski Klub Sportowy SPRINT w Płocicznie-Tartak – Podlaskie – Płociczno-Tartak

27.Uczniowski Klub Sportowy Olimpijczyk Białowieża – Podlaskie – Białowieża

28.Klub Sportowy Szansa – Stowarzyszenie osób niepełnosprawnych – Pomorskie – Czarne

29.Szkolny Klub Sportowy „Wisełka” – Pomorskie – Nebrowo Wielkie/ Sadlinki

30.Fundacja Akademii Sportu – Pomorskie – Czarny Dwór/ Gdańsk

31.Klub Sportowy Korona – Pomorskie – Cedry Małe

32.Stowarzyszenie Piłkarsko – Siatkarskie Wola – Śląskie – Wola

33.Ludowy Klub Sportowy Młodość Rudno – Śląskie – Rudno

34.Uczniowski Klub Sportowy przy Gimnazjum we Włodowicach – Śląskie – Włodowice

35.Uczniowski Klub Sportowy Gimnazjum Istebna – Śląskie – Istebna

36.Klub Sportowy Orange Sokół – Świętokrzyskie – Łączna

37.Parafialny UKS DEKO Włoszczowa – Świętokrzyskie – Włoszczowa

38.Szkolny Klub Sportowy „Samson” – Świętokrzyskie – Zagnańsk

39.Uczniowski Klub Sportowy Akademia Piłkarska Końskie – Świętokrzyskie – Końskie

40.Klub Sportowy „Pomarańcze” – Warmińsko – Mazurskie – Korsze

41.Uczniowski Klub Sportowy Rozogi – Warmińsko – Mazurskie – Rozogi

42.Basket Suchy Las – Wielkopolskie – Suchy Las

43.Inicjatywny Klub Sportowy Orange Siatkówka i Koszykówka dla wszystkich – Wielkopolskie – Duszniki

44.Klub Sportowy Warta Rumin wymiennie Stowarzyszenie Warta Rumin – Wielkopolskie – Rumin

45.Gminny Klub Sportowy – Wielkopolskie – Jaraczewo

46Ludowy Klub Sportowy Victoria-95 Przecław – Zachodniopomorskie – Przecław

47.Szkolny Klub Sportowy SP.im. Olimpijczyków Polskich w Krzymowie – Zachodniopomorskie – Krzymów/ Chojna

48.Błonie Barwice – Zachodniopomorskie – Barwice

49.Uczniowski Klub Sportowy Herkules Białogard – Zachodniopomorskie – Białogard

50.Ośrodek Skoku o Tyczce Szczecin – Zachodniopomorskie –  Szczecin

Udostępnij: Pierwsze Kluby Sportowe Orange wybrane

Środy z Orange przez kolejne dwa lata w Multikinie

7 stycznia 2015

Środy z Orange przez kolejne dwa lata w Multikinie

Klienci Orange wraz z przyjaciółmi i bliskimi będą mogli przez kolejne dwa lata korzystać ze Śród z Orange w sieci kin Multikino. Orange i Multikino podpisały właśnie umowę przedłużającą współpracę do końca 2016 roku. W ramach akcji klienci Orange do kupionego biletu do kina na środowy seans otrzymują drugi w prezencie dla zaproszonej przez siebie osoby. Do tej pory z akcji skorzystało blisko 6,5 mln widzów.

Środy z Orange miały swoją premierę w kwietniu 2009 roku, od 2012 roku akcja jest realizowana w  kinach sieci Multikino w całym kraju. W ciągu pięciu lat akcji i ponad 260 filmowych śród, kina odwiedziło prawie 6,5 milionów widzów.

6,5 miliona osób zrealizowało już swoje kinowe pasje dzięki naszej akcji Środy z Orange. Planujemy jej rozszerzenie o działania społeczne. Naszą współpracę z Multikinem oceniamy bardzo pozytywnie. Dzięki niej oferujemy klientom dodatkową wartość, budujemy zaufanie i postrzeganie Orange jako przyjaznego operatora” – mówi Konrad Ciesiołkiewicz, dyrektor Komunikacji Korporacyjnej i CSR Orange Polska.

Środy z Orange to jedno z najbardziej rozpoznawalnych przedsięwzięć firmy, istotnie wpływające na dostęp milionów Polaków do kultury w postaci  najnowszych produkcji filmowych. Użytkownicy Śród z Orange stanowią 60% środowej widowni w Multikinie. Z badań zrealizowanych dla Orange wynika, że gdyby nie Środy z Orange, niemal co 10 użytkownik akcji w ogóle przestałby chodzić do kina, a 28% robiłoby to rzadziej.

Aby wybrać się do kina ze Środami z Orange, wystarczy z telefonu w sieci Orange wysłać sms o treści FILM pod numer 241. Zwrotnym sms-em otrzymamy kod, który należy pokazać w kasie Multikina. Kod można zamówić także poprzez aplikację na www.orange.pl lub przez płatną infolinię *200. Uczestnicy Śród z Orange mają do dyspozycji 32 kina w całym kraju z 262 nowoczesnymi salami i blisko 55 tysiącami miejsc.

email: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Środy z Orange przez kolejne dwa lata w Multikinie

Orange Polska po raz ósmy w giełdowym indeksie spółek odpowiedzialnych

19 grudnia 2014

Orange Polska po raz ósmy w giełdowym indeksie spółek odpowiedzialnych

Orange Polska ponownie znalazła się w prestiżowym gronie giełdowych spółek odpowiedzialnych społecznie. W ogłoszonym przez Giełdę Papierów Wartościowych nowym składzie RESPECT Index znalazły się 24 spółki. OPL jest obecna w tym zestawieniu od pierwszej edycji.

Giełdowy indeks RESPECT istnieje od 2009 roku i jest pierwszym w Europie Środkowej i Wschodniej zestawieniem tego typu. Celem indeksu jest propagowanie strategicznego myślenia o społecznej odpowiedzialności biznesu.

W skład indeksu wchodzą spółki wyróżniające się kompleksowym podejściem do zarządzania CSR, w sposób wiarygodny odpowiadające na potrzeby i oczekiwania interesariuszy. Wdrażające zasad CSR zarówno na poziomie tworzenia i realizacji długoterminowych celów biznesowych, jak również codziennej działalności operacyjnej.

Orange Polska od lat kompleksowo zarządza obszarem i projektami CSR. Bierze pod uwagę oczekiwania otoczenia w oparciu o dialog z interesariuszami, takimi jak: klienci, pracownicy, regulator, organizacje pozarządowe. Takie podejście pozwala na bieżąco aktualizować wiedzę na temat zmian i oczekiwań społecznych oraz brać je pod uwagę w ramach projektów biznesowych.

RESPECT Index cieszy się coraz większym zainteresowaniem przedsiębiorców i inwestorów, dostrzegających zależność między uwzględnianiem aspektów społecznych i środowiskowych, a wynikami  finansowymi przedsiębiorstwa.

Więcej informacji na temat RESPECT Index można znaleźć na stronie www.odpowiedzialni.gpw.pl

email: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Polska po raz ósmy w giełdowym indeksie spółek odpowiedzialnych

18 grudnia 2014

79 procent przedstawicieli małych i średnich firm uważa, że informatyzacja pozwala im na budowanie przewagi konkurencyjnej. Jednym z ważniejszych modeli informatyzacji przedsiębiorstw jest outsourcing rozwiązań IT. To tylko niektóre, ważniejsze wnioski pierwszego raportu z cyklu Orange Insights, prezentującego wyniki badań prowadzonych przez ICAN Research na zlecenie Orange Polska.

Orange Insights, to cykl raportów przygotowanych na podstawie badań jakościowych oraz ilościowych realizowanych przez ICAN Research na zlecenie Orange Polska wśród działających w Polsce przedsiębiorców. Tematem raportów dotyczących małych i średnich firm, zatrudniających mniej niż 250 pracowników było postrzeganie informatyzacji przez ich przedstawicieli podejmujących decyzje o zakupach sprzętu, oprogramowania i technologii teleinformatycznych. Badania zostały zrealizowane w połowie 2014 roku. W zakresie jakościowym obejmowały 11 pogłębionych wywiadów eksperckich oraz łącznie 500  ankiet w zakresie badania ilościowego metodą CATI / CAWI.  Wyniki kolejnych raportów będą udostępniane przez Orange w pierwszej połowie 2015 roku.

Najważniejsze wnioski

Pierwszy z cyklu raportów Orange Insights został poświęcony określeniu stanu informatyzacji w działających w Polsce małych i średnich firmach. Jak pokazują wyniki, zdecydowana większość badanych firm, jako główne obszary zdobywania przewagi konkurencyjnej wymienia dostępność źródeł finansowania, efektywność produkcyjną i dobry model biznesowy. Aż 79 proc respondentów twierdzi, że informatyzacja biznesu również jest jednym z najważniejszych elementów budowania przewagi. Informatyzacja jest wg nich szczególnie istotna w trzech kluczowych sektorach:

• usługach – 83 proc. wskazań,
• handlu – 78 proc. wskazań,
• produkcji – 70 proc. wskazań.

Co ciekawe, przedstawiciele małych i średnich firm uważają, że najlepiej zinformatyzowane obszary w ich biznesach, to: sprzedaż (87% odpowiedzi), operacje (86%) oraz z produkcja (85%). Nieznaczne gorzej wygląda tutaj logistyka (79%) i marketing (78%).
„Z wyników naszego badania wyraźnie widać, że małe i średnie firmy wykorzystują informatykę w budowaniu przewagi konkurencyjnej i zauważają jej ogromny potencjał. Dlatego rozwój IT jest coraz częściej wpisywany w ich strategie, aczkolwiek dla większości firm nadal nie stanowi priorytetu z uwagi na koszty związanych z tym inwestycji. Mając to na uwadze, Orange oferuje rozwiązania dostarczające potrzebnych funkcjonalności, bez konieczności angażowania znacznych środków, ponieważ można je rozliczać w modelu abonamentowym czy ratalnym” – zauważa Artur Stankiewicz, Dyrektor Segmentu Klientów SME i SOHO Orange Polska.

Trendy w informatyzacji

Małe i średnie przedsiębiorstwa w większości przeszły już transformację od podstawowego oprogramowania, do rozbudowanych systemów informatycznych, wspierających najważniejsze obszary ich funkcjonowania, takie jak finanse, produkcja, logistyka, czy sprzedaż. Respondenci badania Orange Insights, zostali w związku z tym poproszeni o wskazanie trzech głównych trendów rozwoju informatyzacji, na najbliższe pięć lat. Dwa z trzech najważniejszych trendów wskazanych w badaniu dotyczą integracji. Pierwszy, w zakresie integracji wewnętrznej, w której rozwiązania IT znacznie zwiększają sprawność i efektywność działania firm. Drugi, dotyczy integracji z systemami Klientów, która umożliwia szybką reakcję na ich potrzeby i zamówienia m.in. dzięki wykorzystaniu technologii mobilnych.

Odsetek wskazań na najważniejsze trendy informatyzacji MŚP w ciągu 5 lat:

• Wsparcie wewnętrznej integracji funkcjonowania firmy – 27 proc. wskazań,
• Integracja z systemami klientów – 17 proc. wskazań,
• Rozbudowa systemów wspierających sprzedaż produktów – 13 proc. wskazań.

O przewidywane trendy w informatyzacji zapytano także w odniesieniu do najważniejszych sektorów działalności badanych firm, tj. usług, handlu oraz produkcji. Uzyskane wyniki wskazują, że firmy z sektora usług stawiają przede wszystkim na udoskonalanie kontaktu z klientami. Kluczowe znaczenie ma dla nich możliwość analizowania i szybkiego odpowiadania na potrzeby klientów. Dla wszystkich firm, niezależnie od profilu ich działalności bardzo istotny okazuje się rozwój systemów integrujących ze sobą obszary sprzedaży, produkcji i logistyki. Przykładem takiej integracji mogą być zaawansowane serwisy zakupowe, które umożliwiają dokładne zapoznanie się z produktem, gwarantują aktualne informację o jego dostępności a także zapewniają łatwe złożenie zamówienia i możliwość bezpośredniej dostawy w ciągu 24 godzin.

Odsetek wskazań na najważniejsze trendy informatyzacji dla poszczególnych sektorów działalności firm:

• W sektorze usług – integracja własnych systemów IT z systemami klientów – 22 proc. wskazań oraz rozwój systemów integrujących sprzedaż, produkcję i logistykę – 21 proc. wskazań,
• W sektorze produkcji – rozwój systemów integrujących pracę sprzedaży, produkcji i logistyki – 46 proc. wskazań oraz tworzenie nowych kanałów kontaktu online z klientami – 13 proc. wskazań,
• W sektorze handlu – rozwój systemów integrujących pracę sprzedaży, produkcji i logistyki – 25 proc. wskazań oraz rozbudowa systemów wspierających sprzedaż produktów – 18 proc. wskazań.

Finansowanie informatyzacji

Planowanie wydatków  w małych i średnich firmach ma charakter krótkoterminowy, co wynika z bieżących potrzeb i dotyczy stałego rozwoju infrastruktury. Blisko 99 proc. ogółu firm finansuje informatyzację z własnych środków. Robi tak 100 proc. przedsiębiorstw usługowych i handlowych, zaś w przypadku firm produkcyjnych odsetek ten wynosi 97 proc. Jedynie 7 procent przedsiębiorców wykorzystuje do informatyzacji fundusze unijne, a zaledwie 2 proc.  respondentów korzysta z leasingu.

Wartość wydatków na IT w małych i średnich firmach w 2013 roku:

• mniej niż 50 000 zł, to kwota jaką na IT przeznaczyło 60 proc. badanych firm,
• od 50 000 zł do 99 000 zł, to wartość budżetu 9 proc. badanych firm,
• od 100 000 zł do 499 000 zł, a IT przeznaczył tylko 1% respondentów.

Jak twierdzą przedstawiciele firm biorących udział w badaniu, środki na wydatki IT są często lokowane na końcu listy ich priorytetów, a przeznaczane kwoty nie są znaczące w ich budżetach.

Aby przeciwdziałać tak niekorzystnej sytuacji, firmy z segmentu MŚP coraz chętniej sięgają po outsourcing IT, który przez ¾ respondentów jest określany jako ważny element informatyzacji przedsiębiorstw. Z tym stwierdzeniem zgadzają się w podobnym stopniu firmy z sektora handlu – 75 proc., usług – 74 proc. i produkcji – 72 proc.

Wnioski, które płyną z badania, pokazują, że mimo poszukiwania oszczędności, informatyzacja mocno wpisuje się w rozwój przedsiębiorstw MŚP. IT obejmuje coraz więcej obszarów biznesowych, a największą wagę przywiązuje się do zwiększania sprawności i efektywności operacyjnej oraz orientacji na klienta i wsparcie sprzedaży. Informatyzacja segmentu średnich firm odbywa się według trzech modeli – samodzielnie, we współpracy z zewnętrznym dostawcą oraz przy całkowitym wykorzystaniu outsourcingu. Na podstawie analizy badania jakościowego i ilościowego można też stwierdzić, że co druga średniej wielkości firma w mniejszym lub większym stopniu wspiera się na know-how merytoryczno-technicznym partnerów technologicznych, widząc w takiej współpracy potencjał.

Główne wnioski z raportu i najważniejsze wyniki badania można pobrać także w postaci infografiki będącej załącznikiem do komunikatu prasowego na stronie www.biuroprasowe.orange.pl

e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Insights: Informatyzacja małych i średnich firm kluczem do przewagi konkurencyjnej