Lubuska Unia Światłowodowa rośnie w siłę

12 września 2017

Lubuska Unia Światłowodowa rośnie w siłę

Dziś Orange Polska, Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego oraz Zrzeszenie Gmin Województwa Lubuskiego powołały Lubuską Unię Światłowodową. Pierwszego dnia przystąpiło do niej 36  lubuskich gmin. Celem Unii Światłowodowej jest zapewnienie szerokopasmowego internetu i likwidacja „białych plam” w Lubuskiem oraz rozwój społeczeństwa informacyjnego.

Orange Polska przygotowuje się do realizacji  na terenie województwa lubuskiego  inwestycji współfinansowanych ze środków  Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa (POPC). Obejmą one 62 gminy, w których światłowód dotrze do ponad 53 tys. gospodarstw domowych i 418 szkół.

Gminy, które przystąpią do Lubuskiej Unii Światłowodowej, będą uczestniczyć w ustalaniu  założeń projektu inwestycyjnego, aby wybudowana sieć jak najlepiej zaspakajała potrzeby mieszkańców, firm i jednostek publicznych. Przystąpienie do Unii daje gminom możliwość promocji gminy jako lokalizacji przyjaznej inwestorom a zrealizowana inwestycja pozwoli na  wprowadzenie publicznych e-usług i oszczędnościowych rozwiązań typu Smart City.

Deklaracje o przystąpieniu podpisały dziś m.in. gminy: Gubin, Dąbie, Nowa Sól i Przewóz.

******

W ramach projektów pozyskanych w drugim konkursie POPC, Orange Polska planuje wybudować sieć światłowodową dla ponad 360 tysięcy gospodarstw domowych na terenie kilkuset gmin w kraju. Łącznie na realizację tych inwestycji operator przeznaczy 289 milionów zł własnych środków oraz 744 milionów zł dofinansowania ze środków europejskich. Operator podłączy do sieci także 3,7 tys. działających na tych obszarach szkół.

Ponadto, Orange Polska realizuje inwestycje światłowodowe z własnych środków – to  najbardziej ambitny program inwestycyjny w historii firmy. Obecnie sieć światłowodowa operatora jest dostępna dla ponad 2 milionów  gospodarstw domowych w 54 miastach kraju. Zgodnie z ogłoszonym właśnie planem strategicznym Orange.One, na rozbudowę sieci światłowodowej w Polsce w latach 2018 – 2020 firma planuje przeznaczyć ponad 2,8 mld zł. Dzięki temu z usługi Orange Światłowód będzie mogło skorzystać nawet 5 mln gospodarstw domowych.

Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska

e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Twitter: RzecznikOrange

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Udostępnij: Lubuska Unia Światłowodowa rośnie w siłę

Świąteczna oferta Orange Finanse

16 listopada 2016

Świąteczna oferta Orange Finanse

Co miesiąc 10 zł zniżki na usługi telekomunikacyjne, nawet 4 tys. złotych szybkiego kredytu a dla nowych klientów korzystne lokaty na koncie oszczędnościowym z oprocentowaniem 3,5 proc. w skali roku. To wszystko w świątecznej ofercie Orange Finanse „Super Bank dla Klientów Orange, Święta 2016”.

Dzięki promocji „Super Bank dla Klientów Orange, Święta 2016”, można zaoszczędzić rocznie 120 złotych zł w postaci zwrotu należności za usługi telekomunikacyjne lub ekstra doładowania na kartę. Aby skorzystać, wystarczy, że suma płatności zrealizowanych kartą wydaną do ich rachunku w banku Orange Finanse wyniesie co najmniej 300 zł miesięcznie. Promocja łączy się z rabatami Orange Open, co oznacza, że wybierający np. abonament na mobilny internet Orange Free Net o wartości 29,90 zł, po uwzględnieniu rabatu za e-fakturę, Orange Open i promocję świąteczną Orange Finanse, zapłacimy za niego jedynie 4,90 zł przez połowę trwania umowy, czyli przez 12 miesięcy. Z oferty mogą skorzystać wszyscy klienci usług mobilnych Orange na kartę i abonament.

Orange Finanse umożliwia w razie potrzeby pozyskanie dodatkowej gotówki. Na zakupy świąteczne można otrzymać nawet 4 tys. złotych szybkiego kredytu spłacanego w dogodnych, niskich ratach.

Dodatkowe korzyści można uzyskać doładowując telefon za pomocą konta bankowego w Orange Finanse. Przy każdym doładowaniu otrzymamy 30 procent więcej środków do wykorzystania na rozmowy w sieci Orange oraz połączenia z internetem.

Orange Finanse to także wygodny sposób na oszczędzanie. Otwierając konto osobiste do 2 lutego 2017 r. można otrzymać promocyjne oprocentowanie konta oszczędnościowego w wysokości 3,5 % w skali roku nawet przez 6 miesięcy.

Szczegóły dotyczące promocji można otrzymać dzwoniąc na infolinię 42 19300, na stronach internetowych pod adresem http://www.orange.pl/finanse-osobiste.phtml oraz w salonach Orange. Klienci otwierający konto bankowe w salonach mogą dodatkowo wybrać prezent – pamięć USB lub powerbank.

Mobilny bank Orange Finanse to wspólne przedsięwzięcie Orange Polska, operatora największej sieci szybkiego internetu w Polsce i mBanku – jednego z najbardziej innowacyjnych banków na świecie. To atrakcyjna oferta finansowa dla ceniących wygodne, proste a przy tym bezpieczne sposoby na zarządzanie swoimi finansami. Mobilne narzędzia i aplikacje ułatwiają stały dostęp do środków w dowolnym miejscu. Orange Finanse to: 0zł za otwarcie i prowadzenie konta, 0zł za wydanie i korzystanie z karty debetowej MasterCard, 0zł za krajowe przelewy zewnętrzne i wewnętrzne przez internet, 0zł za wypłaty kartą debetową ze wszystkich bankomatów w Polsce. Bilans dwuletniej działalności Orange Finanse to: ponad 300 tysięcy klientów, 2 miejsce w rankingu Przyjazny Bank „Newsweeka” w kategorii „bankowość mobilna” i 4 statuetki Comperia Stars dla Najlepszego Konta Oszczędnościowego.

Mediateka

Udostępnij: Świąteczna oferta Orange Finanse

10 października 2016

Orange Polska wprowadził nową ofertę w ramach której każdy klient, który zmieni sprzedawcę prądu na Orange Energia otrzyma 200 zł do wykorzystania na opłaty za prąd.  Dodatkowo Orange Energia gwarantuje stałą, najniższą cenę za 1 kWh przez 4 lata. Przy zużyciu prądu na średnim poziomie 2200 kWh rocznie, można zaoszczędzić nawet 470 zł przez 2 lata.

Każdy, kto zmieni swojego dotychczasowego sprzedawcę energii na Orange Energia otrzyma na start 200zł na poczet opłat za pobraną energię elektryczną w ciągu pierwszych 3 miesięcy dostaw. Nowa oferta gwarantuje także stałą, najniższą na rynku cenę za 1 kWh na poziomie 0,2424 zł netto (0,2982 zł brutto) i to aż na 4 lata. Wystarczy podpisać umowę z Orange na dostawy energii na 2 lata.

Zmiana sprzedawcy energii nie powoduje przerw w dostawie prądu, jest bezpłatna a wszelkie formalności związane ze zmianą sprzedawcy załatwia Orange. Potrzebna jest jedynie ostatnia faktura za energię elektryczną od dotychczasowego sprzedawcy.

Ofertę można zamówić we wszystkich salonach Orange, pod numerem infolinii 801 234 567 (opłata zgodnie z taryfą operatora) lub poprzez stronę www.orange.pl/200naenergie.

Faktury obejmujące opłaty za dostarczenie i za pobraną energię elektryczną są wystawianie co miesiąc. Klienci Orange Energia mogą dokonywać samodzielnych odczytów liczników. Na ich podstawie są wyliczane opłaty za bieżące zużycie energii.

Napisz do Nas
Udostępnij: Orange Energia – 200zł na rachunki za prąd oraz 4-letnia gwarancja najniższej ceny

Spotify Premium od teraz dostępne w Orange

30 września 2016

Spotify Premium od teraz dostępne w Orange

Orange wprowadził nową ofertę Spotify Premium dla najbardziej aktywnych fanów, którzy żyją muzyką na co dzień. Od dzisiaj, miłośnicy każdego rodzaju muzyki mają dwie opcje korzystania z największego serwisu streamingowego na świecie, dającego dostęp do ponad 30 milionów utworów. Użytkownicy wybranej oferty Smart Plan LTE otrzymają Spotify Premium za darmo nawet przez 2 lata. Klienci pozostałych planów Smart, będą mogli cieszyć się muzyką za pośrednictwem Spotify Premium za darmo przez trzy miesiące.

Od dzisiaj Orange oferuje swoim klientom dostęp do ponad 30 milionów utworów, również z możliwością słuchania ulubionej muzyki będąc offline. Spotify Premium będzie dostępne przez 24 miesiące za 0zł w ramach oferty Smart Plan LTE od 80 zł miesięcznie w ofercie z telefonem lub 59,99 zł bez telefonu. Klienci korzystający z innych planów taryfowych Smart Plan, otrzymają darmowy dostęp do Spotify Premium przez trzy miesiące.

Spotify Premium zapewnia natychmiastowy dostęp do ulubionych utworów i artystów, bez reklam, a także daje możliwość słuchania muzyki o każdej porze, w dowolnym miejscu, bez konieczności posiadania dostępu do Internetu. Użytkownicy mogą tworzyć swoje playlisty z ogromnej biblioteki utworów, dzielić się nimi z przyjaciółmi w kanałach społecznościowych, a także słuchać spersonalizowanych zestawów muzycznych dzięki playlistom Odkryj w tym tygodniu, Radar premier oraz składankom Daily Mix.

Usługę można aktywować na www.spotify.orange.pl. Więcej szczegółów na www.orange.pl/spotify.

Spotify to serwis streamignowy wymagający szybkiego połączenia internetowego, zarówno mobilnego, jak i stałego, który zapewni wysoką jakość. Większość użytkowników serwisu w Polsce słucha muzyki za pośrednictwem urządzeń mobilnych, podczas gdy pozostali korzystają z wersji desktopowej oraz konsol. W obu sytuacjach Orange Polska zapewnia odpowiednią infrastrukturę – w przypadku połączenia stałego, jest to światłowód, dostępny dla ponad miliona gospodarstw domowych w Polsce. W przypadku technologii mobilnych, jest to 4G, które obecnie obejmuje 96% populacji naszego kraju.

Udostępnij: Spotify Premium od teraz dostępne w Orange

Telewizja i telefon do światłowodowego internetu za darmo przez rok

11 kwietnia 2016

Telewizja i telefon do światłowodowego internetu za darmo przez rok

Orange Polska ma nową propozycję dla klientów zainteresowanych superszybkim domowym internetem i atrakcyjną ofertą telewizyjną. Decydując się na FunPack, zawierający światłowodowy internet, telefon domowy oraz telewizję, będą mogli przez pierwsze 12 miesięcy korzystać z całego pakietu w cenie samego internetu, czyli już za 69 zł miesięcznie.

W ramach abonamentu za FunPack, klienci otrzymują superszybki internet w wybranej opcji prędkości (100 Mb/s, 300 Mb/s lub 600 Mb/s), telefon domowy z nielimitowanymi rozmowami z numerami stacjonarnymi w Polsce i do wybranych krajów oraz pakiet telewizyjny z 91 kanałami dla całej rodziny, w tym 25  w jakości HD.  Są atrakcyjne kanały filmowe (m.in. AXN HD,  Fox HD, Comedy Central HD, FilmBox, TVP Seriale), najchętniej oglądane kanały dziecięce (m.in. Nickelodeon, Cartoon Network, pakiet kanałów Disney czy TVP ABC) oraz popularne kanały sportowe – obydwa kanały Eurosportu w wersji HD oraz TVP Sport HD.

W nowej ofercie „Rok TV za darmo” niższa cena abonamentu za cały pakiet dostępna jest przy umowie na 24 miesięce. Przez pierwsze 12 miesięcy trwania umowy wyniesie on tyle, ile abonament za sam internet.

Szczegóły przedstawia poniższa tabela:

FunPack z internetem światłowodowym,
telefonem domowym i telewizją (umowa na 24 miesiące)
pierwsze 12 miesięcy pozostałe 12 miesięcy
100 Mb/s 99,90 zł           69 zł 99,90 zł
300 Mb/s 119,90 zł         79  zł 119,90 zł
600 Mb/s 139,90  zł        109 zł 139,90 zł

Nowa oferta to dobra okazja, by wypróbować możliwości jakie oferuje  internet światłowodowy  w FunPacku. W ciągu  pierwszych 6 miesięcy od podpisania umowy można zrezygnować z telefonu i telewizji (ze skutkiem na koniec 12 miesiąca umowy), pozostając przy usłudze internetowej.

Internet światłowodowy Orange jest obecnie dostępny w 16 miastach: Warszawie, Lublinie, Białymstoku, Bydgoszczy, Katowicach, Łodzi, Szczecinie, Wrocławiu, Elblągu, Sosnowcu, Zielonej Górze, Krakowie, Opolu, Piotrkowie Trybunalskim, Mysłowicach i Gdańsku. Na koniec 2015 roku zasięg sieci światłowodowej obejmował ponad 700 tysięcy gospodarstw domowych. Dzięki szeroko zakrojonym inwestycjom w ciągu najbliższych 3 lat zwiększy się do nawet 3,5 mln gospodarstw domowych.

Więcej informacji na www.orange.pl

Nasz blog: www.blog.orange.pl

Udostępnij: Telewizja i telefon do światłowodowego internetu za darmo przez rok