4 edycja Orange FAB – zdjęcia

10 marca 2017

orange-fab-03.2017-blog-orange-4 orange-fab-03.2017-blog-orange-3 orange-fab-03.2017-blog-orange-2 orange-fab-03.2017-blog-orange

Orange Fab, akcelerator startupów stworzony przez Orange,  jest już znaną marką. W ciągu 3 lat funkcjonowania polskiej edycji programu wzięło w nim udział 550 spośród firm głównie z Polski i Europy Środkowo -Wschodniej. Dotychczas akcelerację przeszło 13 startupów, a 8 podpisało umowy komercyjne:  OORT, Hollo, InPay, Baked Games, CallPage. Orange Polska przeprowadził także testy rozwiązań Deskdoo, Sher.ly oraz  iWisher.

Poza Polską w Orange Fab uczestniczą Izrael, Japonia, Korea Płd., Tajwan, Hiszpania, Francja, Senegal i USA. Jest skierowany do innowacyjnych firm, z którymi operator wspólnie rozwija dojrzałe technologicznie usługi. Udział w programie umożliwia dofinansowanie, rozwój produktu, warsztaty i szkolenia, wsparcie mentorów, a także dostęp do sieci dystrybucji i dotarcie do klientów Orange.

orange-fab-03.2017-blog-orange-4
orange-fab-03.2017-blog-orange-3
orange-fab-03.2017-blog-orange-2
orange-fab-03.2017-blog-orange
Udostępnij: 4 edycja Orange FAB – zdjęcia

Lubuskie – Zielona kraina nowoczesnych technologii

4-szerokopasmowe-lubuskie-dsc_1031-21 1-szerokopasmowe-lubuskie-dsc_1024-2

Rozbudowujemy naszą sieć szerokopasmową, przybliżając w ten sposób szybki internet do małych miast i wsi w całym kraju. Najwięcej takich prac widać w krainie lasów i jezior zachodniej Polski, w której projekt „Szerokopasmowe Lubuskie” jest już na półmetku. Dotychczas udało się wybudować ponad 400 km sieci światłowodowej, co przy tak dużym zalesieniu i ogromnych zbiornikach wodnych tego regionu jest dużym wyczynem.

4-szerokopasmowe-lubuskie-dsc_1031-21
1-szerokopasmowe-lubuskie-dsc_1024-2
Udostępnij: Lubuskie – Zielona kraina nowoczesnych technologii

Miasta podążają w stronę Smart

Mediateka

Rekordowa prędkość internetu mobilnego w Orange!

15 grudnia 2016

4 31 21 13 19_success agregacja-pasm-nosnych-4g-lte-najszybsza-siec-w-polsce-blog-orange-polska animacja-grafka-speedtest-1.91gbs-blog-orange-polska

Transfer 1,91 Gb/s w sieci mobilnej został osiągnięty w Orange Labs wspólnie przez inżynierów Orange Polska i Huawei. To obecnie jeden z najlepszych wyników transferu danych w sieci mobilnej 4G LTE, zarówno w naszym kraju jak i na całym świecie. Było to możliwe dzięki zastosowaniu w jednym teście większości obecnie testowanych i wdrażanych w naszej sieci. Takie testy pozwalają ocenić możliwość wdrożenia poszczególnych rozwiązań w naszej sieci.

Poniżej znajdziecie państwo materiały powiązane z testami – zdjęcia zastosowanych urządzeń i wyniki testów, a także grafiki.

agregacja-pasm-nosnych-4g-lte-najszybsza-siec-w-polsce-blog-orange-polska
animacja-grafka-speedtest-1.91gbs-blog-orange-polska
Pobierz wszystkie pliki
Udostępnij: Rekordowa prędkość internetu mobilnego w Orange!

Orange Insights