Innowacje

Orange i IDEA Global szukają jednorożca

20 lipca 2017

Orange i IDEA Global szukają jednorożca

Trwają wakacje, ale w branży startupowej mamy gorący okres. W kilku polskich akceleratorach trwa właśnie rekrutacja, czyli poszukiwania najciekawszych rozwiązań, które można rozwinąć i być może, także wdrożyć we współpracy z dużymi podmiotami.

Tam, gdzie trwają poszukiwania, nie może zabraknąć i nas. Możemy już oficjalnie ogłosić, że podjęliśmy współpracę z akceleratorem IDEA Global. Wspólnie szukamy startupów, które działają w obszarach M2M i Internetu Rzeczy, Finansów i Obsługi Klienta.

Co można zyskać? 200 000 zł dofinansowania i kolejne 50 000 zł w usługach – to wszystko w ramach programu Scale Up, do którego należy IDEA Global, dostęp do wiedzy naszych ekspertów, wdrożenie produktu w Orange.

Czasu nie zostało wiele, termin zgłoszeń upływa 31 lipca br. Aplikować należy przez formularz na stronie IDEA Global.Więcej na temat współpracy można dowiedzieć się na spotkaniu informacyjnym organizowanych przez IDEA Global i Orange:

• 20 lipca (dzisiaj), Gdańsk, godz. 18 – 20, Gdański Inkubator Przedsiębiorczości (ul. Lęborska 3B, 80-386 Gdańsk)
  • 26 lipca (środa), Warszawa, godz. 16 – 18, Business Link PGE Narodowy (Al. Ks. J. Poniatowskiego 1, 03-901 Warszawa).

Przyjdźcie lub przekażcie dalej – szansa na takie dofinansowanie i współpracę z nami nie trafia się co dzień – to naprawdę dobra pula do zebrania 🙂

W Orange Polska mamy już spore doświadczenie we współpracy ze startupami. W ramach Orange Fab, który od 3 lat działa na polskim rynku, akcelerację przeszło 21 firm z Polski i ze Wschodu. Udział w programie przyniósł wdrożenia, m.in. OORT, Baked Games, CallPage, czy Wandlee.

Z kolei Celem akceleratora IDEA Global działania jest połączenie potencjału początkujących, kreatywnych przedsiębiorców z infrastrukturą, doświadczeniem oraz zasobami dużych korporacji, w tym spółek skarbu państwa. Firmy, które wezmą udział w programie dostaną nie tylko wsparcie finansowe (250 000 zł), możliwość zbudowania i przetestowania prototypu produktu oraz modelu biznesowego pod okiem mentorów, ale także dostęp do inwestorów i firm zainteresowanych wdrożeniem nowych rozwiązań.

Mediateka

Udostępnij: Orange i IDEA Global szukają jednorożca