Światłowód dla mieszkańców Warszawy w niższej cenie

8 maja 2019

Światłowód dla mieszkańców Warszawy w niższej cenie

Warszawiacy mogą już  korzystać z promocji na Orange Światłowód. Dzięki temu zapłacą  za najszybszy internet nawet o 360 zł mniej.

Orange Polska przygotował specjalną ofertę superszybkiego dostępu do internetu dla mieszkańców stolicy. Mogą z niej skorzystać wszyscy, którzy znajdują się w zasięgu sieci światłowodowej. Miesięczny koszt oferty o prędkości do 300 Mb/s wyniesie 49,99 zł przez cały czas trwania umowy (cena regularna 64,99 zł ), a opcji z transferem do 1 Gb/s – 69,99 zł (cena regularna 84,99 zł).

Obniżona została także cena pakietu światłowodu z telewizją. Superszybki internet razem ze 118 kanałami telewizyjnymi, w tym 66 w jakości HD, kosztuje teraz tylko 79,99 zł (internet do 300 Mb/s) lub 99,99 zł (internet do 1Gb/s). Ceny pakietów poza promocją to odpowiednio: 109,99 zł i 129,99 zł. Obniżone ceny obowiązują przy umowie na 24 miesiące.

Podstawową ofertę pakietu Orange Światłowodu z telewizją, można powiększyć o dodatkowe pakiety telewizyjne, które można testować za darmo przez pierwszy miesiąc, bez podpisywania lojalki i dodatkowo w nowych, niższych cenach.

W ramach promocji klienci otrzymają darmowy router i dekoder. Operator zapewnia też profesjonalną instalację łącznie z uruchomieniem usług u klienta w domu. Promocja obowiązuje do odwołania.

Orange Polska stale rozbudowuje sieć światłowodową. Do końca tego roku w zasięgu Światłowodu Orange w Warszawie znajdzie się nawet 650 tys. domów i mieszkań – 2/3 wszystkich warszawskich gospodarstw domowych.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Światłowód dla mieszkańców Warszawy w niższej cenie

Smartfony w niespotykanych cenach, czyli… Co tygrysy lubią… jeszcze bardziej

15 września 2017

Smartfony w niespotykanych cenach, czyli… Co tygrysy lubią… jeszcze bardziej

Dużo nowego i dobrego

Jak wiecie pod koniec sierpnia wprowadziliśmy różne – jak sądzę fajne zmiany. Dzięki nim, wybierając oferty na telefon czy internet dostajecie więcej, a nawet znacznie więcej niż poprzednio. Zmian było sporo i objęły właściwie wszystkie kluczowe usługi – abonamenty komórkowe, w których teraz możecie tworzyć duety i korzystać z ofert dla całej rodziny, Internet mobilny i internet 4G dla domu, w którym można teraz współdzielić pakiety, a nawet korzystać z oferty telewizyjnej łączonej z internetem 4G, czyli mieć telewizję nawet bez dostępu do światłowodu lub innych technologii kablowych. Na koniec przypomnę nową ofertę konwergentną dla domu – Orange Love, w której za 99,99 zł miesięcznie można mieć wszystko – szybki internet, telewizję, telefon domowy i komórkowy.

Wszystko? Nie… To nadal nie wszystko, choć informacji do przyswojenia już i tak aż wiele. Właśnie dlatego dziś chciałbym napisać o czymś, co dla większości z nas jest jednym z ważniejszych składników oferty, które bierze się pod uwagę przy jej wyborze. Chodzi oczywiście o smartfony – czyli jeden z najdroższych, a może lepszym określeniem będzie – cenniejszych elementów wyboru. A skoro tak, to nie można nie wspomnieć o tym, że w nowej ofercie z telewizją – Orange Love  ich ceny są naprawdę świetne.

Samsung Galaxy w niespotykanej cenie

Do wyboru jest nie jeden a pięć różnych modeli – włącznie z flagowym Samsung Galaxy S8. Każdy więc znajdzie coś, co odpowiada indywidualnym potrzebom czy zasobności portfela. Na czym polega niespotykana cena? Już wyjaśniam – bo zwykle, kiedy jest mowa, że coś jest tańsze pojawia się pytanie – Tańsze od czego? I tu nie zawsze jest odpowiedź 😉 A u nas jest i to bardzo prosta.

W Orange Love smartfony są tańsze nie tylko w porównaniu do naszej standardowej oferty, ale także w porównaniu do cen w elektromarketach (porównywałem nasze ceny z cenami w popularnych sieciach, a nawet ich sklepach internetowych). Kolejna ważna uwaga? Najlepsze ceny – nawet o 600 zł taniej przy zakupie S8 są oczywiście w ofercie Orange Love ze światłowodem – 300 i 600 Mb/s oraz w nowej opcji z internetem 4G dla domu.

A teraz Was zaskoczę. Tak naprawdę to, to co mówimy w reklamie – czyli wspomniane 600 zł taniej, odnosi się do porównania z cenami w ofercie standardowej. Trochę inaczej jest w przypadku porównania do większości cen na rynku. W tym porównaniu, na przykład Samsung Galaxy S8 u nas wychodzi niemal 760 zł taniej niż w sklepach! Przyjemnie prawda?

Obrazowo można powiedzieć, że w pakietach Orange Love z telewizją, raty za smartfona zaczynają się nawet od 4 zł miesięcznie – jak ma to miejsce w przypadku Samsunga Galaxy J3 (2016) Dual SIM. Wysokość rat jest różna dla różnych prędkości internetu – dzięki temu pakiet z internetem o prędkości do 300 Mb/s i telefonem w promocji kosztuje miesięcznie tyle, co ten sam pakiet z internetem do 100 Mb/s. Warto więc przemyśleć wybór.

Co, po ile – konkrety?

Pora na konkrety – po kolei. W naszych niespotykanych cenach możecie kupić Samsungi na 24 raty bez dodatkowej opłaty na start. Przy zakupie pakietu Orange Love złożonego z 4 usług (światłowód do 300 lub do 600 Mb/s+TV+abonament komórkowy+telefon domowy) raty miesięczne wynoszą:

1. Samsung Galaxy J3 (2016) dual SIM – miesięczna rata to… aż 4 zł, co daje w sumie 95,94 zł – taniej średnio o 478 zł niż w sklepach,
  2. Samsung Galaxy J3 (2017) dual SIM – z ratą 11 zł/m-c, czyli w sumie 263,90 zł – taniej średnio o 534 zł niż w sklepach,
  3. Samsung Galaxy J5 (2017) dual SIM – z ratą 20 zł/m-c, czyli telefon kosztuje 479,99 zł – taniej średnio o 544 zł niż w sklepach
  4. Samsung Galaxy A5 (2017) – rata co miesiąc to 52 zł, co na koniec daje 1 248,10zł – taniej średnio o blisko 300 zł niż w sklepach
  5. Samsung Galaxy S8 – rata 110 zł/m-c, czyli za wszystko razem 2 639,97 zł, a to znaczy, że S8 wyjdzie nam o 758 zł taniej, niż gdybyśmy kupili go w większości sklepów. To już naprawdę jest coś.

Dla porządku dopowiem, że mówimy o telefonach nowych, z polskiej dystrybucji, z pełną gwarancją i z legalnego źródła. „Leżaki magazynowe” i inne wytwory fantazji sprzedawców z allegro nie były brane pod uwagę przy porównaniu cen 😉

I jeszcze jedno. To, że jako przykład pokazuję ceny w wyższych opcjach Orange Love, nie znaczy, że przy niższych opcjach Orange Love z internetem – czyli do 100 Mb/s lub do 80 Mb/s, ceny na smartfony już nie są atrakcyjne. Są i nadal w kieszeni zostaje nawet kilkaset złotych – na samym smartfonie, bo przecież za łączenie usług są dodatkowe rabaty i oszczędności są znacznie większe.

Mam nadzieję, że teraz widać gołym okiem, jak atrakcyjna jest oferta na Samsungi, choć nie tylko, bo mamy w ofercie także inne. W Orange Love – nie ma marketingowego przymrużenia oka – ceny mówią za siebie. Nic więcej chyba nie trzeba dodawać.

Mediateka

Udostępnij: Smartfony w niespotykanych cenach, czyli… Co tygrysy lubią… jeszcze bardziej

Urządzenia

Dlaczego kochamy dekoder Samsung ICU 100?

14 lutego 2017

Dlaczego kochamy dekoder Samsung ICU 100?

Ależ mi się pięknie trafiło! Jeden ze sprzętowych filarów Orange Love i materiał akurat w Święto Zakochanych 🙂 Może powiecie, że przesadzam, ale ja naprawdę – na swój sposób oczywiście, toż to wciąż tylko pudełko – zakochałem się w tym sprzęcie. Gdy pojawiła się możliwość dołączenia do grupy testerów dekodera Samsung ICU 100 rzuciłem się na nią jak rekin na świeżą krew. I choć nierzadko ze zwrotem „pierwsze testy” łączy się słowo „frustracja”, miałem (inni testerzy zakładam, że też) to szczęście, że w tym przypadku przeszkody można było określić raczej mianem wystających na drodze kamieni, niż trudnych do przejścia ścian. Teraz jest świetnie (a mam zapewnienie, że fachowcy pracują nad tym, by było jeszcze lepiej). Przez lata korzystania z usług telewizyjnych różnych dostawców miałem do czynienia ze sporą liczbą dekoderów i Samsung ICU 100 z wielu względów wysuwa się wśród nich absolutnie na czoło. Dlaczego? Zobaczcie na filmie! A jeśli zastanawiacie się, co na takim dekoderze obejrzeć – zajrzyjcie do Kasi Barys, tym razem jej materiał zaprasza również do naszego serwisu VOD, gdzie znajdziecie również materiały w jakości 4K! Takie wideo obejrzycie wyłącznie na naszym nowym dekoderze.

Mediateka

Udostępnij: Dlaczego kochamy dekoder Samsung ICU 100?

Pieprz i Sól

11 marca 2011