Filmowe Lato z Orange i Multikinem – najdłuższa filmowa przygoda wakacji

13 czerwca 2017

Filmowe Lato z Orange i Multikinem – najdłuższa filmowa przygoda wakacji

Już jutro, 14 czerwca rusza nowy projekt: Filmowe Lato z Orange i Multikinem. Czaplinek i Cisna, Karpacz i Kołobrzeg, Białowieża i Białka Tatrzańska – to tylko niektóre lokalizacje, do których zawita bezpłatne kino plenerowe. Stanie ono w 34 miejscowościach, gdzie do 17 września odbędą się łącznie aż 84 pokazy największych hitów festiwalowych, wakacyjnych evergreenów i tytułów wprawiających w doskonały nastrój.

Rozrywka z Orange i Multikinem dotrze na Mazury, w Karkonosze, na Pomorze i Kaszuby, na Zamojszczyznę i na Podkarpacie. W najpiękniejszych zakątkach Polski niemal nieprzerwanie przez trzy miesiące trwać będzie prawdziwa kinowa przygoda. Już teraz zapraszamy kinomanów na bezpłatne pokazy w miastach, miasteczkach i popularnych kurortach wakacyjnych. Rozpoczynające się po zmierzchu projekcje kina plenerowego zostaną zaprezentowane w najlepszej jakości obrazu i dźwięku, którą gwarantuje Multikino, operator jednej z największych sieci multipleksów w Polsce.

W repertuarze Filmowego Lata z Orange i Multikinem znajdą się hity takie jak „Najlepsze najgorsze wakacje”, „Królowie lata”, czy „Przed północą” – rozgrywające się w wakacyjnej scenerii słodko-gorzkie komedie, które spełnią oczekiwania zarówno wytrawnego kinomana, jak i tych, którzy rzadziej przekraczają próg kina. Błyskotliwy humor, inteligentne dialogi i szczypta życiowej mądrości– dokładnie tego mogą spodziewać się widzowie po tych klasykach amerykańskiego kina niezależnego. Ale będzie też polskie filmy. „Planeta singli” – produkcja, która jak bodaj żadna inna polska komedia romantyczna pogodziła widzów i krytyków, udowodni, że polskie kino ma się naprawdę nieźle. A ponieważ kochamy piosenki, które już znamy, będzie też okazja, by na wielkim ekranie podziwiać klasykę komedii znad Wisły sprzed lat: kultowe komedie Stanisława Barei po rekonstrukcji cyfrowej przypomną nam o paradoksach PRL-u, które pobrzmiewają w naszej rzeczywistości do dziś. W ciepłe, letnie wieczory z pewnością sprawdzą się urocze opowieści o ludziach odkrywających w sobie dobro, zaś to odkrycie bywa zaskakujące również dla nich, skutkując masą zabawnych zwrotów akcji. Takim filmem jest choćby „Podróż na sto stóp”.

Filmowe Lato z Orange i Multikinem potrwa od 14 czerwca do 17 września.

Najbliższe projekcje odbędą się w miejscowościach:
14 czerwca, środa, Złotów (Półwysep Rybacki): „Najlepsze najgorsze wakacje”
15 czerwca, czwartek, Charzykowy (Amfiteatr nad Jeziorem Charzykowskim): „Królowie lata”
16 czerwca, piątek, Swornegacie (Amfiteatr nad jeziorem): „Przed północą”
17 czerwca, sobota, Malbork (pl. Kazimierza Jagiellończyka): „Królowie lata”
18 czerwca, niedziela, Ciechocinek (Park Zdrojowy): „Królowie lata”
23 czerwca, piątek, Złotów (Półwysep Rybacki): „Królowie lata”
24 czerwca, sobota, Gniezno (Plac Św. Wojciecha): „Królowie lata”
25 czerwca, niedziela, Golub Dobrzyń (teren przy Zamku): „Królowie lata”
26 czerwca, poniedziałek, Ciechocinek (Park Zdrojowy): „Najlepsze najgorsze wakacje”
27 czerwca, wtorek, Ostróda (Plaża przy jeziorze Sajmino): „Królowie lata”
28 czerwca, środa, Mikołajki (Plaża Miejska): „Królowie lata”
29 czerwca, czwartek, Mikołajki (Plaża Miejska): „Najlepsze najgorsze wakacje”
30 czerwca, piątek, Olecko (plaża przy MOSiR): „Królowie lata”

Informacje o kolejnych pokazach już niebawem.

***

Orange od 10 lat angażuję się w rozwój dobrego kina będąc koproducentem filmów ale także pokazując Polakom najlepsze tytuły filmowe z całego świata. Miliony klientów Orange zrealizowały swoje kinowe pasje dzięki akcji Środy z Orange i poszły do kina z przyjacielem dzięki drugiemu biletowi w prezencie. Jak dotąd swoje premiery kinowe miały już 34 filmy fabularne współprodukowane przez Orange oraz 6 filmów dokumentalnych. Koprodukcje Orange obejrzało ponad 17 mln Polaków. Najpopularniejsze z nich to „Bogowie”, „Miasto 44”, „Katyń” czy ostatnio pokazywana w kinach „Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej”.

Multikino jest pierwszym operatorem, który w 1998 roku uruchomił w Polsce kino wieloekranowe (multipleks). Od tego czasu Multikino wyznacza najwyższe standardy w budowie i prowadzeniu kin. Multikino jest operatorem 33 kin w 27 miastach Polski z łączną liczbą 268 ekranów i 55 559 miejscami. Multikino to więcej niż kino! To największe premiery filmowe oraz koncerty, maratony, transmisje sportowe, Opery HD, Kino na obcasach, Multibabykino i wiele więcej. Od lat Multikino jest partnerem najważniejszych festiwali filmowych w Polsce w tym Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni, Camerimage i Warszawskiego Festiwalu Filmowego. Multikino jest liderem cyfryzacji w Europie czyli technologicznego i jakościowego przełomu w branży kinowej.

Udostępnij: Filmowe Lato z Orange i Multikinem – najdłuższa filmowa przygoda wakacji

Nowy spot Śród z Orange

29 stycznia 2016

Nowy spot Śród z Orange

Pamiętacie, że w każdą środę możecie pójść do kina i dostać drugi bilet za darmo? Ta akcja, to oczywiście Środy z Orange, która odbywa się w Multikinie. Aby z niej skorzystać wystarczy wysłać SMS-a o treści FILM pod numer 241. Od dziś towarzyszy jej nowy spot z udziałem Olgi Bołądź i Tomasza Schuchardta. Za jego kreację odpowiada Publicis. Produkcją zajął się Platige Image, a postprodukcją Studio Orka. Jak Wam się podoba?

d9fa640adc14a0604e4e85ce0bbdee5cde6

Udostępnij: Nowy spot Śród z Orange

Film

Interaktywny blok reklamowy i konkurs

14 stycznia 2016

Interaktywny blok reklamowy i konkurs

Pewnie zdarza Wam się specjalnie spóźnić do kina? Faktycznie, przerwy reklamowe są nudne. Na dodatek jedna z pierwszych informacji na dużym ekranie, to prośba o wyłączenie telefonu. A gdyby tak korzystanie ze smartfona w kinie było nie tylko dozwolone, ale jeszcze angażowało do wspólnej zabawy, a nawet pozwalało coś wygrać? Jeszcze w tym roku będzie to możliwe! A przynajmniej w sieci kin Multikino. Dzięki naszej współpracy powstał pierwszy w Polsce interaktywny blok reklamowy, który zaprezentowaliśmy pod koniec grudnia podczas specjalnego pokazu w Złotych Tarasach. Wystarczy mieć smartfona z darmową aplikacją, aby grać i wygrywać. Na ekranie mogą pojawiać się nie tylko quizy wiedzy, ale również proste gry zręcznościowe. Zobaczcie jak bawili się pierwsi widzowie interaktywnego bloku. Mam wrażenie, że taki blok, to strzał w dziesiątkę. A Wy co o tym sądzicie? Na autorów trzech najciekawszych komentarzy czekają trzy podwójne bilety do dowolnego Multikina w Polsce. Czekam do poniedziałku. 🙂

Zapisz

Udostępnij: Interaktywny blok reklamowy i konkurs

Innowacje

Demo Day – wpadnij ponetworkować

30 września 2015

Demo Day – wpadnij ponetworkować

Już w najbliższy poniedziałek (5 października br.) w samo południe w Multikinie Złote Tarasy rozpocznie się Demo Day. Wydarzenie otwiera nową, 3. edycję polskiego Orange Fabu.

Spotkanie będzie świetną okazją do networkingu – wśród uczestników są m.in. Piotr Muszyński, wiceprezes Zarządu ds. Operacyjnych Orange, który otworzy i zaprosi do 3. edycji programu i Krzysztof Kozłowski, szef Orange Labs.

Będzie można także przybić piątkę z naszym rzecznikiem, Wojtkiem Jabczyńskim (poprowadzi wydarzenie), Grzegorzem Marczakiem z Antyweb (będzie moderatorem debaty), Anną Walkowską z Warszawskiego Akceleratora Technologicznego, a także z zaproszonymi start-upami.

Podczas Demo Day zaprezentują się finaliści 2. edycji Fabu: hollo (aplikacja do wzywania assistance), PKRM (marketing w czasie rzeczywistym z wykorzystaniem małych stacji nadawczych), OORT (rozwiązania smart home), Lemon Labs (aplikacja wykorzystująca beacony) i InPay (płatności bitcoinowe).  Polecam Waszej uwadze te start – upy – już wkrótce będzie o nich głośno (o OORT już jest głośno :-)).

Po części oficjalnej (o godz.13) przenosimy się do klubu Klubu 35mm (wszystko na miejscu, w Multikinie). W planach drobne co nieco, kawa i networking 🙂 Będzie na pewno ciekawie i twórczo.

Demo Day potrwa od g. 12 do 16. Więcej szczegółów na stronie: Demo Day w Multikinie.

Do wydarzenie możecie dołączyć na Facebooku.

To z kim widzimy się w poniedziałek? 🙂

Udostępnij: Demo Day – wpadnij ponetworkować

Szóste urodziny akcji Środy z Orange

22 kwietnia 2015

Szóste urodziny akcji Środy z Orange

Klienci Orange wraz z bliskimi i przyjaciółmi już sześć lat mogą oglądać filmowe hity w ramach akcji Środy z Orange, otrzymując drugi bilet do kina w prezencie. Z tej okazji Orange zaprasza dzieci, wychowanków domów dziecka do 29 kin na wyjątkowe urodzinowe seanse. Dodatkowo Orange i Multikino pracują nad wdrożeniem audiodeskrypcji filmów dla osób niewidomych i niedowidzących.

Już 22 kwietnia, z okazji szóstych urodzin Śród z Orange, w 29 kinach sieci Multikino, partnera akcji, odbędą się specjalne pokazy dla podopiecznych z wybranych domów dziecka. Dzieci będą mogły obejrzeć filmy „Piorun i magiczny dom”, „Wielka Szóstka” lub „Niezgodna”. Będzie też na nie czekać kinowy poczęstunek, czyli popcorn i napój.

Środy z Orange towarzyszą Polakom nieprzerwanie od kwietnia 2009 roku, od 2012 roku akcja jest realizowana w kinach sieci Multikino. W tym czasie, w ramach akcji kina odwiedziło ponad 6,5 milionów widzów. Użytkownicy Śród z Orange stanowią 60% środowej widowni w Multikinie, istotnie wpływając na dostęp Polaków do kultury. Z badań zrealizowanych dla Orange wynika, że gdyby nie Środy z Orange, niemal co 10 użytkownik akcji w ogóle przestałby chodzić do kina, a 28% robiłoby to rzadziej.

„Cieszę się, że dzięki Orange środa stała się najczęściej wybieranym dniem roboczym na wyjście do kina. To pokazuje nasz realny wpływ na dostęp Polaków do określonych dóbr kultury, w tym przypadku kina. A ponieważ w Polsce jest około miliona osób z bardzo dużymi dysfunkcjami wzroku lub niewidomych, chcemy dać im narzędzie do audiodeskrypcji, które ułatwi i wzbogaci wrażenia filmowe” . – powiedziała Anna Kowalik – Mizgalska kierująca wydziałem CSR i Sponsoringu Orange Polska.

Współpraca z Multikinem to nie tylko akcja Środy z Orange. Dodatkowo firmy pracują nad wdrożeniem narzędzia do audiodeskrypcji filmów dla osób niewidomych i słabowidzących. Rozwiązanie to zapewni równy dostęp do kina osobom z niepełnosprawnością wzroku, dlatego Orange zachęca producentów filmów, by przygotowywali audiodeskrypcję – werbalny opis treści wizualnych. Do jej odbioru będzie bezpłatna aplikacja mobilna.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
email: biuro.prasowe@orange.com