Muzyka

Reportaż z Orange Warsaw Festival 2017

12 czerwca 2017

Reportaż z Orange Warsaw Festival 2017

Orange Warsaw Festival już za Wami (i nami). Cześć z Was – tych najbardziej aktywnych – miała okazję zobaczyć festiwal z bliska. Dla pozostałych przygotowaliśmy reportaż. Chcieliśmy pokazać festiwal z nieco innej perspektyw. Imprezę, na której ważna jest muzyka, lecz nie przyćmiewa ona masy innych elementów, które tworzą jej niezwykłą atmosferę.

10. edycja festiwalu należy do naprawdę udanych. Ja uwielbiam Orange Warsaw Festival ponieważ jest to miejsce otwarte dla wszystkich.  Mamy świadomość, że niektórzy potrzebują nieco więcej uwagi innych, by dobrze bawić się na takiej imprezie. Dlatego poszerzyliśmy bramki wejściowe, przygotowaliśmy 14 najazdów na krawężniki, 2 specjalne platformy przy obu scenach oraz platforma dojazdowa do strefy DJ, 2000 m2 użytych podkładów jako utwardzenia na terenach trawiastych, 1 parking Kiss&Ride, 1 bus zapewniający transport w pobliże bram wejściowych na festiwal, 2 pętle indukcyjne przy każdej ze scen oraz 1 pętla w Punkcie Obsługi Priorytetowej, audiodeskrypcja 3 koncertów oraz radio festiwalowe o każdej pełnej godzinie. Do tego dodajcie 45 pomocnych wolontariuszy Fundacji Orange oraz Alter Art oraz 4 współpracujące fundacje: Fundacja Polska Bez Barier, Fundacja Orange, Fundacja na Rzecz Rozwoju Katarynka, Fundacja Widzialni. Uff… wymienić po kolei nie jest łatwo, bo trochę tego było 🙂

Na festiwalu dbaliśmy także o środowisko. Działała specjalna zgniatarka do śmieci, po festiwalu krążyły ekopatrole. W specjalnej eko strefie można było dowiedzieć się jak wykorzystać np. puste butelki lub stare gazety. A w Orange strefie przyjmowaliśmy niepotrzebne telefony, które przekazaliśmy do recyklingu.

Oprócz oczywiście fanów muzyki gościliśmy także dzieciaki. Były animacje i animatorzy,  trampoliny, malowanie buziek i to, co dzieciaki lubią najbardziej, czyli bańki.

To wszystko to jednak zaplecze, z którego fani muzyki i festiwali nie muszą zdawać sobie sprawy. Dla Was najważniejsza jest zabawa w gronie uśmiechniętych i radosnych ludzi, w miejscu gdzie każdy czuje się mile widziany.

Będzie konkurs… a jakże 😉 Pytanie jednak mocno technologiczne – w końcu Orange to firma bez wątpienia technologiczna. Jak  wyobrażacie sobie festiwal przyszłości? Opiszcie w komentarzu rozwiązania technologiczne jakie Waszym zdaniem będą na festiwalach za 10 czy 20 lat? Dla 3 twórców najbardziej kreatywnych rozwiązań – mam gadżety z OWF.

Udostępnij: Reportaż z Orange Warsaw Festival 2017

Muzyka

Orange Warsaw Festival – the best moments – konkurs

9 maja 2017

Orange Warsaw Festival – the best moments – konkurs

Kasia Barys

Orange Warsaw Festival to  impreza, od której wiele można oczekiwać: obecność na scenie dużych gwiazd, rozrywkę na najwyższym poziomie, koncertowe emocje. Nie inaczej będzie w tym roku. Zobaczcie, jak było w minionych latach 🙂

Chcesz bawić się na warszawskim festiwalu? Udowodnij, że to właśnie TY jesteś fanem jednego z artystów tegorocznej edycji OWF! Masz kolekcję płyt Kings of Leon, bilety z wcześniejszych koncertów Imagine Dragons, a może autograf Marii Peszek? Namalowałeś kiedyś portret Martina Garrixa? Posiadasz wyjątkową pamiątkę związaną z Justice? A może coś zupełnie innego sprawia, że to Ty jesteś największym fanem jednego z artystów OWF? Opisz to, prześlij zdjęcie, udowodnij, że to właśnie Ty powinieneś zdobyć podwójny karnet na Orange Warsaw Festival. Zasady są proste. Zgłoszenia pisemne prosimy wysyłać w treści komentarza. Zgłoszenia graficzne, zdjęcia, skany zapisane jedynie w formacie .jpg w wielkości nie większej niż 5 MB na maila katarzyna.barys@orange.com . Z jednego adresu e-mail można tylko raz przesłać zgłoszenie. Konkurs trwa do 14 maja. Rozstrzygnięcie konkursu 16 maja. Komisja wybierze 3 najciekawsze zgłoszenia. Powodzenia

Udostępnij: Orange Warsaw Festival – the best moments – konkurs

Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

25 kwietnia 2017

Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

Two Door Cinema Club powracają do Polski po 6 latach i pierwszy raz zagrają w Warszawie. 3 czerwca na Orange Warsaw Festival odbędzie się ich długo oczekiwany koncert. Tego samego dnia zagrają Imagine Dragons i Justice.

Od małego, niezależnego francuskiego labelu do największych scen świata – historia Two Door Cinema Club to spełnienie snu o karierze muzycznej w tej najbardziej tradycyjnej formule. Trzech chłopaków z Bangor, nadmorskiego miasta położonego kilkanaście kilometrów od Belfastu, założyło zespół w 2007 roku. Jeszcze pod inną nazwą wystartowali w lokalnym konkursie talentów, gdzie zajęli ostatnie miejsce. Upór i talent sprawiły, że już dwa lata później w londyńskim studio nagrywali swój debiutancki album, produkowany przez Phillipa Zdara, członka kultowej, elektronicznej formacji Cassius. Płyta „Tourist History” ukazała się na początku 2010 roku nakładem paryskiej oficyny Kitsune. Małe, niezależne wydawnictwo przezywało wtedy swój moment chwały, skupiając wokół siebie najciekawszych artystów sceny elektronicznej. Single „I Can Talk”, „Something Good Can Work” czy „What You Know” do dziś są rozpoznawalnymi przebojami i zapewniły TDCC ogrom fanów. „Beacon”, drugi album zespołu, wydany w 2012 roku był kontynuacją sukcesu i jeszcze mocniejszym akcentem postawionym na amerykańskiej scenie. Najnowsze wydawnictwo tria, płyta „Gameshow” miała swoją premierę w październiku ubiegłego roku. Inspiracją dla muzyków stali się Bowie i Prince, dlatego muzyka TDCC nabrała nowego charakteru, nie tracąc jednak niczego ze swojej przebojowości. Jak brzmią na żywo nowe utwory TDCC oraz ukochane przez fanów klasyki gitarowej elektroniki przekonamy się 3 czerwca na głównej scenie Orange Warsaw Festival.

W sprzedaży są jeszcze bilety i karnety regular tickets w kilku opcjach, w tym także bilety
w promocyjnych cenach dla klientów Orange i specjalne łączone pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange.

Szczegółowy cennik na: https://orangewarsawfestival.pl/pl

Relacja wideo z Orange Warsaw Festival 2016:

Udostępnij: Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

Orange Warsaw Festival 2017

30 stycznia 2017

Orange Warsaw Festival 2017

Orange Warsaw Festiwal 2017 odbył się 2-3 czerwca na torze wyścigów konnych Warszawa-Służewiec.

Wśród gwiazd, które wystąpiły na festiwalu są: Imagine Dragons, Justice, Kings of Leon,  Two Door Cinema Club i Martin Garrix

Poniżej znajdziecie Państwo materiały promocyjne oraz zdjęcia wykonane w trakcie Orange Warsaw Festival 2017.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2017

Orange Warsaw Festival 2016