Darmowy internet w smartfonie przez całe wakacje

13 czerwca 2016

Darmowy internet w smartfonie przez całe wakacje

W wakacyjnej ofercie Orange, klienci wybierający plany abonamentowe Smart Plan LTE dostaną nielimitowany dostęp do szybkiego mobilnego internetu w smartfonie, z którego będą mogli korzystać przez pierwsze trzy miesiące od aktywacji. Dzięki temu przenosząc teraz numer do Orange, kupując nową aktywację, zmieniając ofertę z karty na abonament lub przedłużając swoją umowę abonamentową zyskają nieograniczony dostęp do internetu, którym będą mogli cieszyć się w czasie wszystkich wakacyjnych wyjazdów.

Z promocji można skorzystać wybierając dowolny Smart Plan LTE w opcji z telefonem lub innym urządzeniem, a także w ofercie bez telefonu. W zależności od wybranego planu, przez pierwsze trzy miesiące klienci będą dostawali bezpłatne pakiety o wielkości nawet 15 GB. Pozwalają one na transmisję danych o pełnej prędkości, we wszystkich dostępnych technologiach transmisji – 2G, 3G i 4G LTE. Po ich wyczerpaniu nadal będą mogli korzystać z bezpłatnego internetu 4G LTE z prędkością do 5 Mb/s, mając do dyspozycji 100 GB do wykorzystania w bieżącym okresie rozliczeniowym. To aktualnie najlepsza na rynku oferta bezpłatnych pakietów internetowych w planach taryfowych dla smartfonów.

Po ewentualnym przekroczeniu pakietu 100 GB, połączenie z internetem nadal będzie dostępne bezpłatnie, jednak jego prędkość zostanie ograniczona do 1 Mb/s. Tego typu mechanizm zapobiegający nadużyciom stosowany przez praktycznie wszystkich operatorów, przy czym niektórzy ograniczają prędkość transmisji do 512 Kb/s.

Po upływie okresu promocyjnego we wszystkich Smart Planach LTE, klienci będą mieli do dyspozycji pakiety na szybki mobilny internet, którego zasięg obejmuje 99.8 proc. mieszkańców Polski, w tym nadal rozbudowywany zasięg w najszybszych technologiach, 4G LTE i 4G LTE-A o prędkości do 225 Mb/s, który obejmuje już ponad 90 proc. Polaków.

Szczegóły oferty prezentuje poniższe zestawienie (ceny z VAT, z uwzględnieniem rabatów za e-fakturę oraz zgodę marketingową, na opłatę miesięczną składają się: miesięczny abonament za usługi oraz w przypadku ofert z telefonem – minimalna miesięczna rata za telefon w wysokości 15,01 zł. W zależności od wybranego modelu rata może być wyższa):

Smart Plan LTE z telefonem

100 min

40 min za 0 zł w 1m, potem 10 zł

* * *

Orange jest jedynym w Polsce operatorem inwestującym na bardzo dużą skalę w budowę sieci światłowodowych i rozwój zasięgu bardzo szybkiego internetu mobilnego LTE. Już teraz obejmuje on ponad 90 procent Polaków, a na koniec roku odsetek ten może wzrosnąć do 98 proc. Orange jest też rekordzistą prędkości transmisji mobilnego internetu. Dzięki agregacji pasm LTE, we współpracy z Huawei – dostawcą sprzętu dla sieci komórkowej – zrealizował testową transmisję danych o prędkości 1 Gb/s. To pierwszy krok w kierunku sieci 5G w Polsce.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska

biuro.prasowe@orange.com

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Darmowy internet w smartfonie przez całe wakacje

Internet w telefonie Orange bez obaw o rachunek

9 listopada 2011

Internet w telefonie Orange bez obaw o rachunek

Od 9 listopada w planach taryfowych z abonamentem, można skorzystać z nowego pakietu na nielimitowany internet w telefonie za 9 zł miesięcznie. W pakiecie klienci dostaną co miesiąc 300 MB na transmisję danych, a po ich zużyciu będą mogli łączyć się z internetem bez opłat, ale ze zmniejszoną prędkością. Chcący korzystać z dalszego dostępu z pełną prędkością mogą dokupić kolejne pakiety lub zamówić większy, nawet do 5 GB.

Nowy pakiet internetowy 300 MB można zamówić w planach taryfowych Delfin, Delfin II, Pelikan, Pelikan II oraz Pantera i Pantera II w Orange. Od 14 listopada będzie on również dostępny na preferencyjnych zasadach dla klientów, którzy wybiorą go przy przedłużaniu umowy z Orange.

Usługa zapewnia co miesiąc 300 MB na mobilną transmisję danych z pełną prędkością. Po ich wykorzystaniu umożliwia nielimitowane, bezpłatne korzystanie z internetu z prędkością obniżoną do 16 kb/s. To bardzo skuteczne zabezpieczenie przed wysokim rachunkiem za internet w telefonie, zwłaszcza dla abonentów taryf Delfin i Pelikan, które nie zawierają pakietu na mobilną transmisję danych w abonamencie.

Aby włączyć pakiet wystarczy wysłać SMS o treści „300 MB” pod numer 351 (opłata zgodna z planem taryfowym klienta).

Klienci korzystający z planów taryfowych Delfin, Delfin II, Pelikan, Pelikan II oraz Pantera i Pantera II w Orange mogą ponadto wybierać wśród innych pakietów na internet w telefonie. W ciągu miesiąca mogą wykupić do 5 pakietów różnej wartości.

Pakiety na internet w telefonie dostępne w ofercie Orange (ceny z VAT):

PAKIET

OPŁATA MIESIĘCZNA

TREŚĆ SMS-a AKTYWACYJNEGO pod numer 351

Pakiet 100 MB

5 zł

100MB

Pakiet 300 MB

9 zł

300MB

Pakiet 500 MB

15 zł

500MB

Pakiet 2 GB

30 zł

2GB

Pakiet 5 GB

60 zł

5GB

Każdy użytkownik może w dowolnej chwili sprawdzić liczbę MB pozostałych do wykorzystania w wykupionym Pakiecie. Wystarczy wysyłać SMS-a na numer 351 wpisując w treści ILE INNE.

Ponadto po wykorzystaniu 80% transferu zawartego w pakiecie otrzyma SMS z informacją o stanie jego wykorzystania.

Szczegóły oraz regulamin usługi są dostępne na stronie www.orange.pl

Udostępnij: Internet w telefonie Orange bez obaw o rachunek