Mediateka

Grafiki – wyniki Orange Polska po pierwszym półroczu 2017

27 lipca 2017

Grafiki – wyniki Orange Polska po pierwszym półroczu 2017

Grafiki prezentujące wyniki komercyjne, finansowe, a także rozwój sieci Orange Polska w trakcie pierwszego półrocza 2017. Prezentujemy dane dotyczące m.in liczby klientów i gospodarstw domowych w zasięgu Orange Światłowodu, liczby klientów usług mobilnych, a także budowy sieci mobilnej.

Udostępnij: Grafiki – wyniki Orange Polska po pierwszym półroczu 2017

Inne

Po wakacjach aktualizacja planu strategicznego Orange Polska

14 czerwca 2017

Po wakacjach aktualizacja planu strategicznego Orange Polska

Sytuacja na rynku telekomunikacyjnym szybko się zmienia, co wymaga od operatorów aktualizowania swoich planów. Jak zadeklarowaliśmy w lutym, na ogłoszeniu wyników za 2016 rok, pracujemy nad aktualizacją średnioterminowego planu strategicznego. Wkrótce przedstawimy efekty tej pracy. Początkowo planowaliśmy to zrobić wraz z ogłoszeniem wyników finansowych za pierwsze półrocze 2017, ale uznaliśmy, że nie jest to najlepszy termin ze względu na urlopowy szczyt. Bardziej fair wobec inwestorów, analityków, dziennikarzy i klientów, będzie jeśli zaprezentujemy aktualizację na początku września, kiedy już wszyscy wrócą wypoczęci do pracy. Wrzesień jest także tradycyjnie miesiącem, w którym aktywnie spotykamy się z akcjonariuszami i bierzemy udział w konferencjach inwestorskich. Od razu chce uspokoić wszystkich, którzy właśnie pomyśleli, że potrzebujemy więcej czasu by przygotować rewolucyjne zmiany. Tak, jak zapowiadaliśmy wcześniej, filary naszej strategii nie ulegną zmianie. Skupimy się bardziej na pomysłach jak lepiej ją egzekwować i monetyzować.

Mediateka

Udostępnij: Po wakacjach aktualizacja planu strategicznego Orange Polska

Solidne wyniki Orange Polska po półroczu

25 lipca 2014

Solidne wyniki Orange Polska po półroczu

Dzisiaj ogłosiliśmy solidne wyniki za drugi kwartał 2014. Szczegóły znajdziecie tutaj. Tradycyjnie chcę zwrócić Waszą uwagę na parę faktów. Zyskaliśmy 99 tys. klientów abonamentowych i 86 tys. użytkowników mobilnego internetu. W tym drugim przypadku to najlepszy kwartalny wynik w historii. Dalej fajnie rośnie nju mobile, który przekonał kolejnych 80 tys. użytkowników, z tego 23 tys. wybrało abonament. Przy okazji potwierdzam, że do końca wakacji użytkownicy tej marki będą mogli korzystać z LTE. Również nasze oferty konwergentne szybko zdobywają kolejnych zwolenników. Flagowy Orange Open na już 418 tys. klientów. Na koniec sieć, której postępy modernizacji są bardzo widoczne. Dzięki niej już 97,15 proc. Polaków jest w zasięgu sieci 3G. Natomiast zasięg LTE sięgnął 51,66 proc. populacji (po I kwartale było to 29 proc.) co oznacza, że ponad 20 mln Polaków może korzystać z najszybszej technologii mobilnego dostępu do internetu. Coraz więcej z Was wykorzystuje też promowaną przez nas sprzedaż smartfonów i tabletów na raty.

5ee6b252647f803d186326560632464fe9f

Udostępnij: Solidne wyniki Orange Polska po półroczu