Infografika – 105 tysięcy klientów Orange Energia

16 października 2017

Infografika – 105 tysięcy klientów Orange Energia

Orange Energia to jedna z konwergentnych usług, na których rozwój stawia Orange Polska. Obecnie, po zakupie spółki energetycznej obsługujemy łącznie 105 tysięcy klientów prądu, w tym również klika tysięcy firm. Osoby zainteresowane zakupem energii elektrycznej od Orange mogą liczyć na ofertę 3 miesięcy prądu za darmo i dzięki usłudze „Prąd na klik” zmienią sprzedawcę prądu na Orange online, bez wychodzenia z domu.

Udostępnij: Infografika – 105 tysięcy klientów Orange Energia

Orange skusił Energią

12 października 2017

Orange skusił Energią

49 lat, mieszkaniec częściej miasta niż wsi, 225 kWh miesięcznego zużycia prądu i faktura na 55 zł. To portret statystycznego klienta Orange Energia, czyli osoby, która kupuje prąd od Orange. Bezpośrednio lub przez nową spółkę o nazwie… uwaga: Orange Energia. Właśnie powitaliśmy w Orange jej klientów, którzy do tej pory kupowali prąd od kupionej przez nas firmy Multimedia Polska Energia. W sumie obsługujemy już łącznie 105 tysięcy klientów, którym sprzedajemy energię elektryczną, w tym również klika tysięcy firm. Te jednak zwykle płacą wyższe faktury ;-). To niezły wynik, bo do tej pory w sumie tylko ok. 500 tys. gospodarstw domowych w Polsce zdecydowało się na zmianę sprzedawcy prądu. Przyznacie, że jak na 10 lat liberalizacji rynku energii i ok. 13 mln gospodarstw domowych to dosyć skromny wynik. Choćby w porównaniu do usług telekomów, które rocznie zmienia około 1,7 mln Polaków.

Zmiana dostawcy energii coraz prostsza

Widocznie z prądem proces decyzji i jej przeprowadzenia był dużo boleśniejszy. W końcu zmiana telkomu trwa 1 dzień, a sprzedawcy prądu wciąż 2-3 miesiące. Jednak tu też się zmienia. Przykładowo, jako jedyni na ryku daliśmy klientom możliwość zmiany sprzedawcy prądu online, bez wychodzenia z domu. Umożliwia to usługa „Prąd na klik”, dzięki której najpierw sprawdzicie czy opłaca Wam się nasza oferta a potem cały proces zmiany sprzedawcy „przeklikacie” przed komputerem. Potem już tylko czekacie, a my załatwiamy za Was wszystkie formalności ze starym sprzedawcą.

Co do ofert, tu też jest całkiem nieźle. U nas możecie wybrać taką z bonusem 200 zł (o tyle mniej zapłacicie za zużyty prąd) i gwarancją stałej ceny przez 4 lata lub taką gdzie przez 3 miesiące prąd dajemy za darmo. W tym drugim przypadku, w trakcie trwania umowy cena 1 kWh może się co roku zmieniać, jednak na pewno nie będzie wyższa niż u głównych graczy energetycznych. Co ważne w Orange nie płacicie opłaty aktywacyjnej i opłat miesięcznych, co zdarza się w innych firmach. A informacje o miesięcznym zużyciu możecie podać nam sami wypełniając krótki formularz w aplikacji online.

Orange Energia - infografika

Udostępnij: Orange skusił Energią

Klikasz, wybierasz Orange Energia i oszczędzasz

1 września 2017

Klikasz, wybierasz Orange Energia i oszczędzasz

Od kilku lat Polacy mogą zmieniać dostawców energii elektrycznej. I… rzadko to robimy. Stereotypowo myślimy, że to skomplikowane i czasochłonne, a różnic w ofertach nie ma. Nic bardziej mylnego! Wystarczy siąść przed komputerem, wejść na stronę pradnaklik.pl,  sprawdzić ile pieniędzy możecie zaoszczędzić z Orange Energia i zmienić dostawcę.

„Prąd na klik” to najprostszy – i jeśli dobrze sprawdziłem – jedyny na rynku sposób by zmienić online dotychczasowego dostawcę prądu. Bez konieczności podpisywania dokumentów w salonie czy poprzez kuriera. Takie właśnie rozwiązanie uruchomiliśmy w Orange Energia. Było to możliwe m.in. dzięki uregulowaniom, które pozwalają na autoryzację za pośrednictwem bankowości elektronicznej. Działa to tak, że każdy z Was może wysłać przelew weryfikacyjny ze swojego rachunku bankowego na kwotę 1 zł (kwota jest potem automatycznie zwracana po zakończeniu weryfikacji).

Dla przypomnienia biznesem energetycznym w Orange zajmujemy się od lutego 2015 r. Niedawno kupiliśmy firmę Multimedia Polska Energia, co najlepiej świadczy, że to dla nas ważny rynek. Po tej transakcji będziemy mieć około 100 tys. klientów. Oferta Orange Energia świetnie wpisuje się w naszą strategię świadczenia usług konwergentnych.

Udostępnij: Klikasz, wybierasz Orange Energia i oszczędzasz

Muzyka

Orange strefa na Open’er. Zobaczcie wideo!

6 lipca 2017

Orange strefa na Open’er. Zobaczcie wideo!

Orange strefa podczas Open’er Festival Powered by Orange pękała w szfach. Przewinęło się przez nią niemal 40 tysięcy osób przez 4 dni. Festiwalowicze przede wszystkim bawili się przy dźwiękach muzyki serwowanej przez DJ’a i Spotify. Popularnością cieszyły się także ładowarki. Wiadomo, przy tak dużych transferach danych i używaniu telefonów prawie non stop, wysyłaniu zdjęć i filmików z koncertów nawet dobra bateria musi się poddać. Ponad 200 ładowarek dawało radę i ratowało wielu w trudnej sytuacji. Tylko w Orange strefie działało darmowe wi-fi, rzecz niezbędna na festiwalach. Eko festiwalowicze przekazali do recyklingu prawie 2 tys. telefonów. Jedna osoba przyniosła ich aż 603 szt. To absolutny dotychczasowy rekord.

Nie ma co więcej pisać, bo tej zabawy i emocji trudno jest wyrazić słowami, po prostu zobaczcie materiał wideo.

Czytaj także: Jak korzystaliście z sieci podczas Open’er Festival Powered by Orange?

Mediateka

Udostępnij: Orange strefa na Open’er. Zobaczcie wideo!

23 stycznia 2017

W ramach Orange Finanse i Orange Energia stworzona została pierwsza wspólna oferta. Dzięki niej, klient otrzyma co miesiąc zwrot 10 zł na swoje konto na dowolne wydatki w ramach programu „Strefa korzyści” oraz gwarancję stałej korzystnej ceny za energię elektryczną przez 4 lata. Równocześnie będzie mógł korzystać ze wszystkich udogodnień bankowości mobilnej.

„Dzięki korzystaniu z Energetycznego Konta klient podwójnie zyskuje. Ma gwarancję atrakcyjnej ceny za prąd oraz konto za zero złotych w Orange Finanse – najlepszej bankowości mobilnej na rynku. Potwierdza to pierwsze miejsce w styczniowym rankingu portalu www.bankier.pl.” – powiedział Piotr Muszyński, wiceprezes Orange Polska ds. Strategii i Transformacji.

Każdy, kto otworzy darmowe konto w Orange Finanse i zmieni dotychczasowego sprzedawcę energii na Orange Energia może zyskiwać premię 10 zł miesięcznie przez 24 miesiące. Wystarczy opłacać terminowo fakturę za energię z rachunku w Orange Finanse.

Ponadto klient ma gwarancję stałej, najniższej ceny za 1 kWh na poziomie 0,2424 zł netto (0,2982 zł brutto) przez 4 lata. Przy zużyciu prądu na średnim poziomie 2200 kWh rocznie, można zaoszczędzić nawet 309 zł przez 2 lata.

Zmiana sprzedawcy energii nie powoduje przerw w dostawie prądu, jest bezpłatna a wszelkie formalności związane ze zmianą załatwia Orange. Wystarczy jedynie pokazać w salonie Orange ostatnią fakturę za energię elektryczną od dotychczasowego sprzedawcy.

Orange Finanse to bankowość mobilna z bardzo dobra ofertą, z której skorzystało już ponad 300 tys. klientów. Jest wspólnym projektem Orange Polska, operatora największej sieci szybkiego internetu w Polsce i mBanku – jednego z najbardziej innowacyjnych banków w kraju. Prowadzenie rachunku, karta do konta, wypłaty z bankomatów i przelewy są za zero złotych. Dla nowych klientów konto oszczędnościowe oprocentowane 3,5% w skali roku. Skorzystanie z usługi jest proste, wymaga jedynie kilku kliknięć na smartfonie lub komputerze – bez wychodzenia z domu. Procesy obsługi klienta są w pełni cyfrowe. Aplikacja mobilna dzięki stale rozwijanym funkcjonalnościom (przelewy na numer telefonu, płatności zbliżeniowe NFC, BLIK – wypłaty z bankomatu bez karty, Strefa Korzyści, Skanuj i zapłać – przelewy na podstawie QR kodu z faktury) pomaga w intuicyjnym i codziennym zarządzaniu finansami.

Wojciech Jabczyński

Rzecznik Orange Polska

biuro.prasowe@orange.com

Mediateka