W Orange Finanse płacisz telefonem od razu po otwarciu konta

9 października 2017

W Orange Finanse płacisz telefonem od razu po otwarciu konta

Użytkownicy Orange Finanse mogą płacić za pomocą smartfona, dzięki karcie debetowej zamówionej do konta osobistego jeszcze zanim otrzymają jej plastikową wersję. Umożliwia to nowa funkcjonalność Android Pay. Aby płacić nowo przyznaną kartą, wystarczy podpiąć ją w aplikacji Orange Finanse bezpośrednio do usługi Android Pay. To kolejne udogodnienie dla klientów Orange Finanse i pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce wprowadzone wspólnie z mBankiem.

Do tej pory klient, który założył w banku konto osobiste i zamówił do niego kartę, mógł z niej skorzystać dopiero po jej otrzymaniu i aktywowaniu. Od października użytkownicy Orange Finanse nie muszą już czekać na plastikową kartę. Wystarczy w aplikacji mobilnej Orange Finanse dodać zamówioną kartę do Android Pay i zdefiniować numer PIN, którym będą potwierdzane wszystkie transakcje (zarówno dokonywane telefonem, jak i później kartą plastikową). To bardzo wygodne, w pełni bezpieczne rozwiązanie.

Android Pay to system mobilnych płatności pozwalający na dokonywanie transakcji zbliżeniowych smartfonem. Aby z niego korzystać potrzebny jest telefon obsługujący technologię NFC z systemem Android w wersji 4.4 lub wyższej.

Bankowość mobilna w Orange Finanse to synonim wygody i maksymalnego uproszczenia codziennych operacji bankowych. Do zarządzania finansami wystarczy smartfon, z którego można wykonać dowolny przelew, wypłatę z bankomatu, czy zapłacić podczas zakupów w sklepie.

Orange Finanse pojawił się na rynku bankowym 3 lata temu. Z jego usług skorzystało już 460 tys. klientów,  którzy w sumie zrealizowali przelewy na ponad miliard zł. Ponad dwie trzecie użytkowników korzysta z bankowości za pomocą smartfona. W ten sposób szybko, wygodnie i bezpiecznie zarządzają środkami zgromadzonymi na koncie z dowolnego miejsca i o każdej porze.

Więcej materiałów na stronie: https://www.orangefinanse.pl/android-pay

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: W Orange Finanse płacisz telefonem od razu po otwarciu konta

Orange Finanse – 3 lata mobilnego i taniego bankowania

2 października 2017

Orange Finanse – 3 lata mobilnego i taniego bankowania

Orange Finanse pojawiło się na bankowym rynku 3 lata temu. Z jego usług skorzystało już 460 tys. klientów,  którzy zrobili przelewy na ponad miliard zł. Ponad dwie trzecie logowała się do banku ze swojego smartfona. W ten sposób szybko, wygodnie i bezpiecznie zarządzali swoimi finansami z każdego miejsca.

Cieszę się, że klienci Orange Polska są nowocześni i coraz częściej wykorzystują mobilne rozwiązania w finansach osobistych. Smartfon staje się dla Polaków centrum dowodzenia ich pieniędzmi. Za pomocą telefonu robimy przelewy, bierzemy kredyty, sprawdzamy stan konta czy historię transakcji. Daliśmy klientom wygodne, łatwe oraz bezpieczne bankowanie. I tanie, co jest ważne na tak konkurencyjnym rynku – powiedział Piotr Muszyński, wiceprezes Zarządu ds. Strategii i Transformacji, odpowiedzialny za rozwój Orange Finanse.

Orange Finanse oferuje proste do założenia konto bankowe, konto oszczędnościowe do 10 tys. zł oprocentowane nawet do 3,6 proc. Jako pierwszy polski telekom uruchomił płatność telefonem z Android Pay, która jest zintegrowana z Orange Finanse. Klient może aktywować płatność telefonem, dodać kartę debetową lub kredytową bezpośrednio w bankowości mobilnej Orange Finanse.

Tym, co wyróżnia nasz mobilny bank spośród innych ofert na rynku to m.in. unikatowy rabat na usługi mobilne i konwergentne Orange Polska. Płacąc z Orange Finanse można rocznie zaoszczędzić nawet 150 zł na usługach telekomunikacyjnych. Przez 3 lata suma wszystkich tych benefitów telekomunikacyjnych wyniosła ponad milion zł. To pieniądze, które zostały w kieszeniach klientów tylko dzięki temu, że korzystają Orange Finanse.

Orange Finanse to wspólny projekt Orange Polska, największego operatora telekomunikacyjnego w Polsce i mBanku – jednego z najbardziej innowacyjnych banków na świecie.

Szczegółowe informacje dotyczące Orange Finanse i oferty są na stronie http://www.orangefinanse.pl/

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Finanse – 3 lata mobilnego i taniego bankowania

150 zł rocznie mniej na fakturach Orange

4 września 2017

150 zł rocznie mniej na fakturach Orange

Super Bank dla klientów Orange

Każdy użytkownik sieci Orange, który skorzysta z bankowości Orange Finanse ma szansę oszczędzić nawet 150zł rocznie na fakturach. Premia 10 zł miesięcznie trafi do każdego, kto co miesiąc wykonuje płatności kartą Orange Finanse w wysokości min. 300zł. Dla osób niekorzystających z abonamentu w Orange jest także alternatywa w postaci uzyskania na tych samych warunkach 10 zł miesięcznie doładowania Orange na kartę. Dodatkowo, po upływie 12 miesięcy uczestnik promocji Super Bank dla Klientów Orange otrzyma dodatkowy bonus w wysokości jednorazowej kwoty 30 zł. Łącznie dzięki Orange Finanse jest możliwość zyskania rocznie nawet 150zł.

Dobry Start z Orange Finanse

Kolejna korzyść z posiadania bankowości mobilnej Orange Finanse wynika z promocji Dobry Start. W ramach promocji bank proponuje m.in gwarancję niezmienności podstawowych opłat przez 24 miesiące od dnia przystąpienia do promocji wśród których brak opłat za prowadzenie konta i kartę debetową MasterCard, darmowe przelewy internetowe i darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce. Zwłaszcza to ostatnie nie jest już codziennością na rynku polskim, od 2017 odnotowaliśmy podwyżki prowizji i opłat w bardzo wielu sieciach banków, tym bardziej oferta Orange Finanse warta jest uwagi.
Jeśli zdecydujemy się już na darmową bankowość w Orange to w kolejnym kroku możemy pomyśleć o ulokowaniu naszych oszczędności. W Orange Finanse mamy do dyspozycji Konto Oszczędnościowe  z oprocentowaniem które wynosi teraz 3,6% w skali roku dla kwoty do 10 000 zł. Warunkiem koniecznym do uzyskania takiego oprocentowania jest wykonywanie transakcji kartą Orange Finanse na kwotę min. 300 zł miesięcznie. Jeśli walczymy o 10 zł premii co miesiąc, to warunek i tak spełnimy.

Udostępnij: 150 zł rocznie mniej na fakturach Orange

Film

Orange Finanse – lepsza kontrola nad płatnościami, dzięki powiadomieniom push

1 sierpnia 2017

Orange Finanse – lepsza kontrola nad płatnościami, dzięki powiadomieniom push

Kontrola własnych wydatków czy umiejętność oszczędzania to ważna cecha. Dobrym sposobem jest  monitorowanie swoich codziennych wydatków, nawet tych najmniejszych. Mając Orange Finanse najlepiej zrobić to z poziomu telefonu ustawiając powiadomienia push, które będą przychodzić po każdej wykonanej transakcji. Zwiększa to także  bezpieczeństwo zgromadzonych środków jak również wygodę podczas codziennych płatności kartą lub telefonem. Nie trzeba np. co chwilę uruchamiać aplikacji, by sprawdzić czy w dniu wypłaty, pensja wpłynęła już na rachunek.

To kolejna nowość w Orange Finanse. Niedawno uruchomiliśmy wygodne płatności telefonem z Android Pay.

Nagroda dla Orange Finanse

Przy okazji warto też wspomnieć, że aplikacja Orange Finanse została wyróżniona przez użytkowników smartfonów z systemem Android, wśród najlepiej ocenianych aplikacji bankowych. Otrzymała trzecie miejsce.
Jeśli korzystasz już z aplikacji Orange Finanse, możesz w prosty sposób uruchomić usługę push w swoim telefonie. Klikając w link dowiesz się jak to zrobić.

Udostępnij: Orange Finanse – lepsza kontrola nad płatnościami, dzięki powiadomieniom push

Orange Finanse uruchamia wygodne płatności telefonem z Android Pay

6 czerwca 2017

Orange Finanse uruchamia wygodne płatności telefonem z Android Pay

Orange jako pierwszy polski telekom uruchamia płatność telefonem z Android Pay zintegrowaną z Orange Finanse.  Klient może aktywować płatność telefonem, dodać kartę debetową lub kredytową bezpośrednio w bankowości mobilnej Orange Finanse. Nie ma potrzeby instalować innych aplikacji.

Uruchamiamy aplikację, która  daje wiele możliwości przyspieszenia zakupu oraz zwiększenia wygody i zadowolenia klientów. To usługa szyta na miarę potrzeb osób nowoczesnych i wymagających, będących praktycznie cały czas on-line i oczekujących prostych, przyjaznych rozwiązań” – mówi Piotr Muszyński, wiceprezes zarządu ds. strategii i transformacji.

Proces aktywowania karty odbywa się bezpośrednio w aplikacji. Wystarczy pobrać z Google Play lub zaktualizować posiadaną już aplikację mobilną Orange Finanse, a następnie wejść w szczegóły posiadanej karty i dodać ją do płatności Android Pay. Po zakończeniu dodawania karty, telefon jest gotowy do płatności. Należy pamiętać, żeby mieć włączoną funkcję NFC i w sekcji „Dotknij i zapłać” ustawioną aplikację Android Pay jako domyślną.

Płatności Android Pay w Orange Finanse

Do korzystania z Android Pay potrzebny jest telefon z Androidem w wersji 4.4 lub wyższej, który obsługuje technologię NFC. Z usługi mogą korzystać klienci Orange Finanse, którzy mają aktywną kartę debetową lub kredytową MasterCard.

Android Pay to nie tylko płatności zbliżeniowe, ale też sposób rozliczania się w ramach aplikacji mobilnych. Usługa Android Pay weryfikuje powiązane z kartą konto klienta, dlatego nie trzeba dodatkowo logować się do aplikacji. W praktyce podczas płacenia telefonem rzeczywisty numer  karty nie jest udostępniany sprzedawcy. Po dokonaniu płatności można samodzielnie sprawdzić na potwierdzeniu płatności: miejsce transakcji z nazwą i numerem sprzedawcy.

Za pierwszych 5 płatności każdy klient otrzymuje: bonus w wysokości 10 zł za pierwszą płatność i po 5 zł za 4 kolejne. Łącznie może otrzymać nawet  30 złotych. Dla nowych klientów aktywnie  korzystających z płatności telefonem lub kartą płatniczą  Orange Finanse przygotował premię w wysokości  120 zł ekstra doładowania Orange na Kartę lub zniżki na fakturach Orange (10zł nagrody miesięcznie przez rok). Aktywne korzystanie oznacza płatność telefonem lub kartą za zakupy za minimum 300 zł w ciągu miesiąca.

Orange Finanse to prosta i przejrzysta bankowość mobilna dla wszystkich, którzy cenią swój czas i chcą mieć wygodny, szybki oraz bezpieczny dostęp do pieniędzy. Więcej informacji na stronie www.orangefinanse.pl

Wojciech Jabczyński,

rzecznik Orange Polska