Orange i Netflix podpisali znaczące, międzynarodowe porozumienie

14 września 2017

Orange i Netflix podpisali znaczące, międzynarodowe porozumienie

Grupa Orange i Netflix odnowiły podpisaną w 2014 roku umowę, dotyczącą dystrybucji serwisu Netflix dla klientów Orange TV we Francji. Jednocześnie rozszerzyli partnerstwo na wszystkie państwa, w których obecna jest Grupa Orange. W ciągu kilku miesięcy także klienci Orange w Polsce będą mogli skorzystać z oferty Netflix w Orange TV.

Strategiczne partnerstwo pozwoli klientom Orange w Europie, Afryce i na Bliskim Wschodzie na korzystanie z serwisu Netflix dystrybuowanego przez Orange TV. Dzięki temu klienci Orange uzyskają dostęp do bogatej i ekskluzywnej oferty oryginalnych seriali, filmów, komediowych stand-upów, dokumentów oraz programów dla dzieci, którą będą mogli oglądać na telewizorze, telefonie czy komputerze. Na serwisie Netflix dostępne są popularne i nagradzane seriale własnej produkcji „Stranger Things”, „Orange is the New Black”, „House of Cards” i „The Crown” a także światowe hity 13 Powodów” oraz Narcos”.

Od 2014 roku Orange jest dystrybutorem serwisu Netflix we Francji, a od kilku miesięcy również w Hiszpanii. W nadchodzących miesiącach dostęp do serwisu Netflix, jako część oferty telewizyjnej, zyskają także klienci Orange Polska. W kolejnych krajach serwis będzie dostępny w 2018 roku.

Chcemy zaoferować naszym klientom najlepsze treści, mówi Stéphane Richard, prezes i CEO Orange, dlatego począwszy od października 2014 r. byliśmy pierwszym dystrybutorem serwisu Netflix we Francji, a zawarcie nowej umowy wzmocni naszą pozycję na międzynarodowym poziomie”.

Reed Hastings, prezes Netflix, powiedział: “To partnerstwo buduje naszą silną relację z Orange we Francji, a w przyszłości umożliwi również milionom naszych klientów w wielu krajach prosty i wygodny dostęp do wiodącego na świecie serwisu internetowego oferującego rozrywkę w jednym miejscu.”

Informacje na temat Netflix

Posiadając ponad 100 mln użytkowników w ponad 190 państwach oraz oferując 125 mln godzin programów każdego dnia, w tym seriali, filmów dokumentalnych oraz produkcje oryginalne, Netflix jest światowym liderem w streamingu video. Dzięki umowie bez zobowiązania, abonenci serwisu Netflix mają nieograniczony dostęp do programów na różnych ekranach w dowolnym miejscu i czasie. Użytkownik może oglądać, przerywać i wznawiać programy w dowolnym momencie, bez przerw na reklamy.

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange i Netflix podpisali znaczące, międzynarodowe porozumienie

Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

31 sierpnia 2017

Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

Wszystkie, nawet najlepsze akcje kończą się albo zmieniają. Wybraliśmy lepszą opcję i po ośmiu latach zdecydowaliśmy się zmodyfikować formułę „Śród z Orange”. Dziękując, że z ochotą chodziliście do kina, teraz zapraszam Was do… cyfrowego świata filmów. Od 6 września będziecie mogli w każdą środę skorzystać z promocyjnej oferty Orange VOD na dekoderach Orange TV i Wypożyczalni filmów Telewizji Tu i Tam na orange.pl. Oznacza to, że teraz filmy będziecie mogli oglądać w telewizorze, na komputerze, tablecie czy smartfonie. Gdziekolwiek chcecie i jak wolicie. W każdą środę do wyboru będzie 10 wybranych filmów za złotówkę każdy. We wrześniu – już w ramach akcji „Środy z Orange VOD” – zaproponujemy m.in.: „Sztukę kochania. Historia Michaliny Wisłockiej”, „Power Rangers”, „John Wick 2”, czy „Jackie.

Żeby móc wypożyczyć filmy w ramach akcji Środy z Orange VOD na portalu orange.pl, powinniście zalogować się, wejść na stronę Wypożyczalnia filmów, a następnie do zakładki „Środy z Orange VOD”. Można też pobrać aplikację „Telewizja Tu i Tam” i oglądać wypożyczone wcześniej na portalu orange.pl filmy na smartfonie lub tablecie. Z kolei by skorzystać z akcji za pośrednictwem dekodera Orange TV, musicie za pomocą pilota wejść do sekcji „wideo na życzenie”, a następnie do zakładki „Środy z Orange VOD”. Wybrać  film i wypożyczyć go. Abonenci Orange TV, którzy zakupili aplikację Orange TV Go będą także mogli oglądać filmy na smartfonie oraz tablecie. Być może na dzień dobry wygląda to lekko skomplikowanie, ale jestem pewny, że szybko opanujecie technikalia i będziecie cieszyć się oglądaniem filmów.

I jeszcze kilka ciekawostek oraz liczb o dotychczasowym wcieleniu „Śród z Orange” W ramach naszej akcji, przez osiem lat kina odwiedziło ponad 9 mln widzów. Stanowili 60 proc. środowej widowni (dane z Multikina). Wysłaliście prawie 7,5 milionów SMS-ów o treści FILM na nr 241. Przy kasach kinowych pokazaliście 4,5 mln kodów. Nieskromnie więc powiem, że znacząco przyczyniliśmy się popularyzacji kultury filmowej w Polsce i frekwencji w kinach.

Udostępnij: Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

Film

Sierpniowe hity w Orange TV na VOD

31 lipca 2017

Sierpniowe hity w Orange TV na VOD

Zapraszam do oglądania hitów na VOD w Orange TV. Filmy, seriale czy programy można oglądać także na smartfonie dzięki usłudze Orange TV Go: wszędzie i kiedykolwiek tylko chcecie. Proponuję obejrzeć kinowy przebój „Szybcy i wściekli 8”, fabularną wersję kultowej animacji Disneya „Piękna i Bestia”, fantastyczny hit „Life” oraz polską komedię „Porady na zdrady”. Te i inne filmy do obejrzenia w sierpniu w Orange VOD.

Repertuar filmów VOD w sierpniu

Szybkie samochody, piękne kobiety i grono prawdziwych twardzieli, a wszystko okraszone emocjonującymi wyścigami. W Orange VOD czas na najnowszą część, bijącej rekordy popularności, szybkiej i wściekłej serii. Film „Szybcy i wściekli 8” do obejrzenia od 21 sierpnia. Tym razem „za kółkiem” zasiądą Vin Diesel, Jason Statham i Dwayne Johnson.
Od 17 sierpnia polecam fabularną wersję kultowej animacji Disneya „Piękna i Bestia”, w której wystąpili Emma Watson, Dan Stevens oraz Luke Evans. To pełna doskonałej muzyki, wzruszająca historia o pięknej Belli i księciu zamienionym w przerażającego potwora.
Z kolei 16 sierpnia czas na jedno z największych odkryć w historii ludzkości. Grupa astronautów Międzynarodowej Stacji Kosmicznej znajduje formę życia na Marsie. Wkrótce okazuje się, że Obcy jest bardziej inteligentny, niż ktokolwiek przypuszczał. W hicie „Life” błyszczą takie gwiazdy, jak Ryan Reynolds czy Jake Gyllenhaal.
Proponuję także polską komedię „Porady na zdrady”. Zdradzona w dniu ślubu Kalina i porzucona przez chłopaka Fretka rozkręcają nietypowy biznes, który raz na zawsze ma rozwiązać problemy z męską wiernością. Jak to się skończy? Sprawdź 4 sierpnia w Orange TV na VOD.

Filmy w wideo na życzenie, w telewizji Orange TV, dostępne są poprzez dekoder telewizyjny. Usługa Orange TV jest dostępna wyłącznie dla abonentów Orange.

Udostępnij: Sierpniowe hity w Orange TV na VOD

Film

Czerwcowe nowości w kinie Orange TV

9 czerwca 2017

Czerwcowe nowości w kinie Orange TV

Fani dobrych tytułów filmowych, mają co wybierać do oglądania w ofercie Orange TV. Do wyboru duże produkcje amerykańskie m.in. „Manchester by the sea” z oskarową rolą C. Afflecka czy „John Wick2” z Keanu Reevesem. Ale są także polskie filmy, mocny „Konwój” oraz koprodukcja Orange „Sztuka kochania. Hostoria Michaliny Wisłockiej”. Więcej o naszej ofercie telewizyjnej na najbliższe tygodnie znajdziecie w materiale wideo poniżej.

Pada deszcz, pociąg w góry się opóźnia? W wakacje każdy czas jest dobry na nadrobienie kinowych zaległości. Jak mówiłam w wideo mam dla was konkurs. Wakacyjne gadżety (m.in okulary, śniadaniówkę czy paletki do gry) wyślę 3 osobom, które napiszą w komentarzu jak najlepiej spędzić filmowo wakacje? Konkurs trwa do 18 czerwca. Powodzenia. Liczę na zgłoszenia konkursowe nowych osób 🙂

Udostępnij: Czerwcowe nowości w kinie Orange TV

Z miłości do futbolu

25 kwietnia 2017

Z miłości do futbolu

Z naszego pakietu Orange LOVE korzystają osoby o różnych upodobaniach – maniacy gier komputerowych, fani seriali czy wreszcie wielbiciele długich rozmów telefonicznych. A teraz mamy coś dla fanów futbolu. Przygotowaliśmy dla nich pakiet usług Orange LOVE, a do tego HBO i Canal+ przez trzy miesiące w prezencie z meczami Ligi Mistrzów UEFA oraz ligami angielską i polską.

I jeszcze garść informacji technicznych. Za kreację odpowiada Publicis, produkcją zajęła się Film Produkcja, postprodukcją Studio Orka, a media kupił dom mediowy Initiative Media. Spot wyreżyserował Michał Sabliński.

Mediateka

Udostępnij: Z miłości do futbolu