Orange Video Fest od kuchni, czyli światłowód dla youtuberów

30 czerwca 2016

Orange Video Fest od kuchni, czyli światłowód dla youtuberów

Chociaż youtuberzy i cyfrowi influencerzy to ludzie z bardzo różnych bajek, łączy ich jedno – sieć, dzięki której mogą docierać do swoich fanów. Zwłaszcza podczas takich wydarzeń jak Orange Video Fest, gdzie wiele osób jednocześnie transmituje na żywo, gra online i wrzuca fotki do sieci, transfer musi być szybki i niezawodny.

Sprawdźcie, jak bawili się youtuberzy podczas największej tego typu imprezy w Polsce i co w tym czasie działo się… w Lublinie.

Wiedzieliście, że każda duża impreza jest objęta specjalnym nadzorem?

Udostępnij: Orange Video Fest od kuchni, czyli światłowód dla youtuberów

12 tysięcy osób na Orange Video Fest

27 czerwca 2016

12 tysięcy osób na Orange Video Fest

Całkiem niedawno zapraszałam Was na trzecią edycję Orange Video Fest. Bawiliśmy się razem już tydzień temu i udało nam się pobić kolejny rekord frekwencyjny. Tak, było nas aż 12 tysięcy! Sami zobaczcie jak to wyglądało.

Udostępnij: 12 tysięcy osób na Orange Video Fest

Orange Video Fest i konkurs

9 czerwca 2016

Orange Video Fest i konkurs

Mam swoją listę ulubionych projektów, przy których weekend w pracy nie tylko nie boli, ale nawet sprawia frajdę. Jest na niej bez wątpienia Orange Kino Letnie (ale o tym niebawem, bo startujemy już 1 lipca). Jest tam też projekt, w którym uczestniczę od pierwszej edycji, pomagałam go wymyślić i mam do niego szczególny sentyment. To oczywiście Orange Video Fest, czyli największa impreza YouTuberów i gamerów  w Polsce. Przed nami kolejna edycja, na którą zapraszam Was już w sobotę 18 czerwca. Tym razem spotykamy się w Hali MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.  Na miejscu spotkacie m.in. chłopaków z Abstrachuje, Łukasza Jakóbiaka z 20m², Stuu, Ajgora Ignacego, Cyber Mariana i… mogę tak wymieniać jeszcze baaardzo długo. Szczegóły tu.

Mam dla Was niespodziankę. Możecie wygrać zaproszenia na Orange Video Fest. Wystarczy, że w komentarzach napiszecie z którym z twórców You Tube chcielibyście się spotkać i dlaczego. Na zwycięzców czekają trzy podwójne zaproszenia. Macie czas do wtorku do końca dnia.

Zobaczcie jak bawiliśmy się na jednej z poprzednich edycji tej imprezy i koniecznie nas odwiedźcie.

Udostępnij: Orange Video Fest i konkurs

Orange Video Fest

5 listopada 2014

Orange Video Fest

Już 6 grudnia zapraszamy na Orange Wideo Fest, największą konferencję poświęconą polskim jutuberom. Będzie absolutna czołówka.
Po ubiegłorocznym cyklu konferencji Orange Blog Talks zamierzaliśmy zorganizować duże spotkanie youtuberów, zanim ogłoszono, że rok 2014 będzie rokiem youtube 😉 Z różnych względów projekt zawiesiliśmy, ale ciągle krążył w naszych głowach. Dlatego gdy w połowie roku spotkaliśmy się LifeTube od razu przyjęliśmy ich propozycje i włączyliśmy się w organizację Orange Video Fest.

Chcemy, żeby była to największa i najlepsza konferencja. Partnerem został zresztą Youtube. Organizatorem jest LifeTube a współorganizatorem  Agora Internet Artists – największe polskie sieci, do których należą najlepsi polscy jutuberzy. Patronem medialnym zostało natemat.pl.

– Czołowi polscy YouTuberzy w jednym miejscu, kilka tysięcy widzów na Torwarze i do tego duża dawka wiedzy merytorycznej o YouTube. Tego w Polsce jeszcze nie było. Orange Video Fest by LifeTube to prawdziwe święto YouTube, youtuberów i ich widzów – podkreśla Barbara Sołtysińska, CEO LifeTube, organizatora wydarzenia.
b688714e375cc350c50e21b2389d9349f8a

Kogo spotkacie na Torwarze? M.in. SA Wardęga, Abstrachuje, SKKF, AdBuster, Rock, Łukasz Jakóbiak, Polimaty, Red Lipstick Monster, Mówiąc Inaczej, Matura to Bzdura, Cyber Marian, Ravgor, Wapniak, Martin Stankiewicz, LekkoStronniczy i Szymon Majewski (wszystkich jutuberów znajdziecie na stronie orangewideofest.pl). Będą także specjalni goście z USA (na razie potwierdzony jest przyjazd Stuart Edge i Furious Pete) i nie tylko.

Jutuberzy wystąpią na głównej scenie, będziecie mogli zadawać im pytania a także zbierać autografy. W specjalnie przygotowanej strefie, którą dowodzić będzie Rock będzie miejsce dla graczy komputerowych. Dla wszystkich przygotowaliśmy specjalną grę miejską. To oczywiście jeszcze nie koniec atrakcji i niespodzianek.

Równolegle odbywać będzie się konferencja biznesowa. Będzie można się dowiedzieć m.in. o tym jak wykorzystać YouTube w strategii biznesowej, jak zmierzyć oglądalność czy przeanalizujemy najlepsze kampanie wideo.
Całość imprezy zakończy wręczenie nagród Youtube Partner Rewards.

Bilety możecie kupić tutaj a kilka będzie można wkrótce zdobyć w blogowym konkursie 😉

Udostępnij: Orange Video Fest