Zgłoś szkołę do MegaMisji i #Superkoderów

7 kwietnia 2017

Zgłoś szkołę do MegaMisji i #Superkoderów

Niedawno pisaliśmy o naszym zobowiązaniu dotyczącym podłączenia 4,5 tys. szkół do sieci światłowodowej. Ale na tym nie koniec. Dajemy nie tylko internet, ale też wiedzę, jak z niego korzystać w edukacji. Fundacja Orange zaczyna nabór do dwóch programów edukacyjnych dla szkół – MagaMisja i #SuperKoderzy.

Dzięki MegaMisji dzieci w wieku 6-10 lat ze świetlic szkolnych będą mogły przeżyć niezapomnianą przygodę w cyfrowym laboratorium i nauczyć się, jak mądrze i bezpiecznie korzystać z nowych technologii. Udział w programie daje szkole i nauczycielom dostęp do ciekawych scenariuszy zajęć i do wiedzy na temat edukacji cyfrowej dzieci, możliwość współpracy z nauczycielami i wychowawcami świetlic w całej Polsce oraz nagrody, takie jak pomoce edukacyjne oraz multimedia.

A jeśli chcecie, aby Wasze dziecko nauczyło się języka przyszłości – programowania – zaproście szkoły do programu #SuperKoderzy. Program kierowany jest do szkół podstawowych oraz uczniów w wieku 9–12 lat. W #SuperKoderach dzieci uczą się programowania, podstaw robotyki i poznają świat nowych technologii nie tylko na informatyce, ale również na lekcjach przyrody, historii, języka polskiego, muzyki czy języka angielskiego.

Wejdźcie na stronę programów www.megamisja.pl oraz www.superkoderzy.pl i zobaczcie, jak wyglądały dotychczasowe edycje, przeczytajcie relacje z zajęć, opinie dzieci i nauczycieli i zaproście szkołę swojego dziecka do naszych programów.

Do dzieła!

Dołącz do MegaMisji | Superkoderów - programu Fundacji Orange

Dołącz do MegaMisji | Superkoderów – programu Fundacji Orange

P.S. Niedługo będziemy mieć na blogu stałego korespondenta z Fundacji Orange.

Udostępnij: Zgłoś szkołę do MegaMisji i #Superkoderów

Zagłosuj na nasze programy społeczne!

9 kwietnia 2013

Zagłosuj na nasze programy społeczne!

Do dzieła!

Dołącz do MegaMisji | Superkoderów - programu Fundacji Orange

Dołącz do MegaMisji | Superkoderów – programu Fundacji Orange

P.S. Niedługo będziemy mieć na blogu stałego korespondenta z Fundacji Orange.

Udostępnij: Zagłosuj na nasze programy społeczne!