Obsługa i Relacje z Klientami

16 marca 2017

Trzynasty Smart Store Orange rusza w Olsztynie

Piotrek Domański

W Olsztynie, stolicy województwa warmińsko-mazurskiego uruchomiliśmy dzisiaj kolejny, trzynasty już Smart Store Orange. W samym centrum miasta, w Galerii Warmińskiej będziecie mogli skorzystać z nowoczesnego, multimedialnego salonu Orange. Na 123 metrach kwadratowych rozmieściliśmy trzy strefy – Dom, Rozrywka i Firma. Nie ma klasycznego podziału na stanowiska obsługi i przypisanych do nich sprzedawców – każdy z nich podąża wraz z klientem do strefy, którą sobie wybierze. By uszanować Wasz czas w Smart Store Orange proste sprawy – aktualizacja danych, sprawdzenie wysokości rachunku, pomoc w problemach z telefonem załatwiamy „od ręki”. Można tam także sprawdzić dostępność telefonów, akcesoriów i innych urządzeń.

Sam w Smart Store Orange, poza swobodną atmosferą, lubię także możliwość przetestowania kilkudziesięciu modeli smartfonów i tabletów, a także gadżety takie jak choćby gogle do wirtualnej rzeczywistości.

Ucieszy Was zapewne także kącik dla najmłodszych, z PlayStation 4, z którego pociechy mogą skorzystać gdy ich rodzicie wybierają nowy abonament, czy przedłużają umowę.

Smart Store Orange w Olsztynie

Orange Światłowód w Olsztynie

Skoro już jesteśmy w Olsztynie to dodam tylko, że już ponad 25 tys. gospodarstw domowych w mieście jest w zasięgu Orange Światłowodu. Oczywiście to dopiero początek, bo do końca tego roku mamy plan by podwoić tę liczbę. W naszych inwestycjach skupiamy się na siedmiu osiedlach:

• Osiedle Generałów
  • Osiedle Pojezierze
  • Osiedle Mleczne
  • Osiedle Podgrodzie
  • Osiedle Pieczewo
  • Osiedle Kormoran
  • Osiedle Kętrzyńskiego

Rozpoczęliśmy też prace na Osiedlu Jaroty

A gdybyście, zachęceni opisem, odwiedzić Smart Store Orange w innych miastach poniżej pełna lista:

• Poznań, ul. Pleszewska 1
  • Kraków, ul. Kamieńskiego 11, Bonarka

A więcej o Smart Store znajdziecie się pod tym linkiem. Z kolei grafiki znajdziecie poniżej 😉

Udostępnij: Trzynasty Smart Store Orange rusza w Olsztynie

Orange Smart Store – galeria

6 stycznia 2017

Orange Smart Store – galeria

Przestrzeń Orange Smart Store jest podzielona na 3 strefy, nawiązujące do tego, co liczy się dla klientów, do codziennych sytuacji, w których towarzyszy im technologia: Dom, Rozrywka, Firma. W salonie nie ma klasycznych stanowisk obsługi i przypisanych do nich sprzedawców. Obsługa podąża za klientem do strefy, którą sam sobie wybrał. W każdej strefie można dokonać zakupu i bezgotówkowej płatności.

Orange Smart Store okiem kamery

Udostępnij: Orange Smart Store – galeria

Urządzenia

Nocna premiera iPhone 7 w Smart Store Orange

21 września 2016

Nocna premiera iPhone 7 w Smart Store Orange

Trwa już przedsprzedaż nowych iPhone 7, czyli najnowszych i najbardziej zaawansowanych smartfonów Apple. Właściwą sprzedaż zaczynamy w piątek, 23 września 2016 roku. Dokładnie minutę po północy. W centrum Warszawy. Na ul. Pańskiej 57/61. Właśnie tam i wtedy rozpoczniemy uroczystą premierę nowego iPhone’a.

Będą baloniki, poczęstunek, drobne upominki – wszystko, by goście premiery czuli się wyjątkowo. Oczywiście będą także same iPhone 7 ;-).

O nowym iPhone rozmawialiśmy już na blogu przy okazji tekstu o przedsprzedaży, dlatego skupię się na tym, dlaczego tuż po północy warto zajrzeć do naszych Smart Store (bo oprócz  Smart Store na ulicy Pańskiej, czynny będzie także  od północy salon w warszawskiej Arkadii).

Z takiego telefonu po prostu trzeba korzystać w dobrej sieci 😉 Najnowsze smartfony firmy Apple będą dostępne w ofertach abonamentowych Orange dla decydujących się na nową umowę, oraz dla przedłużających już posiadaną. Ceny, w zależności od wybranego modelu zaczynają się od 699 złotych dla klientów indywidualnych, oraz za 0 zł w ofercie dla firm.

Udostępnij: Nocna premiera iPhone 7 w Smart Store Orange

26 maja 2016

Bezpieczny Dzień Dziecka w salonach Smart Store Orange

W związku z tym, że każdy facet to (ponoć) duże dziecko czuję się w pełni kompetentny do pisania o imprezie, którą z okazji Dnia Dziecka organizujemy w Smart Store Orange. Dokładnie rzecz 30 i 31 maja, w każdym z 11 salonów w godzinach 12 do 20. W programie są zajęcia edukacyjne (zaczynamy o godzinie 17), słodkie przekąski, malowanie twarzy i konkurs. Jeżeli weźmiecie udział w nim udział będziecie mogli wygrać bilety do kina, a dla 11 najlepszych osób mamy przygotowane projektory LG, które pozwolą zmajstrować samodzielnie całkiem fajne kino domowe.

Dlaczego Was zapraszamy? Po pierwsze zależy nam byście zaglądali do naszych Smart Store. Po prostu 😉 Co prawda jest ich mniej niż naszych bardziej „tradycyjnych” salonów, ale są znacznie ciekawsze. Równocześnie mamy jednak drugi cel – zaproszenie maluchów na warsztaty o bezpieczeństwie w sieci, organizowane przez Fundację Orange. Najmłodsi dowiedzą się z nich o tym jak chronić swoje dane, dbać o prywatność i kulturalnie się wypowiadać, a także zabezpieczyć się przed szkodliwymi treściami. Każde z dzieci dostanie książeczkę z łamigłówkami, a rodzice specjalnie przygotowany poradnik Bezpieczne Media.

Jeżeli nie będziecie mogli przyjechać tego dnia do jednego z naszych Smart Store zajrzyjcie na tę stronę: https://fundacja.orange.pl/kurs/. Znajdziecie tutaj interaktywny kurs, który pomoże Wam chronić Wasze dzieci w internecie. Moim zdaniem to bardzo ważny temat i nigdy za mało pisania o nim.

Dla porządku lista Smart Store Orange:

Udostępnij: Bezpieczny Dzień Dziecka w salonach Smart Store Orange

24 maja 2016

Bezpieczny Dzień Dziecka w salonach Smart Store Orange

Na dzieci we wszystkich salonach Smart Store Orange w dniach 30 i 31 maja czekają niespodzianki z okazji Dnia Dziecka. Będą zajęcia edukacyjne dla dzieci z zakresu bezpieczeństwa w internecie, słodki upominek, malowanie buziek oraz konkursy. Do wygrania są m.in. bilety do kina a główną nagrodą będzie profesjonalny projektor LG dla całej rodziny.

W ciągu dwóch dni, 30 i 31 maja, od godziny 12.00 do 20.00 na terenie najbardziej nowoczesnych jedenastu salonów firmowych Orange Polska trwać będą wydarzenia skierowane dla dzieci. Każdy maluch znajdzie coś dla siebie: malowanie buziek, balonowe zoo, czytanie bajek czy kolorowanki z Sercem i Rozumem. Będą także konkursy i quizy z nagrodami. Każda osoba, która prawidłowo odpowie  na wszystkie pytania w quizie, otrzyma podwójne zaproszenie do Multikina (w przypadku Białegostoku do kina Helios; ilość biletów do wyczerpania zapasów). Główną, rodzinną nagrodą w konkursie jest profesjonalny projektor LG, pozwalający na codzienne oglądanie filmów w domowym zaciszu. Aby go wygrać, wystarczy uzupełnić kupon konkursowy i dokończyć zdanie na kuponie: „Najbardziej w Smart Store Orange podoba mi się…”. 11 kolejnych najciekawszych odpowiedzi zostanie nagrodzonych projektorami do smartfonów, które umożliwiają rzucanie obrazu na ścianie i jego ośmiokrotne powiększenie.

Warto przyjść w tych dniach do salonów Smart Store, by uczestniczyć w zajęciach edukacyjnych dla dzieci z zakresu bezpieczeństwa w sieci. W ramach aktywności opracowanych przez Fundację Orange każdego dnia o godzinie 17:00 dzieci dowiedzą się, jak rozsądnie korzystać z internetu – chronić swoje dane, dbać o prywatność, jak kulturalnie zachowywać się w sieci, zabezpieczyć się przed szkodliwymi treściami i zachować ostrożność w kontaktach online. Każde dziecko dostanie książeczkę z łamigłówkami, a rodzice specjalnie przygotowany poradnik Bezpieczne Media, który pomoże  im  chronić swoje dziecko online. Każdy opiekun może także skorzystać z bezpłatnego poradnika na www.fundacja.orange.pl/kurs

Adresy salonów Smart Store:

• Kraków, ul. Kamieńskiego 11, Bonarka

Fundacja Orange już od 10 lat realizuje projekty edukacyjne dla dzieci. Na specjalnych warsztatach nauczyła 40 tys. dzieci zasad bezpiecznego internetu, zaangażowała 25 tys. dzieci i młodzieży w projekty z  wykorzystaniem nowych mediów. Utworzyła i pomaga prowadzić multimedialne Pracownie Orange dla mieszkańców 75 małych miast i wsi (w których mogą skorzystać z sieci, komputerów oraz kursów) oraz program MegaMisja dla szkolnych świetlic. Wyposażyła w internet 3,5 tys. bibliotek i 10 tys. szkół, wspomogła 1 tys. oddziałów szpitalnych i ponad 900 organizacji w Polsce. Jest jedyną fundacją wśród firm telekomunikacyjnych w Polsce.

Smart Store to interaktywny salon przyszłości, przyjazny, intuicyjny, zaprojektowany zgodnie z najnowszymi trendami. Można w nim kupić najnowsze telefony, gadżety oraz zamówić usługi stacjonarne i mobilne w tym szybki światłowodowy dostęp do internetu i internet mobilny 4G LTE.

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska