Smartfony w Orange znów potaniały

19 października 2017

Smartfony w Orange znów potaniały

Właściwie zastanawiam się jak zacząć, bo „tym razem – dla odmiany” znów chcę podrzucić Wam informację, że… Obniżamy ceny smartfonów. Ostatnio pisałem o tym pięć dni temu, a poprzednio – nie tak dawno – we wrześniu. Dla pełnego oglądu sytuacji dodam, że w międzyczasie, od 6 października jeszcze raz obniżaliśmy ceny smartfonów, o czym nie pisałem. Sami zobaczcie – są tam nie tylko Samsungi ale Motorole, (o których ciekawie pisał Piotr), Huawei i LG.

Te obniżki nadal obowiązują, a nam chyba cięcie cen weszło w krew, bo jak wspomniałem, ceny w dół wędrują po raz kolejny i pojawia się…

Szalona obniżka na Samsung Galaxy S8+

W wybranych ofertach dla klientów indywidualnych i biznesowych jest on teraz jeszcze tańszy – nawet o 500 zł. Zanim przejdę do szczegółów jeszcze istotna informacja. Tak na prawdę, w stosunku do cen sprzed wspomnianej wyżej obniżki z 6 października, S8+ jest dziś tańszy nawet o 871 zł. Już poprzednio bowiem obniżyliśmy jego cenę o 367 zł a dziś zaszaleliśmy za ponad 500. muszę więc dodać, że oferta jest dostępna do wyczerpania zapasów. Myślę, że to ważne, bo chociaż w magazynie mamy ich niemało, to cena jest na serio atrakcyjna i spodziewamy się, że zapas zostanie wyczerpany. Nie warto więc zwlekać.

Garść szczegółów

Z największej obniżki ucieszą się klienci indywidualni, którzy dzięki kolejnej obniżce będą mogli zostawić w swojej kieszeni aż 504 zł korzystając z oferty Orange Love. Całkiem spora kasa będzie do odłożenia w planach abonamentowych bez pakietu. Na przykład w planie Optymalny cena idzie w dół o 440 zł, a we Wzbogaconym o 412 zł. Nawet w najtańszym – Standardowym jest taniej o prawie 180 zł.

Dla poszczególnych planów z umową na 24 miesiące, opłaty wyglądają tak:

• Standardowy (39,99 zł) – pierwsza włata: 769 zł / rata miesięczna: 108 zł
    • Optymalny (49,99 zł) – pierwsza włata: 199 zł / rata miesięczna: 108 zł
    • Wzbogacony (69,99 zł) – pierwsza włata: 99 zł / rata miesięczna: 95 zł

Przypomnę też, że biorąc – do posiadanego już pakietu Orange Love – dodatkowy numer z abonamentem w dowolnym Planie Komórkowym otrzymujecie rabat – 20 zł. Czyli przy wyborze planu Standardowego i uwzględnieniu rabatu za e-fakturę i terminową płatność oraz zgodę marketingową, co miesiąc kosztuje on tylko 19,99 zł. Podobnie będzie przy dobraniu dodatkowych kart SIM z abonamentem w planie Standardowym, w ramach oferty Duety i Rodzina. Każdy dodatkowy abonament będzie kosztował miesięcznie tylko 19,99 zł. Czyli podsumowując – zaoszczędzone na obniżce ceny Samsunga Galaxy S8+ 500 zł można z powodzeniem przeznaczyć na dwuletni abonament na kartę SIM dla dziecka czy kogoś bliskiego. Nawet zostanie parę złotych na pierwszą ratę za dodatkowego smartfona do tej karty. To dwa lata komórki za free.

Udostępnij: Smartfony w Orange znów potaniały

Urządzenia

Przedsprzedaż Huawei Mate 10 lite ruszyła!

17 października 2017

Przedsprzedaż Huawei Mate 10 lite ruszyła!

Nie musieliście długo czekać. Dzień po wczorajszej światowej premierze także u nas możecie już zamówić, w ramach przedsprzedaży najnowsze dzieło Huawei – model Mate 10 lite. Dzieło bez wątpienia warte uwagi. Co bardzo ciekawe słówko Lite w nazwie nie oznacza już tylko, że to wersja odchudzona. Teraz to nieco inny produkt, skierowany do nieco innego klienta niż wersja pełna, w tym przypadku oznaczona jako Pro.

Przedsprzedaż Huawei Mate 10 Lite w Orange

Czy to aby na pewno „średnia półka”?

Bo czy można powiedzieć, że „odchudzony” jest telefon z 5,9-calowym ekranem o jakości pracującym w rozdzielczości FullHD+, czyli 2160 x 1080 pikseli i pokrywający 83% całej przedniej obudowy? Na dodatek wyposażony w podwójny aparat obiektyw aparatu głównego (16 MP + 2 MP f/2.2) i jako pierwszy na świecie – aparatu przedniego (13MP +2MP f/2.0), oba doskonale wychwytują głębię obrazu. Do tego dołóżcie jeszcze ośmiordzeniowy procesor Kirin 659, 4 GB RAM i 64 GB pamięci.

Przedsprzedaż Huawei Mate 10 Lite tył

Ustaliliśmy już, że mamy do czynienia z pełnoprawnym produktem. Co jeszcze warto o nim wiedzieć? Na przykład, że Huawei przygotował dla niego kilka rozwiązań ułatwiających zarządzenie telefonem. Albo, że w środku znajdziecie baterię 3340 mAh , która zdaniem producenta wystarczy na dwa dni standardowego wykorzystania. Producent oprócz włożenia w ten telefon czterech obiektywów dał nam także możliwość robienia ruchomych zdjęć, porządne lampy błyskowe i świetne oprogramowanie do robienia zdjęć.

Huawei Mate 10 lite w Orange

Dostajemy więc fajny telefon w bardzo przyjemniej dla oka cenie. W naszych ofertach płacicie za niego oczywiście mniej niż na rynku. Czasem nawet o blisko kilkadziesiąt procent. Pierwszą wpłatę znajdziecie tylko w Planie Podstawowym (199 zł) i Standardowym (99 zł). W kolejnych jest już okrągłe „0”. Miesięczne opłaty za telefon także prezentują się sympatycznie. W Planie Standardowym to 44 zł miesięcznie, w Optymalnym już 41, a Wzbogaconym – 35 zł.  Gdybyście chcieli kupić ten telefon w Orange Love miesięcznie zapłacicie 43 zł.

W ramach prezentu, w czasie przedsprzedaży dorzucamy także słuchawki Huawei Sport Bluetooth AM61. Z potężnymi basami, dźwiękiem bez trzasków, wyjściem microUSB.  Zdjęcie poniżej, a tutaj link do strony całej przedsprzedaży.

Huawei Sport Bluetooth AM61

Udostępnij: Przedsprzedaż Huawei Mate 10 lite ruszyła!

Inne

LG Q6 – rozstrzygnięcie konkursu!

4 października 2017

LG Q6 – rozstrzygnięcie konkursu!

Robota sekretarza jury to jednak fajna fucha. Przypadła mi w udziale przyjemność ogłoszenia wyników konkursu, który zrobiliśmy razem z LG Polska. Zdecydowaliśmy się nagrodzić 7 uczestników, bo trzecie miejsce przypadło ex equo dwóm osobom. Dziękuję przy tej okazji przyjaciołom z LG, którzy przekazali konkursowiczom dodatkowy telefon.

Pierwszą nagrodę, jaką jest piękny smartfon LG Q6, dostają: Ewelina Bałazy, Natalia Kamińska-Pietrzak, Mateusz Pięta i Ziemowit Kasiński. Oto ich prace. Warto obejrzeć, nie tylko po to, żeby przyjrzeć się bliżej telefonowi, lecz także dlatego, aby dowiedzieć się więcej o fotografii mobilnej.

Drugą nagrodą są słuchawki LG Tone Infinim, które trafią do trzech panów: Macieja Trykowskiego, Piotra Wilczyński i Jarosława Świerczewskiego. Prośba o kontakt na znany Wam już z regulaminu adres mailowy.

Gratulacje dla wszystkich! Poziom materiałów, które przygotowaliście był wyrównany, a zadania niełatwe. Doceniamy godziny potrzebne na przygotowanie filmów i kreatywność. Na szczęście LG Q6 to telefon wdzięczny do testów i użytkowania. Moją opinię o LG Q6 podziela w swoim teście Michał Rosiak. Gdybyście chcieli przyjrzeć się im bliżej, albo nawet wejść w ich posiadanie… wiecie, gdzie szukać LG Q6.

P.S. Bądźcie czujni. Szykuje się kolejny MEGA konkurs.

Udostępnij: LG Q6 – rozstrzygnięcie konkursu!

Smartfony w niespotykanych cenach, czyli… Co tygrysy lubią… jeszcze bardziej

15 września 2017

Smartfony w niespotykanych cenach, czyli… Co tygrysy lubią… jeszcze bardziej

Dużo nowego i dobrego

Jak wiecie pod koniec sierpnia wprowadziliśmy różne – jak sądzę fajne zmiany. Dzięki nim, wybierając oferty na telefon czy internet dostajecie więcej, a nawet znacznie więcej niż poprzednio. Zmian było sporo i objęły właściwie wszystkie kluczowe usługi – abonamenty komórkowe, w których teraz możecie tworzyć duety i korzystać z ofert dla całej rodziny, Internet mobilny i internet 4G dla domu, w którym można teraz współdzielić pakiety, a nawet korzystać z oferty telewizyjnej łączonej z internetem 4G, czyli mieć telewizję nawet bez dostępu do światłowodu lub innych technologii kablowych. Na koniec przypomnę nową ofertę konwergentną dla domu – Orange Love, w której za 99,99 zł miesięcznie można mieć wszystko – szybki internet, telewizję, telefon domowy i komórkowy.

Wszystko? Nie… To nadal nie wszystko, choć informacji do przyswojenia już i tak aż wiele. Właśnie dlatego dziś chciałbym napisać o czymś, co dla większości z nas jest jednym z ważniejszych składników oferty, które bierze się pod uwagę przy jej wyborze. Chodzi oczywiście o smartfony – czyli jeden z najdroższych, a może lepszym określeniem będzie – cenniejszych elementów wyboru. A skoro tak, to nie można nie wspomnieć o tym, że w nowej ofercie z telewizją – Orange Love  ich ceny są naprawdę świetne.

Samsung Galaxy w niespotykanej cenie

Do wyboru jest nie jeden a pięć różnych modeli – włącznie z flagowym Samsung Galaxy S8. Każdy więc znajdzie coś, co odpowiada indywidualnym potrzebom czy zasobności portfela. Na czym polega niespotykana cena? Już wyjaśniam – bo zwykle, kiedy jest mowa, że coś jest tańsze pojawia się pytanie – Tańsze od czego? I tu nie zawsze jest odpowiedź 😉 A u nas jest i to bardzo prosta.

W Orange Love smartfony są tańsze nie tylko w porównaniu do naszej standardowej oferty, ale także w porównaniu do cen w elektromarketach (porównywałem nasze ceny z cenami w popularnych sieciach, a nawet ich sklepach internetowych). Kolejna ważna uwaga? Najlepsze ceny – nawet o 600 zł taniej przy zakupie S8 są oczywiście w ofercie Orange Love ze światłowodem – 300 i 600 Mb/s oraz w nowej opcji z internetem 4G dla domu.

A teraz Was zaskoczę. Tak naprawdę to, to co mówimy w reklamie – czyli wspomniane 600 zł taniej, odnosi się do porównania z cenami w ofercie standardowej. Trochę inaczej jest w przypadku porównania do większości cen na rynku. W tym porównaniu, na przykład Samsung Galaxy S8 u nas wychodzi niemal 760 zł taniej niż w sklepach! Przyjemnie prawda?

Obrazowo można powiedzieć, że w pakietach Orange Love z telewizją, raty za smartfona zaczynają się nawet od 4 zł miesięcznie – jak ma to miejsce w przypadku Samsunga Galaxy J3 (2016) Dual SIM. Wysokość rat jest różna dla różnych prędkości internetu – dzięki temu pakiet z internetem o prędkości do 300 Mb/s i telefonem w promocji kosztuje miesięcznie tyle, co ten sam pakiet z internetem do 100 Mb/s. Warto więc przemyśleć wybór.

Co, po ile – konkrety?

Pora na konkrety – po kolei. W naszych niespotykanych cenach możecie kupić Samsungi na 24 raty bez dodatkowej opłaty na start. Przy zakupie pakietu Orange Love złożonego z 4 usług (światłowód do 300 lub do 600 Mb/s+TV+abonament komórkowy+telefon domowy) raty miesięczne wynoszą:

1. Samsung Galaxy J3 (2016) dual SIM – miesięczna rata to… aż 4 zł, co daje w sumie 95,94 zł – taniej średnio o 478 zł niż w sklepach,
  2. Samsung Galaxy J3 (2017) dual SIM – z ratą 11 zł/m-c, czyli w sumie 263,90 zł – taniej średnio o 534 zł niż w sklepach,
  3. Samsung Galaxy J5 (2017) dual SIM – z ratą 20 zł/m-c, czyli telefon kosztuje 479,99 zł – taniej średnio o 544 zł niż w sklepach
  4. Samsung Galaxy A5 (2017) – rata co miesiąc to 52 zł, co na koniec daje 1 248,10zł – taniej średnio o blisko 300 zł niż w sklepach
  5. Samsung Galaxy S8 – rata 110 zł/m-c, czyli za wszystko razem 2 639,97 zł, a to znaczy, że S8 wyjdzie nam o 758 zł taniej, niż gdybyśmy kupili go w większości sklepów. To już naprawdę jest coś.

Dla porządku dopowiem, że mówimy o telefonach nowych, z polskiej dystrybucji, z pełną gwarancją i z legalnego źródła. „Leżaki magazynowe” i inne wytwory fantazji sprzedawców z allegro nie były brane pod uwagę przy porównaniu cen 😉

I jeszcze jedno. To, że jako przykład pokazuję ceny w wyższych opcjach Orange Love, nie znaczy, że przy niższych opcjach Orange Love z internetem – czyli do 100 Mb/s lub do 80 Mb/s, ceny na smartfony już nie są atrakcyjne. Są i nadal w kieszeni zostaje nawet kilkaset złotych – na samym smartfonie, bo przecież za łączenie usług są dodatkowe rabaty i oszczędności są znacznie większe.

Mam nadzieję, że teraz widać gołym okiem, jak atrakcyjna jest oferta na Samsungi, choć nie tylko, bo mamy w ofercie także inne. W Orange Love – nie ma marketingowego przymrużenia oka – ceny mówią za siebie. Nic więcej chyba nie trzeba dodawać.

Mediateka

Udostępnij: Smartfony w niespotykanych cenach, czyli… Co tygrysy lubią… jeszcze bardziej

Urządzenia

Sony Xperia XZ Premium już w Orange

27 czerwca 2017

Sony Xperia XZ Premium już w Orange

Najnowszy flagowiec Sony, marzenie fanów slow motion i niestandardowych flagowców już wszedł do oferty Orange. Jeżeli śledzicie profil Wojtka na Twitterze pewnie już o tym wiecie. Jeżeli nie obserwujecie go – najwyższy czas ;-D

Ciekawy wygląd, dobre parametry i świetny aparat

W filmie możecie dokładnie zobaczyć jak wygląda, więc szybko przebrnę przez obudowę by wejść do wnętrza 😉 Telefon wyposażony jest 5,5 cala w jakości 4K HDR, waży 191 g i ma rozmiar 156 × 77 × 7,9 mm. Mam wrażenie, że te wymiary powoli stają się standardem. Sony Xperia XZ Premium jest napędzana przez bateria 3230 mAh, która zdaniem producenta ma wytrzymać do 28 godzin rozmowy.

Gwoździem programu ma być aparat, ze wspomnianym już trybem super slow motion. Miałem okazję się nim pobawić, wygląda to ciekawie, choć nie wiem jak często znajdzie zastosowanie. Główny aparat ma rozdzielczość 19 MP z systemem Motion Eye. Smartfony Sony zawsze słynęły z dobrego dźwięku. W Xperi XZ producent zastosował Technologia High Resolution Audio, Głośnik stereo z dźwiękiem przestrzennym S-Force Front i Clear Audio+. Za tymi wszystkim anglojęzycznymi zwrotami kryją się po prostu bardzo dobre paramenty dźwięku.

Dodam jeszcze tylko, że najnowszy flagowiec Sony wyposażony jest w procesor  Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM i 64 GB pamięci i działa pod kontrolą Android 7.1 (Nougat).

Ile kosztuje Sony Xperia XZ Premium?

Ten telefon raczej Waszego konta bankowego nie spustoszy. W Smart Plan LTE za 29,99 zł zapłacicie w sumie za telefon i abonament miesięcznie 134 zł (19,99 – kwotę abonamentu, którą płacicie gdy bierzecie urządzenie i 115 zł samej miesięcznej opłaty). Kwota, którą zapłacicie na start wynosi w takim przypadku 669 zł. W kolejnym planie, Smart Plan LTE za 39,99 – naszym najtańszy planie z no-limit rozmów i sporą paczką danych (wiem, sam korzystam) – zapłacicie za ten telefonik na start 549 zł, a za całość miesięcznie 139,99 zł.

Jak się pewnie domyślacie w kolejnych planach cena na start leci w dół 😉

W Smart Plan LTE za 59 zł na start zapłacicie 359 zł, a w planie za 79 zł – 349 zł. Różnica w tej kwocie może i niewielka, ale za to 10 zł miesięcznej opłaty mniej sporo zmienia ;-). W Smart Planie LTE Wspólnym za 139,99 miesięcznie za telefon i abonament zapłacicie łącznie 189, a na start 289 zł. Tradycyjnie już, wszystko co trzeba wiedzieć znajdziecie na stronie orange.pl.

Udostępnij: Sony Xperia XZ Premium już w Orange