Inne

Przetestujcie, co potrafi LG Q6 i wygrywajcie smartfony (aktualizacja)

30 sierpnia 2017

Przetestujcie, co potrafi LG Q6 i wygrywajcie smartfony (aktualizacja)

Dla fanów testowania smartfonów, mam kolejną świetną wiadomość. Wspólnie z LG przygotowaliśmy konkurs, w którym testujecie i wygrywacie LG Q6. To model, który właśnie wszedł do sprzedaży w Orange Polska. I chociaż nie jest flagowcem, ale ma wiele jego zalet i przystępną cenę. Miałem okazję być na jego premierze, trochę się nim pobawić i mam pozytywne wrażenia.

Swoją drogą większość tzw. „odchudzonych” flagowców cieszą się dużym zainteresowaniem wśród naszych klientów. Jestem przekonany, że z Q6 będzie tak samo. Ale do rzeczy, czyli konkurs.

Tradycyjnie podzieliliśmy go na dwie części. Pierwszy etap rusza teraz, a zadanie nie jest skomplikowane. Wymyślcie, co chcielibyście pokazać na powiększonym ekranie FullVision w proporcjach 18:9, gdybyście mogli to zrobić telefonem LG? Oceniać będziemy Waszą pomysłowość i nieoczywisty sposób przekonywania, że to właśnie ja powinienem być testerem. Odpowiadacie proszę w komentarzach. Macie czas do przyszłej środy (6 września). W czwartek do godz. 13.00 podamy 10 szczęśliwców i zaczniemy drugi etap. Wtedy każdy z nich otrzyma do testów LG Q6. Potem przez dwa tygodnie będą mieli pole do popisu, aby sprawdzać jego możliwości. Żeby nie było tylko łatwo i przyjemnie pojawią się też zadania:

1. Zrób wideo z niestandardowego rozpakowania LG Q6.
  2. Nagraj minimum 3-minutowy kurs fotografii mobilnej wykorzystując możliwości otrzymanego smartfona
  3. Pokaż końcówkę lata dzięki szerokokątnym zdjęciom LG Q6
  4. Znajdź kreatywny sposób by pokazać możliwości ekranu LG Q6

Mam nadzieję, że wszystko jest jasne i życzę powodzenia w konkursie. Aha, najważniejsze. Aż 3 najlepszych testerów dostaje smartfona na zawsze. Ale nie tylko one zastaną nagrodzeni. Dla osób, które będą na miejscach 4-6, LG przygotowało świetne słuchawki! Nagród jest sporo więc mocno liczę na Waszą aktywność.

Tutaj znajdziecie Regulamin konkursu

Ps. Masz blogowy tester już przyjrzał się LG Q6 i docenił ekran FullVision. Wam też pewnie się spodoba.

Aktualizacja [15:28]: Telefony do testów trafią do  Pan Pikuś, JarKen, mike278, Liliana, piter98, elizam, Dziadova, ziemowy, Mateusz i Ewelina. Piszcie na maila biuro(at)welldoneproduction.pl. Tutaj więcej o zwycięzcach pierwszego etapu i etapie drugim.

Udostępnij: Przetestujcie, co potrafi LG Q6 i wygrywajcie smartfony (aktualizacja)

Inne

Konkurs HTC U 11- mamy zwycięzcę!

8 sierpnia 2017

Konkurs HTC U 11- mamy zwycięzcę!

Wyszło na to, że stałem się sekretarzem całego konkursu, a więc zgodnie ze wszystkimi prawidłami mi przypadło ogłoszenie zwycięzcy, wybranego głosami jury. Przyznaję – obejrzałem prace konkursowe i doceniam zaangażowanie, pomysłowość i pracę włożoną w wideo. Gratulacje dla całej trójki.

Nie zmienia to jednak faktu, że zwycięzca naszego konkursu z HTC U11 w roli głownej. W skondensowanej formie udało mu się odpowiedzieć na wszystkie zadania konkursowe, zrobić to z polotem i fantazją. Jury najwyżej oceniło właśnie kreatywność i wartość merytoryczną.

Z mojej strony jestem pod wrażeniem gadżetów, wykorzystanych w nagraniu. Jest to zresztą jedna z najbardziej docenianych przez widzów element nagrania. W końcu tworzący wideo, musi się wcześniej zastanowić nad tym, jakie gadżety powinny trafić do materiału, w którym momencie je zastosowań, a następnie dotrzeć z nimi na plan, a w niektórych przypadkach nawet je kupić. To wymaga dużo większego zaangażowania w nagranie, niż ustawienie kamery i mikrofonu.

Ok, koniec dygresji.

Zadania nie były proste – skupiały się na funkcji, która wyróżnia U11, czyli Edge Sens. W telegraficznym skrócie, dzięki niej możemy sterować telefonem ściskając jego ramkę. Moim zdaniem najlepiej pokazać to właśnie na teście. A nawet wideo teście 😉 Jak się to sprawdza? Czy ma jest funkcjonalne?

Zobaczcie sami wideo zwycięzcy naszego konkursu!

Mateusz pokazał zdaniem jurorów (i moim skromnym też) klasę. Wielkie brawa!

A sam HTC U11? Na filmie można zobaczyć, że to kawał fajnego telefonu. Piękny design, szkło odbijające światło pod każdym kątem, najlepszy aparat wśród smartfonów wg DxOMark, słuchawki z Aktywną Redukcją Szumów i sporo możliwości dzięki Edge Sens. Telefon jest oczywiście dostępny w Orange – jeżeli wideo naszego zwycięzcy Was zainteresowały więcej o HTC U11 dowiecie się tutaj.

Udostępnij: Konkurs HTC U 11- mamy zwycięzcę!

Urządzenia

HTC U11 na dwudzieste urodziny firmy

17 maja 2017

HTC U11 na dwudzieste urodziny firmy

Nieprzypadkowo właśnie wczoraj HTC zrobiło światową premierę flagowego modelu U11. Dokładnie 16 maja, 20 lat temu powstał tajwański koncern. Dzięki zaproszeniu, za które serdecznie dziękuję, mogłem w Tajpej obejrzeć jego prezentację. Wcześniej gospodarze pokazali laboratoria i nowoczesną fabrykę gdzie powstają smartfony. Akurat jak w niej byliśmy „na taśmie” jechały U11. Przypadek? Nie sądzę 😉

Proces produkcji smartfona HTC U11

HTC U11 jest ostatnią z ważnych premier, które odbyły się w tym roku. Jako flagowiec dołącza do zacnego grona: Samsung S8, Huawei P10, LG G6 i Sony Xperia ZX Premium. I z takimi urządzeniami trzeba go porównywać. Szczerze mówiąc trochę późno na ogłaszanie nowości, ale rozumiem rocznicowe intencje szefów koncernu.

Wyróżnik U11, który przychodzi jako pierwszy na myśl? Z pewnością obsługa przez ściśnięcie obudowy. W ten sposób można np. włączyć aparat i zrobić sobie selfie, przełączyć przednią i tylną kamerę, obsługiwać aplikacje itp. Wbrew pozorom nie jest to trudne i szybko można opanować tę sztukę. Siłę ściśnięcia ustala się indywidualnie tak, aby aparat nie reagował na nieintencjonalne złapanie obudowy. Jestem ciekawy czy pomysł się przyjmie, bo z pewnością trzeba się do niego przekonać. HTC wie, na co jednak przede wszystkim zwraca uwagę większość użytkowników: dobry aparat (przód 16 Mpix z technologią UltraPixel i tył 12 Mpix, szybki autofokus), wytrzymałość baterii (3000 mAh), procesor (Snapdragon 835) i dobry dźwięk (HTC BoomSound HiFi). Pod tym względem smartfon daje radę w porównaniu z konkurencją. Ciekawym rozwiązaniem są słuchawki dostosowujące się indywidualnych preferencji użytkownika. Wreszcie design – dopieszczony, zaokrąglony kształt, 5 kolorów: Solar Red, Ice White, Sapphire Blue, Brillant Black i Amazing Silver. Osobiście ten ostatni najbardziej mi pasuje.

Test smartfona HTC U11 - Orange

W ofercie Orange Polska oczywiście będziemy mieć HTC U11. Z przedsprzedażą ruszyliśmy wczoraj od i potrwa ona do 26 maja. W regularnej sprzedaży smartfon będzie dostępny od 1 czerwca. Standardowa, rynkowa cena to 3249 zł. W naszych propozycjach abonamentowych będzie dostępny w korzystnych ratach. Najlepiej prezentuje się cena HTC U11 w Smart Plan LTE 79,99 , w którym na start zapłacicie 649 zł, a później 70 zł miesięcznie plus koszt abonamentu. W sumie wychodzi 2326 zł. Telefon dostępny jest także w naszych planach Wspólnych. Tutaj za telefon płacicie 589 na start i 65 miesięcznie w Smart Planie LTE Wspólnym 139 zł. Oznacza to, że za telefon zapłacicie w sumie nieco ponad 2100 zł.

Teraz niespodzianka. W przedsprzedaży, 30 pierwszych klientów, którzy zamówią telefon otrzyma super prezent: Health Box Under Armour do kompleksowego monitorowania aktywności fizycznej. Wartość takiego zestawu to 2 tys. zł.

Dodatkowo jeszcze proponujemy konkurs na 20 urodziny HTC. Ci z Was, którzy kupią telefon w przedsprzedaży i wymyślą fajne życzenia dla HTC mogą wygrać HTC VIVE, czyli gogle do wirtualnej rzeczywistości. Warto spróbować je przytulić 🙂

Udostępnij: HTC U11 na dwudzieste urodziny firmy