Film

Bogowie (0)

Aleksandra Urbańska

Bogowie

Bogowie – film, który powoduje przyspieszone bicie serca od dzisiaj w kinach. To historia kardiochirurga Zbigniewa Religi, który wraz ze swoim zespołem przeprowadził w Polsce pierwszą udaną transplantację serca. Tomasz Kot, odtwórca głównej roli, staje na szczycie swoich możliwości aktorskich. Nie tylko gra profesora, po prostu nim jest. Charakterystyczna zgarbiona sylwetka, gesty, mimika – zmarszczona brew, zmrużone oczy. Nieodłączny atrybut w postaci papierosa oraz mocnej kawy.  Zresztą w tym filmie nie ma „fałszywych” aktorów. Świetny jest Piotr Głowacki jako Marian Zembala, Szymon Piotr Warszawski jako Andrzej Bochenek, Rafał Zawierucha jako Romuald Cichoń. Fantastyczne są też kreacje drugoplanowe, epizodyczne. Dodatkowo tło, czasy PRL-u  zostały w filmie oddane tak realistycznie, iż mamy wrażenie, że oglądamy materiały archiwalne. Realia polityczne i stagnacja, mieszkanie Religów na warszawskim Powiślu, zielony Fiat 125, którym profesor jeździł niczym rajdowym bolidem, kostiumy – prawdziwe mistrzostwo!!!

Bogowie – najnowsza koprodukcja Orange, to film, który trzeba zobaczyć! Na uro­czy­stej pre­mie­rze, oprócz ak­to­rów wcie­la­ją­cych się w głów­ne role, po­ja­wi­ła się cała ple­ja­da gwiazd pol­skie­go kina i te­le­wi­zji. Zobaczcie co powiedzieli o filmie.

Film Bogowie to „must see”. Dlatego mam dla Was konkurs. Odpowiedz na dwa pytania: 1. Kto jest reżyserem filmu Bogowie? 2. Jaką nazwę nosiły papierosy, które zwykł palić profesor Religa? Do wygrania podwójne vouchery do Multikina. 5 osób, które najszybciej udzieli poprawnej odpowiedzi na pytania, nagrodzimy. Na wasze odpowiedzi udzielane w komentarzach pod wpisem czekam do środy, do 15pazdziernika.

Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę

;

Październikowe szalone dni (0)

Aleksandra Wójcik

Październikowe szalone dni

Są akcje, które cieszą się wśród Was dużym zainteresowaniem, a my z przyjemnością powtarzamy je dla Was. Dzisiaj startujemy z kolejną odsłona szalonych dni, w które może kupić po dobrej cenie smartofony. Proponujemy:  Sony Xperia Z1 Compact przecena z  729 na 99 zł w Smart Plan Multi 89,98 zł; Nokia Luma 1320 przecena z  429 na 29 zł w Smart Plan Multi 89,98 zł; Alcatel One Touch Idol mini przecena z 109 na 9 zl w Smart Plan Halo 29,98 zł; HTC One przecena z 679 na 199 zł   w Smart Plam Multi Max 129,98 zł; Orange Reyo przecena z 149 na 29 zł w Smart Plan Halo 39,98 zł;  Alcatel One Touch Idol 2 przecena z 249 na 99 zł w Smart Plan Multi 49,98 zł lub z 99 zł na 9 zł w Smart Plan Halo 59,98 zł; LG F70 przecena z 169 na 19 zł w Smart Plan Multi 49,98 zł; Orange Gova przecena z 129 na 29zł w Smart Plan Multi 49,98 zł. W tej edycji promocja dotyczy nowych klientów oraz tych z Was, którzy przedłużają umowy lub przenoszą numer od konkurencji. Z oferty możecie skorzystać do 23 października br.  Wszystkie umowy na 24 miesiące.

4a86ef1078f798606952fe366e00c31dd95

Udostępnij: Październikowe szalone dni
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę

Orange bez barier (0)

Monika Kulik

Orange bez barier

Swobodny dostęp bez barier architektonicznych i stanowisko z niskim biurkiem w ponad 150 salonach,  możliwość wydrukowania dokumentów powiększoną czcionką, otrzymania faktury i dokumentów powiększoną czcionką, w alfabecie Braille’a czy e-mailem,  oferta odpowiednich telefonów – to niektóre ze zmian, które już wprowadziliśmy, aby lepiej odpowiadać na potrzeby klientów z niepełnosprawnościami i dostosować się do wymogów Rozporządzenia MAC. Przed nami kolejne wyzwania – umożliwienie skorzystania z usług tłumacza migowego, zapewnienie pełnej dostępności strony internetowej czy testy z pętlą indukcyjną w 10 wybranych salonach.

Aby lepiej zrozumieć, jak dobrze odpowiadać na potrzeby tej grupy klientów przeprowadziliśmy szeroko zakrojony proces konsultacji społecznych z ekspertami – osobami pracującymi na rzecz osób z różnymi grupami niepełnosprawności oraz poprosiliśmy o opinie osoby z niepełnosprawnościami (wzroku, słuchu, ruchu). Podjęliśmy też stałą współpracę z Fundacją Integracja, z którą konsultowaliśmy wprowadzone zmiany. Fundacja pomogła nam przygotować materiały szkoleniowe i informacyjne dla pracowników, przygotowała audyt wybranych salonów, wytyczne do stworzenia dostępnych dokumentów. Natomiast naszym ekspertem od strony internetowej jest Fundacja Widzialni, z którą pracujemy już od ponad roku nad tym, aby strona internetowa www.orange.pl była dostępna dla wszystkich.

Opis wszystkich udogodnień, które mogą być najbardziej korzystne z punktu widzenia klientów z niepełnosprawnościami można znaleźć na stronie www.orange.pl w zakładce „bez barier”.

6ed472d3826a171702f222ff8ccb6a8ab33

Udostępnij: Orange bez barier