;

Doładowanie za oglądanie (0)

Marta Krajewska

Doładowanie za oglądanie

Witajcie po urlopie 🙂
Dzisiaj trochę więcej o usłudze doładowanie za oglądanie, którą niedawno opisał Wojtek tutaj.
Na początek zachęcam Was do obejrzenia filmu pokazującego jej działanie – jestem z niego szczególnie dumna, ponieważ powstał w całości w polskim Orange Labs Poland ZOBACZ

Oglądasz reklamy na swoim telefonie lub tablecie, w zamian otrzymujesz doładowanie konta – tak w skrócie prezentuje się mechanizm działania nowej usługi dla klientów Orange.

Z punktu widzenia użytkownika cały proces przebiega szybko – aby skorzystać z usługi wystarczy wysłać sms inicjujący z hasłem START, a po otrzymaniu wiadomości zwrotnej od Orange wejść w link, który prowadzi przez rejestrację i instaluje aplikację na urządzeniu. Potem można już swobodnie oglądać reklamy, w dogodnym czasie i miejscu. (Uwaga: usługa działa na smartfonach i tabletach z systemem Android w wersji 2.2 lub wyższej).

Jak wygląda ten proces od strony twórców? Polskie Orange Labs uczestniczyło w tworzeniu usługi, dzięki czemu miałam możliwość porozmawiania z twórcami i poznania całego procesu z ich strony.

Warunkiem rozpoczęcia zabawy jest wysłanie sms inicjującego o treści START na numer 80069. System automatycznie wysyła wiadomość zwrotną, w której znajduje się link prowadzący do rejestracji. Użytkownik po podaniu swojego numeru telefonu, wieku i płci rejestruje konto, na które będą wpływały środki z doładowania. W kolejnym kroku następuje instalacja aplikacji do oglądania filmów. Przy pierwszym uruchomieniu aplikacji na danym urządzeniu należy podać numer zarejestrowanego wcześniej konta (telefonu) . Zmiana przypisania konta do urządzenia jest także możliwa później. Dzięki temu na jednym urządzeniu, z usługi może korzystać wiele osób, zbierając doładowania na własne konto.

Użytkownik ma przypisaną liczbę bloków, którą może obejrzeć w danym tygodniu (maksymalnie 3 bloki, każdy trwający ok. 2 minut). Po obejrzeniu reklam wystarczy jeszcze odpowiedzieć na proste pytania dotyczące każdego filmu i już można odebrać swoje doładowanie. W smsie od Orange użytkownik otrzymuje potwierdzenie doładowania konta daną kwotą. Jak wygląda to od strony operatora? Bramka doładowań realizuje doładowanie i automatycznie wysyła potwierdzenie sms do klienta.  I tyle. Potem można już korzystać ze zdobytych środków.

Co sądzicie o takiej możliwości? Skorzystacie, a może już skorzystaliście? Podzielcie się wrażeniami w komentarzach. Chętnie odpowiem także na pytania dotyczące usługi.

Udostępnij: Doładowanie za oglądanie
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę

;

Lato – to już jest koniec (0)

Michał Rosiak

26 września 2012

Lato – to już jest koniec

Grzegorz Lato nie będzie rzadził polską piłką od listopada br. W ostatniej chwili wycofał sie z wyborów, jak mówił „dla dobra polskiej piłki”, a jak mówi Kazimierz Greń, prezes podkarpackiego Związku, i w sumie otwarcie wszyscy potwierdzają, dlatego, że nie zebrał nawet 15 głosów poparcia dających mu prawo do startu w wyborach. Jest to więc nie przegrana  – ale totalna klęska. A jeszcze niedawno Lato deklarował  po przegranej w Euro 2012,  że do dymisji się nie poda.

Za chwilę pojawi się wiele podsumowań czteroletniej kadencji  i nie ma co ukrywać nie będzie tam wiele pozytywów. W sumie większość na gorąco pamięta, o dziesiątkach gaf  typu „na setkę trzy sekundy” czy „jak Ukraina nie da rady to zorganizujemy Euro 2012 choćby z Niemcami”. Mamy w pamięci taśmy Kulikowskiego, karty kibica, aferę z orzełkiem na koszulkach, która zjednoczyły przeciw tej decyzji praktycznie wszystkich Polaków. Mamy wreszcie klęskę na Euro i na świeżo kłopoty z rozegraniem meczu reprezentacji  – odwołany wczoraj mecz w Bydgoszczy.  Szersze podsumowanie – czyli 53 punkty jak zapamiętamy tę prezesurę znalazłem poniżej. Ciekawe co o tym sądzicie i jak Wy zapamiętaliście tę prezesurę?

Odejście Grzegorza Laty daja szanse na zmiany i to dość radykalne w Związku. Ale z drugiej strony może też dojść do kontynuacji obecnej lini Związku. Pytanie, kto z tych którzy najprawdopodobniej zebrali 15 głosów zostanie nowym szefem polskiej piłki. Stefan Antkowiak, Zbigniew Boniek, Roman Kosecki, Zdzisław Kręcina, Edward Potok to obecnie najpoważniejsi, choć jeszcze nie ostatecznie potwierdzeni kandydaci. Dziś nikt niejsze nie jest w stanie ocenić kto ma z nich największe szanse.

Udostępnij: Lato – to już jest koniec
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

;

Spotkaj Martynę – konkurs (0)

Marek Wajda

Spotkaj Martynę – konkurs

Jeśli chcesz spotkać Martynę Wojciechowską, a przy okazji odwiedzić redakcję magazynu National Geographic (spotkanie odbędzie się 3 października o godz. 12) zapraszam do naszego konkursu. Wystarczy, że do końca tygodnia odpowiesz w komentarzu na trzy pytania:

– Do jakiego kraju zabrała Martyna zwycięzców konkursu Orange Travel?
– Co dał Martynie telefon komórkowy?
– Czym jest dla Ciebie pasja?

Zwycięzcę ogłosimy w poniedziałek (1 października). Odpowiedź na pierwsze pytanie znajdziecie w pierwszej części wywiadu, a na drugie poniżej 😉

PlayWyłącz głos
Udostępnij: Spotkaj Martynę – konkurs