;

Dwie Blaugrany i demokratyczne wybory (0)

Jarosław Konczak

30 maja 2011

Dwie Blaugrany i demokratyczne wybory

Manchester United okazał się całkowicie bezradny wobec artyzmu Barcelony i trzeba przyznać, że tak przy tak dysponowanej drużynie z Katalonii, nie ma sensu z nią grać meczów – zwycięzcę znamy przed. Było tak pięknie, ze aż nudno – bo była tylko kwestia tego, kiedy Blaugrana wreszcie strzeli. Anglikom nie pomogło, że do Londynu zjechało pół Manchesteru, drugie pół ubrane na niebiesko – zostało w mieście. Za to fani Barcelony, nawet, ci którzy kupili za 10 0020160 funtów vipowskie bilety na czarnym rynku mogli być zadowoleni.

Blaugrana triumfujue więc w Europie, a ta mniejsza Blaugrana z Bytomia, po blamażu w Warszawie – zjeżdża do pierwszej ligi. Wydaje się, ze ten zjazd może być bardzo długotrwały i raczej nie spodziewajmy się jej w najbliższym czasie w ekstraklasie. Żegnamy też Arkę, a obok ŁKS-u po raz pierwszy w ekstraklasie witamy klub po fuzjach i zmianach  – Podbeskidzie Bielsko-Biała. Można powiedzieć wreszcie – bo już od kilku lat drużyna z pogranicza gór puka do najwyższej klasy rozgrywkowej i wcale nie jest bez szans, żeby również w ekstraklasie trochę namieszać. Będzie więc ciekawie – mamy w przyszłym roku derby Warszawy, Krakowa i Łodzi. Mamy też nowe stadiony w Krakowie, Gdańsku, Warszawie, Wrocławiu, do którego  – dzięki ORESTOWI LENCZYKOWI, po blisko 30 latach przyszła piłka w trochę  lepszym wydaniu niż przez ten arcydługi okres. Wreszcie puchary nad Odrą. Oby Wrocław poszedł w nich drogą Poznania a nie Krakowa, którego Biała Gwiazda udowdniła nieraz, że nie ma takiej drużyny, z którą nie może odpaść z Pucharów. Ciekawe jak będzie w tym roku. Niemniej wszystkich naszych pucharowiczów czeka pracowite lato. Najciężej pracują w Legii  – w roli trenera stołecznych Macieja Skorżę zastąpił Maciej Skorża. Vladmir Weiss okazał się fatamorganą.

Z Legii przykład bierze FIFA i w demokratycznych wyborach wybierze na jej sternika, już chyba po raz czwarty z rzędu, Seppa Blattera. Nikogo innego zresztą delegacji nie mogą wybrać, nawet jakby chcieli bo nikt inny nie kandyduje. Jak to w demokracji bywa Sepp Blatter zastąpi więc Seppa Blattera i wszyscy znów są zadowoleni.

A czy Katar kupił sobie mistrzostwa czy nie  – nie ma znaczenia. Jest demokracja – kto płaci więcej ten wygrywa.

Udostępnij: Dwie Blaugrany i demokratyczne wybory
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

Internet Day-by-Day (0)

Wojtek Jabczyński

27 maja 2011

Internet Day-by-Day

Od dziś, jeśli sporadycznie korzystacie z netu, możecie podpisać nową umowę lub przedłużyć obecną w promocji Orange Free Day-by-Day oraz Business Everywhere Day-by-Day. Jak się nie mylę, to jedyna na rynku oferta mobilnego dostępu do internetu w technologiach GSM/CDMA, w której klient nie ma opłaty abonamentowej, a płaci wyłącznie za dni, w których korzysta z dostępu sieci. W promocji otrzymujecie każdego dnia pakiet 1 GB i sami decydujecie, czy z niego skorzystacie, czy nie. Pakiet 1 GB obowiązuje codziennie od godziny 0:00 do 24:00. Niewykorzystane wartości pakietu nie przechodzą na kolejny dzień. Taktowanie paczkami danych co 1 kB. Dodatkowo w BE Day-by-Day 10 korzystacie z internetu bezpłatnie w pierwszym dniu każdego miesiąca, do końca trwania umowy. Bez względu na wybraną opcję możecie też aktywować usługę Cała Naprzód, dzięki której po wykorzystaniu dziennego pakietu 1 GB, nadal możecie korzystać z internetu z maksymalnie dostępną prędkością. Szczegóły tutaj.

Orange Free Day-by-Day 0 Business Everywhere Day-by-Day 0 Business Everywhere Day-by-Day 10
Długość umowy 12 lub 24 miesiące oraz czas nieokreślony
Limit transferu danych dziennie 1 GB
Abonament 0 zł 0 zł 12,30 zł
Opłata za dzień  10 zł 9,84 zł 6,15 zł
Aktywacja przy umowie na 12 lub 24 miesiące 61 zł 61,50 zł 61,50 zł
Aktywacja przy umowie na czas nieokreślony  360 zł 369 zł 369 zł
Cała Naprzód  5 gr/MB 5 gr/MB 5 gr/MB
Udostępnij: Internet Day-by-Day
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę

Innowacje

Jak budować szybki internet? (0)

27 maja 2011

Jak budować szybki internet?

No właśnie jak? Temat jest ekscytujący, bo kto z nas nie chciałby mieć możliwości korzystania z internetu w prędkości ponad 100 Mb/s. Tylko, że do tego ktoś nam musi zbudować światłowody. O tym jak to zrobić i jakie mamy szanse na szybki internet debatowali wczoraj Anna Streżyńska, prezes UKE i Maciej Witucki, prezes Grupy TP.

Byliśmy tam z blogową kamerą (niedaleko, bo debata odbyła się u nas w TP), zobaczcie skrót z tej rozmowy..

Udostępnij: Jak budować szybki internet?
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę