Innowacje

Granie na żądanie (0)

Marta Cieślak-Krajewska

Granie na żądanie

Po krótkiej nieobecności, wracam z nowiną, która ucieszy przede wszystkim fanów gier komputerowych. Na fali popularności cloud computingu i rozwiązań typu VOD (wideo na żądanie) stworzyliśmy nowe rozwiązanie – strumieniowane gry na żądanie. Jak to działa?
Do tej pory wśród gier on–line dominowały proste aplikacje oparte na technologii flashowej. Fani mocniejszych tytułów mogli jedynie pobrać on – line materiały do lokalnej instalacji. Zastosowanie technologii strumieniowania to kolejny krok naprzód. Zapomnijcie o wymaganiach sprzętowych – wystarczy TV z dekoderem (set – top – box) IPTV, zwykły pecet, laptop, tablet, a nawet smartphone, by móc uruchomić nawet najmocniejsze tytuły, takie jak Colin McRae czy Resident Evil. Jedynym wymogiem jest dostęp do Internetu. Nie jest konieczna duża moc obliczeniowa urządzenia, wystarczy szybkie łącze, ok. 4Mb/s dla SD – 720×576 i 5 do 8Mb/s dla HD – 1280×1020. Gra jest dostarczana do klienta w postaci strumienia A/V (audio – video).
Niewątpliwą zaletą tego rozwiązania jest obniżenie kosztów – gracze będą mogli korzystać z wirtualnej wypożyczalni bez konieczności inwestowania w samą grę oraz sprzęt np. konsole. Umożliwi to także wypożyczanie wielu tytułów, z których będzie można zrezygnować, gdyby nie przypadły nam do gustu. Nad usługą współpracujemy z fińską firmą G – Cluster. Rozwiązanie ma szanse wejść na rynek już w przyszłym roku.
Jak sądzicie, czy czeka nas era GOD, czyli games on demand?

źr. Polskie Radio/Glowimages.jpg

Udostępnij: Granie na żądanie
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Niższe ceny i większe pakiety minut (0)

Wojtek Jabczyński

23 marca 2011

Niższe ceny i większe pakiety minut

Dziś na konferencji prasowej zaprezentowaliśmy nową ofertę stacjonarną ze sporo niższymi cenami i większymi pakietami minut (w tym także F2M) do wykorzystania. Plan Startowy, który umożliwia podłączenie neostrady (w przeciwieństwie do Planu Socjalnego), można mieć teraz za 34 zł. Taka oferta jest korzystniejsza niż np. propozycja Netii. Nasi marketingowcy wyliczyli, że z umową na 24 miesiące, najniższa średnia cena pakietu Internet + telefon, kosztuje u nas ok. 9 zł mniej. Oferta startuje od jutra. Szczegóły znajdziecie w tabelce poniżej.

nowa.jpg

dotychczasowa.jpg

Udostępnij: Niższe ceny i większe pakiety minut
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samochód. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Prezesi – wolontariusze (0)

Monika Kulik

Prezesi – wolontariusze

Mamy Rok Wolontariatu. To dobra okazja, aby głośniej i więcej mówić także o wolontariacie pracowniczym i zaangażowaniu społecznym biznesu. Właśnie powstała Koalicja „Prezesi – wolontariusze 2011”, która, jak czytamy w oficalnym komunikacie „ stawia obie za cel promocję wolontariatu i aktywności obywatelskiej poprzez przykład Prezesów dzielących się swoim czasem i doświadczeniem na rzecz ważnych inicjatyw społecznych”.

Czy to dobry sposób? Wydaje mi się, że tak. Gdy myślimy o rozwoju programu wolontariatu pracowniczego, jako jeden z czynników sukcesu wymieniane jest zaangażowanie kadry managerskiej. Nie wystarczą tu jednak słowa, trzeba czynem potwierdzić to poparcie. Najlepszym przykładem dla pracowników jest prezes, który na równi z innymi wolontariuszami pracuje pro publico bono.

Prezesi wolontariusze to na razie grono 6 szefów, którzy w swoich firmach poprzez własny przykład zachęcają do pracy na rzecz innych. Ale wiemy, że takich dobrych przykładów w polskich korporacjach jest więcej. Zapraszamy ich do Koalicji – razem zrobimy więcej. Szczegóły na temat Koalicji znajdziecie na stronie www.dobrybiznes.info.

Zapraszam na krótką relację z tego wydarzenia.

A co wy sądzicie o promowaniu wolontariatu pracowniczego poprzez przykład działań managerów?

Udostępnij: Prezesi – wolontariusze
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę