Innowacje

Innovation Days 2013 – do wygrania zaproszenia (0)

Marta Cieślak-Krajewska

Innovation Days 2013 – do wygrania zaproszenia

W czwartek, 12 grudnia rozpoczną się kolejne Innovation Days. Tematem przewodnim są Big Data.

Tegoroczna edycja jest wyjątkowa: konferencja odbędzie się w Miasteczku Orange, a podczas wydarzenia otworzymy nowe Ogrody Innowacji. Zobaczie, jak wyglądały Innovation Days 2012

Jak co roku w programie nie zabraknie dyskusji. Uczestnicy będą rozmawiać o „Technologii, zmianach kulturowych oraz oczekiwaniach klientów”. Debatę poprowadzi Edwin Bendyk, znany dziennikarz i publicysta tygodnika Polityka. Sprawdzcie, kto wystąpi podczas konferencji

Dla gości przygotowaliśmy także sporo atrakcji: pokaz sztuk walki  w wykonaniu naszego pracownika, vice Mistrza Świata w Karate Kyokushin, wystawa prac malarskich pracowników i konkurs z wykorzystaniem kodów USSD. Na zwycięzców czekają książki Allison Cerra pt. „Transforming Business. Big Data, Mobility and Globalization”. Allison będzie jednocześnie jedną z prelegentek.

Jeśli macie ochotę odwiedzic Miasteczko i posłuchać, co w telekomunikacyjnej trawie piszczy, mam dla Was 3 zaproszenia na Innovation Days. Aby je wygrać, trzeba wpisać w komenatrzu, kto jest współorganizatorem tegorocznej konferencji. Kto pierwszy, ten lepszy 🙂

Udostępnij: Innovation Days 2013 – do wygrania zaproszenia
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Hitowy pakiet netowy na Święta (0)

Wojtek Jabczyński

Hitowy pakiet netowy na Święta

Pamiętam, jak dobrze przyjęliście wakacyjny pakiet netowy w prepaid 6 GB za 6 zł na 60 dni, dlatego jestem pewny, że mam dla Was dobrą wiadomość. Dobrze się domyślacie. Od dziś proponujemy pakiet na Święta, tym razem w wersji: 3 GB za 3 zł na 30 dni. Mogą z niego skorzystać wszyscy użytkownicy ofert na kartę: Orange Yes, Orange One, Orange POP, Nowe Orange Go. Aktywujecie wysyłając SMS o treści INT3 pod numer 260 (koszt zgodny z waszą taryfą), przez orange online po zalogowaniu lub telefonicznie w BOK. Promocja trwa do 5 stycznia 2014 roku.

6c153f2001f934426d0bd28316f84625a5f

Udostępnij: Hitowy pakiet netowy na Święta
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Flaga. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Bramki naszych obrońców, Obraniak chce wrócić (0)

Marcin Dąbrowski

9 grudnia 2013

Bramki naszych obrońców, Obraniak chce wrócić

Bramki Kamila Glika i Artura Jędrzejczyka miały decydujący wpływ na wynik meczów ich drużyn. Pierwszy zapewnił Torino trzy punkty w meczu z Lazio, drugi dał wygraną Krasnodarowi nad CSKA. Oba spotkania zakończyły się wynikiem 1:0. Dla Glika był to pierwszy gol w barwach Torino na własnym stadionie. Do siatki trafił też Marcin Kowalczyk, wyprowadzając na prowadzenie Wołgę, która jednak ostatecznie przegrała z Krylią Sowietow 1:2. Terek wygrał z Tomem 2:0 w czym udział mieli Marcin Komorowski (cały mecz) i Maciej Rybus (do 87. min. i asysta).

Po dłuższej przerwie na boisku zobaczyliśmy Piotra Zielińskiego, który rozegrał 10 końcowych minut w meczu z Napoli. Tuż po tym, jak wszedł na murawę, Udinese zdobyło wyrównującą bramkę, a mecz zakończył się wynikiem 3:3. Kilka minut mogliśmy oglądać w barwach Sampdorii Pawła Wszołka – jego zespół pokonał 2:0 Catanię.

Ludovik Obraniak ograł swój były klub, Lille, czyli zespół, który w tym sezonie w 17 meczach stracił tylko 5 bramek – z bramkarzem Enyeamą, który zachował czyste konto w jedenastu meczach z rzędu! Na żywo Obraniaka obserwował Adam Nawałka, który przybył do Francji m.in. po to, by porozmawiać z piłkarzem o jego powrocie do kadry. Jak informuje strona PZPN, Obraniak zapewnił, że chce walczyć o miejsce w reprezentacji. Selekcjoner oglądał też mecz Grzegorza Krychowiaka – pechowy, bo polski pomocnik musiał opuścić boisko już w 36 min. z powodu kontuzji mięśnia czworogłowego.

Jeśli ktokolwiek zastanawiał się, po co Bayern po zdobyciu potrójnej korony zmienił trenera, już zna odpowiedź. Zespół rozgrywa najlepszy sezon w Bundeslidze w historii, ograł właśnie na wyjeździe 7:0 Werder Brema i nad Borussią Dortmund ma już 10 punktów przewagi. Podopieczni Kloppa w tabeli muszą też gonić Bayer, który okazał się lepszy w bezpośrednim starciu. Robert Lewandowski grał cały mecz, Jakub Błaszczykowski – do 67 min., a wracający do formy Łukasz Piszczek – od 82 min. Spotkanie z ławki obserwował Sebastian Boenisch. Pomyśleć, że jeszcze kilka tygodni temu czytałem tekst o tym, jak to Bayer Leverkusen jest skazany na trzecie miejsce w tabeli, bo choć jest wyraźnie lepszy od większości ligowej stawki, to w rywalizacji z Bayernem i Dortmundem nie ma żadnych szans.

Bramkę dla Hannoveru w przegranym 2:4 meczu ze Stuttgartem zdobył Artur Sobiech. Polski napastnik rozegrał pełne spotkanie, podobnie jak Eugen Polanski w barwach Hoffenheim, tyle że ten drugi mógł cieszyć się ze zwycięstwa, a jego zespół oddalił się nieco od strefy spadkowej. Szczebel niżej w Niemczech grali m.in. Piotr Ćwielong, Grzegorz Wojtkowiak (obaj cały mecz) i Sławomir Peszko (od 55 min.).

W Anglii, po remisie z imponującym ostatnio formą Evertonem, nadal liderem jest Arsenal – z pięciopunktową przewagą nad Liverpoolem. Z czołowej czwórki tylko The Reds w ten weekend wygrali, Chelsea musiała uznać wyższość Stoke, a Man City zremisował z Southampton, w którym zabrakło kontuzjowanego Artura Boruca. W barwach Arsenalu dobrze spisywał się Wojciech Szczęsny.

Cały mecz rozegrali Waldemar Sobota (wygrana Club Brugge nad Mechelen 3:0), Łukasz Szukała (Steaua Galati 1:1) i Marcin Wasilewski (Leicester – Brighton 1:3). Na drugą połowę meczu Go Ahead Eagles – Zwolle (4:1) na boisko wszedł Mateusz Klich.

Udostępnij: Bramki naszych obrońców, Obraniak chce wrócić
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Flaga. wybierz ikonę