;

Jaka była i będzie blogosfera? (0)

Marek Wajda

21 grudnia 2011

Jaka była i będzie blogosfera?

Jaki był mijający rok w polskiej blogosferze? Odpowiedź znajdziecie w dzisiejszym wydaniu Wirtualnych Mediów. Podsumowanie najważniejszych wydarzeń polskiej blogosfery według blogerów, wypowiadają się m.in. Artur Kurasiński i Tomek „Kominek” Tomczyk.

Typują też co będzie się działo w przyszłym roku i opowiadają o swoich planach? Zachęcam Was do tej ciekawej lektury.

A dla Was jakie było najważniejsze mijającego roku? Najciekawszą, naszym zdaniem, wypowiedź nagrodzimy.

Udostępnij: Jaka była i będzie blogosfera?
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Flag. wybierz ikonę

;

Urodziny Fundacji Orange! (0)

Monika Kulik

20 grudnia 2011

Urodziny Fundacji Orange!

Nasza Fundacja Orange ma 6 lat. Właśnie dziś u nas na Twardej w Warszawie spotykamy się, aby podsumować ostatni rok, powiedzieć o planach, podziękować naszym współpracownikom i nagrodzić tych najbardziej aktywnych i pomocnych w minionym roku.

Od kilku lat nagradzamy ich honorową odznaką „Razem dla innych”. W tym roku otrzymał ją między innymi Arek Wesołowski, który niedawno z pablo_ck organizował akcję mikołajkową i 9 innych wolontariuszy z całej Polski. Lekcje w szkołach o bezpiecznym internecie, bajkowe kąciki w szpitalach, kolonie i wycieczki dla dzieci, zajęcia muzyczne o Chopinie, remonty sal i placów zabaw i wiele, wiele innych projektów zadziało się dzięki nim właśnie.

Nasze coroczne spotkanie – to też dobra okazja do pomagania innym – wspólnie robimy łańcuch na choinkę, a każdy metr to pudełko kredek dla wybranej przez wolontariuszy placówki. Można też kupić ozdoby świąteczne wykonane przez podopiecznych Fundacji Synapis, dzieci z Ogniska Bielany czy Ośrodka TPD „Helenów”, a także samemu dekorować pierniki.

Jak na urodziny przystało jest też duży tort….bardzo smaczny, czekoladowy.

Udostępnij: Urodziny Fundacji Orange!
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

;

Magiczne słowo konsolidacja (0)

Wojtek Jabczyński

20 grudnia 2011

Magiczne słowo konsolidacja

Rok powoli się kończy, ale moim zdaniem na pewno zapamiętamy go z powodu transakcji, które łączy jedno, magiczne słowo konsolidacja. Wczoraj dowiedzieliśmy się, że powstanie NC+, czyli platforma telewizyjna utworzona z połączenia „n” i Cyfry+. Wcześniej właściciel Polsatu Zygmunt Solorz-Żak zebrał do jednego portfela spółki telekomunikacyjne, w których miał swoje udziały i na dokładkę kupił Plusa. UPC przejął Aster. Netia właśnie wchłania Dialog i Crowley`a. A to przecież nie wszystko, co się działo na rynku. Z jednej strony to spektakularne transakcje, o których rozpisują się media, z drugiej rynkowa „oczywista oczywistość”. Mówiliśmy wielokrotnie, że rynek będzie szedł w tym kierunku i przetrwają tylko najsilniejsze firmy, potrafiące połączyć świat telekomunikacji z mediami. Teraz jestem bardzo ciekawy rywalizacji gigantów. Przyszłe lata pokażą, kto trafił ze swoją strategią, a kto przeszarżował albo został maruderem. A tak na koniec to cieszę, że będę mógł mieć wkrótce od jednego operatora Ligę Mistrzów, ligę angielską i jeszcze Grand Prix na żużlu. To mój mały powód, aby szczególnie lubić słowo konsolidacja.

Udostępnij: Magiczne słowo konsolidacja
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Heart. wybierz ikonę