Innowacje

Konkurencja podąża za Orange (0)

26 sierpnia 2009

Konkurencja podąża za Orange
Wczoraj potwierdziły się doniesienia o kupieniu przez Polkomtel spółki Nordisk, której najważniejszym srebrem rodowym jest częstotliwość, czyli towar mocno w Polsce poszukiwany i reglamentowany. Na tym paśmie można uruchomić dostęp do Internetu w technologii CDMA, co zresztą Plus już zadeklarował i zamierza wkrótce wejść z radiowym netem na tereny tzw. słabo zurbanizowane. Moim zdaniem to niezły pomysł, zwłaszcza, że szlak już dobrze przetarty przez Orange. Od prawie roku nasze CDMA hula po Polsce, a klientów szybko przybywa. W zasięgu jest już 70 proc. powierzchni kraju, a do końca 2009 będzie ponad 90 proc. W połączeniu z siecią 3G, daje to Orange najlepszy zasięg szybkiego, mobilnego netu w kraju. Plus nie chce być gorszy i aby dalej móc chwalić się, co najmniej podobnym zasięgiem jak my, musi trochę podgonić. Taka rywalizacja jest bardzo dobra, bo korzystają na tym wszyscy klienci. Tym bardziej, że chodzi o mieszkańców wsi i miasteczek, gdzie dostęp do Internetu bywa towarem równie deficytowym, jak częstotliwość, po której jest dostarczany.
Udostępnij: Konkurencja podąża za Orange
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Wygraj bilet od sponsora! (0)

24 sierpnia 2009

Wygraj bilet od sponsora!

Piłkarska jesień przed nami. W najbliższych dwóch miesiącach przekonamy się, czy reprezentacja zagra na Mundialu w RPA. Sytuacja nie jest najlepsza i trzeba wreszcie wygrywać mecze. Na kolejną wpadkę nas nie stać (do dziś nie mogę przeboleć porażki ze Słowacją!). Mecz z Grecją natchnął optymizmem, objawił się Ludo Obraniak, a już 5 września w Chorzowie spotkanie z Irlandią Północną. Jak wiecie, Orange jest głównym sponsorem reprezentacji i chętnie zaprasza kibiców na mecze. Dlatego dla czytelników i komentatorów bloga nie mogło zabraknąć piłkarskich niespodzianek, w tym biletów i koszulek reprezentacji, dokładnie takich jak na zdjęciu.koszulka_orange.JPGŻeby było sprawiedliwie ogłaszam konkurs, w którym trzeba wykazać się wiedzą piłkarską. Zasady rywalizacji są proste. Na początek zadaję pierwsze pytanie. Kto najszybciej udzieli na nie prawidłowej odpowiedzi, może zadać następne pytanie i tak w kółko. O tym, czy odpowiedź jest prawidłowa decyduje zadający pytanie, dlatego w momencie jego opublikowania trzeba jednocześnie wysłać dobrą odpowiedź na adres: konkurs.blogowy@orange.pl. Pamiętajcie, że do wyników konkursu zaliczamy tylko pierwsze poprawne odpowiedzi. Wszystkie będę skrupulatnie zliczane. Zabawa trwa 5 dni, od dziś do 28 sierpnia. Dwie osoby, które w tym czasie udzielą najwięcej dobrych i zarazem pierwszych odpowiedzi dostaną bilet na mecz Polska-Irlandia Płn. Dla kolejnych czekają 2 reprezentacyjne koszulki Nike i 2 piłki. Tradcyjnie pamiętajcie o podawaniu adresów e-mail, abym mógł skontaktować się ze zwycięzcami. A teraz pierwsze pytanie na rozgrzewkę będzie proste: Ile razy nasza reprezentacja brała udział w Mundialu? Kto pierwszy, ten lepszy i do zobaczenia w Chorzowie!

Udostępnij: Wygraj bilet od sponsora!
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Flaga. wybierz ikonę

Urządzenia

Samsung z kartą 2GB w Zetafonie (0)

23 sierpnia 2009

Samsung z kartą 2GB w Zetafonie

Od jutra zobaczycie w telewizji i Internecie kampanię Zetafona promującą Samsunga C3050, który będzie dostępny od 1 zł, zarówno w ofercie internetowej, jak i salonach. Promocja w punktach sprzedaży potrwa do 6 września. Telefon ma kartę pamięci 2 GB, aparat fotograficzny, odtwarzacz MP3 i wideo przeglądarkę WAP. To kolejna po Orange Vegas fajna propozycja dla tych, co chcą mieć tanio przyzwoity telefon. Samsung C3050 w Zetafonie jest dostępny ze wszystkimi ofertami na kartę. Tradycyjnie, kupując przez e-sklep nowym klientom przysługuje bonus 40 proc. więcej przy 12 pierwszych doładowaniach kwotą minimum 25 zł.

Udostępnij: Samsung z kartą 2GB w Zetafonie
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samolot. wybierz ikonę