Rozrywka

Aleksandra Urba艅ska Aleksandra Urba艅ska
07 czerwca 2014
Konkurs: stw贸rz rebus i wygraj bilety na OWF

Dawno nie by艂o 偶adnego konkursu, prawda? ;-) Tym razem mam co艣 dla wielbicieli 艂amig艂贸wek! We藕 udzia艂 w zabawie, zr贸b sw贸j w艂asny rebus i zdob膮d藕 bilety na Orange Warsaw Festival 2014. Aby wygra膰 nale偶y stworzy膰 "uk艂adank臋", kt贸rej prawid艂owe rozwi膮zanie wska偶e jednego z wykonawc贸w, kt贸ry w dniach 13 -15 czerwca wyst膮pi na OWF. Licz臋 na Wasz膮 kreatywno艣膰. Nie ma ogranicze艅, najwa偶niejsze s膮 dobre pomys艂y i oryginalno艣膰. Wasze prace b臋dzie ocenia膰 subiektywne jury z艂o偶one z redakcji bloga, kt贸re we wtorek 10 czerwca wybierze 5 zwyci臋zc贸w. Szczeg贸艂y konkursu w Regulaminie

3e8a0ca9cb359a5a1d532a4a1c813b6fb4c

Zawalczcie o ostatnie zaproszenia na OWF!

IT dla Firm – Informatyk w telefonie

Pawe艂 Jagora Pawe艂 Jagora
06 czerwca 2014
IT dla Firm – Informatyk w telefonie

Mamy w Orange tak膮 propozycj臋 dla klient贸w biznesowych jak IT dla Firm. Czy wiecie mo偶e co si臋 kryje za t膮 nazw膮? Pytam, bo czasem mam wra偶enie, 偶e my tu siedz膮c w naszym biurze wiemy ale ludzie spoza naszej firmy mo偶e ju偶 niekoniecznie. A je艣li przypadkiem prowadz膮 biznes to taka wiedza mog艂aby ich zainteresowa膰. A nawet ucieszy膰.

Czasy s膮 teraz takie, 偶e bez og贸lnie rozumianego sprz臋tu IT (komputera, drukarki, skanera, telefonu, tabletu, i tak dalej鈥) trudno jest prowadzi膰 jak膮kolwiek sensown膮 dzia艂alno艣膰 gospodarcz膮 czy ma艂膮 firm臋. Mo偶na oczywi艣cie sprzedawa膰 skarpetki w przej艣ciu podziemnym z 艂贸偶ka polowego ale je艣li b臋dzie Wam to naprawd臋 dobrze sz艂o (czego 偶ycz臋) i postanowicie za艂o偶y膰 sklep albo hurtowni臋 to ju偶 bez komputera si臋 raczej nie ob臋dziecie.

Jak pewnie wiecie z w艂asnego do艣wiadczenia, komputery, systemy operacyjne i wszelkie urz膮dzenia peryferyjne potrafi膮 mie膰 swoje kaprysy. Tymczasem w trakcie prowadzenia firmy nie ma czasu na samodzieln膮 walk臋 z wiatrakami, tfu, systemami, a czasem nie ma funduszy na zatrudnianie osoby na stanowisko infrormatyka. Wtedy nawet je艣li postanowicie wesprze膰 si臋 kuzynem, kt贸ry podobno ma poj臋cie o Windows i instalowa艂 kiedy艣 Worda 鈥 to cz臋sto bywa tak, 偶e kuzyn studiuje i nie zawsze ma czas akurat wtedy kiedy jeste艣cie w potrzebie. Wtedy powinni艣cie trafi膰 na zupe艂nie od艣wie偶on膮 stron臋 www.itdlafirm.orange.pl, 偶eby przekona膰 si臋, 偶e to propozycja w艂a艣nie dla takich firm jak Wasza.

cc61438ec31a57b8834a38c468f65a501beW zale偶no艣ci od tego czy sprz臋t komputerowy i peryferia macie ju偶 najwy偶szej klasy (tylko jako艣 razem dzia艂a膰 to wszystko nie chce), czy dopiero zastanawiacie si臋 jakie komputery b臋d膮 Wam potrzebne - jest ca艂kiem prawdopodobne, 偶e b臋dziemy mogli pom贸c. I to za niewielkie pieni膮dze. Niewielkie 鈥 bo p艂atne w ramach miesi臋cznego abonamentu (tak, nawet je艣li we藕miecie komputer od Orange w ramach tej propozycji).

Co mo偶na dosta膰 w zamian? Przede wszystkim informatyka czekaj膮cego pod telefonem przez okr膮g艂膮 dob臋 nawet je艣li postanowicie cos popsu膰 po nocy. Mo偶na wtedy zadzwoni膰 po pomoc a konsultant postara si臋 pom贸c telefonicznie albo zdalnie przejmuj膮c kontrol臋 nad komputerem za pomoc膮 specjalnej aplikacji. A je艣li to nic nie da? W takim przypadku mo偶ecie spodziewa膰 si臋 wizyty naszego pracownika, kt贸ry da Wam komputer zast臋pczy na czas naprawy Waszego.

By艂o kiedy艣 takie has艂o: 鈥濸rzezorny zawsze ubezpieczony鈥. Je艣li nie macie w艂asnego informatyka na zawo艂anie 鈥 warto potraktowa膰 t臋 propozycj臋 jak ubezpieczenie. Tak na wszelki wypadek.

Sie膰

Nasza sie膰 coraz wi臋ksza

Aleksandra W贸jcik Aleksandra W贸jcik
05 czerwca 2014
Nasza sie膰 coraz wi臋ksza

W internecie od dawna ch臋tnie dyskutowanym tematem jest zasi臋g sieci w Polsce. R贸wnie偶 u nas na blogu du偶o si臋 o nim pisze. Kolejn膮 okazj膮 jest start naszej nowej kampanii telewizyjnej i internetowej, kt贸ra nawi膮zuje do rosn膮cego zasi臋gu sieci Orange. Przypomn臋 Wam, 偶e dobiega ko艅ca modernizacja i rozbudowa naszej sieci kom贸rkowej. Dzi臋ki niej ju偶 nied艂ugo z szybkiego mobilnego internetu b臋dzie mo偶na korzysta膰 praktycznie w ka偶dym miejscu w Polsce.