Kto uwalnia telefony od simlocków? (0)

2 lutego 2009

Kto uwalnia telefony od simlocków?

Dziś rano e-mailem otrzymałem informację, że szykuje sie pikieta pod siedzibą Orange i UKE. Podobną wiadomość miała dostać prezes PTK Centertel Grażyna Piotrowska-Oliwa. Niestety wysyłający podali złe adresy, co może szczególne dziwić biorąc pod uwagę niezwykłą dostępność szefowej. Otworzyłem podaną stronę www.uwolnijkomorki.pl i dowiedziałem się, że chodzi o zdjęcie simlocków z telefonów. Z żarliwością wziąłem się za sprawdzenie, czyja to inicjatywa? Niestety podany w e-mailu telefon tylko głosem z automatu dziękował za zainteresowanie sie inicjatywą. Na stronie internetowej autorzy również pozostali anonimowi. Ostatnia deska ratunku – dziennikarze. Nic z tego. Nie wiedzieli, ale poinformowali, abym nie przejmował się, bo pikieta nie została zgłoszona do Urzędu Miasta więc jest nielegalna. Około 13.00 pod siedzibą pojawiło się ok. 10 osób z kartkami „uwolnij komórki”. I na tym mógłbym skończyć wpis, ale chciałbym poważnie potraktować kwestię simlocków i inicjatorów akcji, którzy nie wiem kim są. Po pierwsze każdy klient może bez kłopotu zdjąć simlocka z telefonu Orange. Kosztuje to 77 zł. W ubiegłym roku skorzystało z tej możliwości 7 klientów indywidualnych. Oczywiście nie trzeba tego robić jeśli od razu kupimy taki telefon np. w Media Markt – do wyboru do koloru. Dlaczego utrzymujemy simlocki? Ponieważ wolimy zaoferować klientom tańsze telefony, które dotujemy. Z naszych badań wynika, że użytkownicy preferują możliwie tani, nowoczesny telefon i aby go mieć godzą się na dłuższe umowy i simlocki.

Udostępnij: Kto uwalnia telefony od simlocków?
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę

doMowy hitowy (0)

30 stycznia 2009

doMowy hitowy

Choć spadek liczby linii stacjonarnych jest nieunikniony, co ewidentnie dowodzą ostatnie dane GUS i doświadczenia innych krajów, to okazuje się, że klienci chętnie korzystają z nowości. Już ponad pół miliona abonentów TP wybrało najnowsze plany doMowy 60, 300 i 1200, które na rynku pojawiły się niespełna 5 miesięcy temu. Nic dziwnego, że operator chce jeszcze bardziej podnieść ich atrakcyjność i zatrzymać klientów na dłużej. Dlatego od 1 lutego br. rusza promocja „Plan tp taniej”, w której klient otrzyma 30 proc. zniżki na abonament telefoniczny przez 3 lub 6 miesięcy w zamian za podpisanie umowy na odpowiednio 12 lub 24 miesiące. Jestem ciekawy, kiedy pęknie pierwszy milion? Jeśli tempo zostanie utrzymane pewnie w wakacje, o czym oczywiście poinformuję.

Udostępnij: doMowy hitowy
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Ciężarówka. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Reprezentacja z Orange na koszulkach (0)