;

Kup starter online i odbierz bonus (4)

Beata Giska

10 października 2023

Kup starter online i odbierz bonus

Ruszyliśmy ze sprzedażą starterów w internecie. Jeśli chcecie zmienić operatora czy dokupić nowy numer – dla siebie lub kogoś bliskiego można to zrobić szybko i prosto przez internet. A przy tym wiele zyskać.

Sami aktywujcie usługi Orange i odbierzcie 20 GB w prezencie. Trzeba tylko zrobić to zdalnie – z telefonu czy komputera, z domu lub dowolnego miejsca.

Dołącz przez internet do Orange

Wystartowała właśnie opcja starterów prepaid online. Zamiast iść do salonu czy kiosku wystarczy wejść na stronę: www.orange.pl/view/oferta-na-karte i wybrać – w zależności od potrzeb – jedną z trzech wartości: 5, 49 lub 299 złotych. W tej cenie są darmowe rozmowy, wiadomości, gigabajty. Każdy ze starterów posiada następujące usługi:

Przy zakupie Startera za 5 zł klient otrzymuje:

• Usługę Konto Ważne Rok.

• Usługę „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 2GB” ważną przez 5 dni.

• Od 6 dnia usługa „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 15GB” odnowi się automatycznie na 31 dni. Do odnowienia się usługi, konieczne jest doładowanie Konta Głównego kwotą 31 zł.

Starter za 49 zł:

• Usługę Konto Ważne Rok.

• 5G Pass (czyli usługę gwarantującą dostęp do szybkiego Internetu w technologii 5G).

• 2 miesiące usługi „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 50 GB”.

• Od 3 miesiąca usługa „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 50GB” odnowi się automatycznie na 31 dni. Do odnowienia się usługi, konieczne jest doładowanie Konta Głównego kwotą 35 zł.

Starter 299 zł:

• Usługę Konto Ważne Rok.

• 12 miesięcy usługi „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 2 TB”.

Dodatkowo, każdy numer aktywowany za pomocą starterów kupionych online, otrzymuje 20 GB po każdym doładowaniu dokonanym w Mój Orange lub na stronie www.doladowania.orange.pl. Przekonacie się, że to szybkość i wygoda. Promocja trwa do odwołania. Szczegóły dostępne tutaj.

A jeśli szukacie opcji na abonament – wystarczy również wejść na naszą stronę i zamówić online abonament. Wtedy można zyskać brak opłat nawet do marca! Dowiedzcie się więcej.

To wszystko to kolejny krok, by ułatwić procesy sprzedażowe, oszczędzać Wasz czas i pieniądze, a także unikać zbędnych formalność, zużycia papieru itp. I by móc działać niezależnie, gdzie jesteście.

Udostępnij: Kup starter online i odbierz bonus
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę

Michał 08:47 11-10-2023
    Kiedy możliwość zakupu startera na kartę bez konieczności czekania na przesyłkę, z kartą esim?
    Łukasz 10:10 11-10-2023
    Ciekawa opcja za 299 zl moglibyscie takie cos dać karciarzom stalym 😉
    pablo_ck 19:56 11-10-2023
    O proszę, fajne rozwiązanie, płacisz raz i rok z głowy 💪 A gdyby była jeszcze opcja za 499 zł że "złotym numerem" to........ brał bym oj brał 😀
      emitelek 18:42 13-10-2023
      A po kiego Ci złoty numer???

;

Szukamy Hi-Tech Girls (2)

Monika Kulik

10 października 2023

Szukamy Hi-Tech Girls

Studiujesz nowe technologie? Interesujesz się programowaniem, analizą danych albo cyberbezpieczeństwem? Chcesz się rozwijać i zdobywać nowe praktyczne umiejętności pod okiem doświadczonych menedżerów? Zgłoś się do konkursu Hi-Tech Girls.

​Po raz drugi wystartował w Orange Polska konkurs Hi-Tech Girls, który kierujemy do studentek politechnik i uniwersytetów od 3 do 5 roku studiów oraz absolwentek tych uczelni do roku po zakończeniu nauki. Dodatkowy warunek to wiek – studentka w momencie rejestracji nie może mieć więcej niż 25 lat.

Co zrobić, aby wziąć udział w konkursie

• Do 23 października zarejestrować się na stronie konkursu wybierając specjalizację: Cloud, Data: AI lub Digital Analytics, Cybersecurity, Software Development Frontend lub Backend;
  • W terminie od 24 października do 15 listopada przesłać rozwiązanie zadania – udostępnimy je zarejestrowanym uczestniczkom 24 października.

Do wygrania:

• 3 miesiące płatnych praktyk w Orange Polska,
  • 6 miesięcy mentoringu z menedżerami z Orange,
  • do 8 000 zł na szkolenia specjalistyczne w Future Collars.

Dlaczego konkurs dla kobiet

W Orange od lat stawiamy na aktywne budowanie zespołów opartych o różnorodność kompetencji i doświadczenia. Dlatego rozpoczęliśmy inicjatywę WłączOne, zachęcającą kobiety do rozwijania kariery w obszarach technologicznych. Jej częścią jest konkurs Hi-Tech Girls. Jego celem jest wykreowanie jak najlepszych możliwości rozwoju dla ambitnych studentek i otwarcie dla nich drogi do kariery w technologiach przyszłości.

Jeśli w Twoim otoczeniu są studentki/absolwentki, które spełniają warunki, lubią wyzwania, a dodatkowo „kręci” je technologia – dajcie im znać o konkursie.

Udostępnij: Szukamy Hi-Tech Girls
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

nick 16:08 11-10-2023
    Brawo. Równość szans, równość płci. Brawo. Wszyscy są równi, ale akurat kobiety równiejsze.
    pablo_ck 19:57 11-10-2023
    Drogie Panie do dzieła 💪💪💪

Gaming

Najbardziej filmowe gry w jakie możesz zagrać (0)

Bartosz Graczyk

9 października 2023

Najbardziej filmowe gry w jakie możesz zagrać

Gry to wyjątkowe oraz interaktywne – a przez ostatnie lata również filmowe – medium. Jeżeli ciężko jest Ci siąść do tej wirtualnej rozrywki przez wysoki dla niektórych próg wejścia, którym jest sterowanie – być może ta lista Cię zainteresuje.

Przedstawię Ci gry, które swoją historią wciągają na wiele godzin. Bawią jak wysokiej jakości serial Netflixa, a jednocześnie są proste w opanowaniu.

Dwie filmowe gry w jednym pudełku czyli Heavy Rain + Beyond: Two Souls

gry filmowe heavy rain beyond two souls

Heavy Rain to gra, która otrzymała łatkę „filmowej” nie bez powodu. Jej głównym celem jest stworzenie kinowego doświadczenia, które umożliwia graczom aktywne uczestnictwo w rozwijającej się historii. Gra skupia się na kilku postaciach, których losy splatają się w poszukiwaniu tajemniczego seryjnego mordercy, znanego jako „Origami Killer”. Akcja toczy się w deszczowym i mrocznym miasteczku, co nadaje grze specyficzną atmosferę. Jeżeli chcesz poczuć się jak bohater Kryminalnych Zagadek Miami, to jest to coś dla Ciebie.

Druga pozycja pochodzi od tego samego studia Quantic Dreams. Fabuła gry skupia się na życiu Jodie Holmes oraz jej tajemniczym towarzyszu duchowym o imieniu Aiden. Postać dziewczyny gra Elliot Page (znany – jako Ellen – m.in. z roli Ariadne w Incepcji). Gracze eksplorują różne etapy życia Jodie, od dzieciństwa po dorosłość, odkrywając jej zdolności paranormalne oraz próbując zrozumieć naturę Aidena. Ta filmowa gra jest pełna akcji, zwrotów akcji oraz znanych twarzy. Oprócz Page’a spotkamy tu też m.in. Williama Dafoe, grającego postać naukowca – Nathaniela Dawkinsa.

Sterowanie w obu tytułach jest również bardzo proste, ponieważ opiera się na mechanice „QTE”, czyli z angielskiego Quick Time Event. To oznacza, że na ekranie pojawiają się podpowiedzi jaki przycisk w konkretnym momencie wcisnąć, w odpowiedniej kolejności. Te kombinacje pojawiają się w sekwencjach w określonym przez grę czasie. Dodatkową zaletą tej mechaniki jest zapoznanie nowego gracza z budową kontrolera. Warto zaznaczyć, że w te produkcje zagramy na Playstation 3, Playstation 4, PC, oraz dzięki wstecznej kompatybilności – na PS5.

Trzeba zaznaczyć, że odbiorcami opisywanych gier powinny być osoby dorosłe.

Detroit: Become Human

detroid become human gry filmowe

Gdy słyszę hasło „filmowe gry” to niestety czy tego chcę, czy nie – muszę wymienić produkcje Quantic Dreams, bo jak już wcześniej wspomniałem, ta firma jest z tego znana. Jeżeli jednak klimat poprzednich produkcji Was nie zainteresował, to być może kolejny kandydat będzie bardziej pasował do Waszych gustów. Detroit: Become Human przeniesie nas bowiem do przyszłości. Do takiej, w której ludzie tworzą zaawansowane androidy, pełniące różne role w społeczeństwie. Fabuła gry skupia się na losach trzech androidów: Connora (detektywa, rozwiązującego przestępstwa, popełniane przez androidy); Kary (postać, która ucieka z domu, aby uniknąć złego traktowania) oraz Marcusa, który staje na czele androidów walczących o swoje prawa. Fani „Łowcy Androidów” znajdą tu coś dla siebie. Mechanika gry jest taka sama jak w poprzednich tytułach na tej liście. Warto zaznaczyć, że ta produkcja również otrzymała oznaczenie PEGI 18+.

Seria Life is Strange

Seria gier „Life is Strange” to doskonały przykład połączenia filmowości z interaktywnym doświadczeniem gier wideo. Gra została stworzona przez studio Dontnod Entertainment i wydana przez Square Enix. Seria skupia się na narracyjnym aspekcie rozgrywki i podejmuje tematy związane z młodzieńczym okresem życia, przyjaźnią, miłością, a także nadprzyrodzonymi zdolnościami. To gra przygodowa z wykorzystaniem mechanik „QTE” oraz „Point and Click” (wskaż i kliknij). Dzięki temu wchodzimy w interakcję z przedmiotami fabularnymi rozstawionymi po planszach.

„Life is Strange” skupia się na głębokiej i emocjonalnej narracji. Gracze wcielają się w rolę młodych bohaterów, którzy stają w obliczu trudnych decyzji i konsekwencji swoich wyborów. Fabuła często dotyka trudnych tematów, takich jak depresja, przemoc domowa i tożsamość.

W serii pojawiają się elementy nadprzyrodzone, jak zdolność manipulacji czasem. Te nadnaturalne umiejętności dodają interaktywnego wymiaru do opowieści. Co ciekawe, gry spod szyldu „Life is Strange” są wydawane w formie „odcinków” niczym serial.

Gry od TellTales

Czego można spodziewać się po byłych pracownikach LucasArts odpowiedzialnego za serię filmów „Indiana Jones” oraz „Star Wars”? Hm… Może czegoś co zaczyna się na „fil”,a kończy na „mowość”?.

Znacie takie marki jak „The Walking Dead”, „Gra o Tron”, „Guardians of The Galaxy” czy „Batman”? Jeżeli je lubicie, to gry od studia TellTales powinny przypaść Wam do gustu. Ponownie spotykamy się ze wcześniej wspomnianymi mechanikami QTE oraz Point and Click. Tym razem w świecie przedstawionym na podstawie wymienionych powyżej marek. Historie te jednak nie są kopią seriali, czy scen z komiksów, lecz unikatowymi opowieściami, które tak jak w przypadku Life is Strange były wydawane w formie odcinków. Przedstawione tytuły są uznawane za najbardziej „filmowe gry”, głównie ze względu na formę przedstawienia historii. Nie uświadczymy tu jednak fotorealistycznej grafiki jak w przypadku gier studia Quantic Dreams, a oprawę bardziej komiksową.

Co ciekawe omawiani twórcy wielokrotnie spróbowali swoich sił w kreacji mniej popularnych historii. Jedną z nich jest „The Wolf Among Us”, która jest oparta na komiksach z serii „Fable” i skupia się na przygodach Wilka z historii o czerwonym kapturku. W świecie przedstawionym przez grę, postaci z dziecięcych bajek są ludźmi. Opuścili swoje krainy by zamieszkać we współczesnym Nowym Yorku. Główny bohater musi rozwiązać zagadkę tajemniczego morderstwa jednej z postaci, jednocześnie ukrywając swoją prawdziwą tożsamość przed prawdziwymi ludźmi.

Jeśli nie gry, to dobre filmy i seriale interaktywne

Jak widzicie gry potrafią być „filmowe”. Ja jestem fanem tej formy zabawy, ale nie do wszystkich może przemówić – nawet w najprostszej postaci. Jeżeli jednak nadal chciałbyś doświadczyć „filmowości” oraz „growych” wrażeń możesz sprawdzić interaktywne filmy od Netflix. Z każdym rokiem ich baza się powiększa, a udostępnione dla widzów decyzje robią się coraz ciekawsze.

Warto zaznaczyć, że gorące premiery filmowe, niezapomniane klasyki i kultowe seriale na platformie Netflix otrzymasz na 6 miesięcy w prezencie w pakiecie Orange Love na 24 miesiące.

Udostępnij: Najbardziej filmowe gry w jakie możesz zagrać
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę