Urządzenia

Michał Rosiak

23 kwietnia 2014

Łabędź z aluminium

Po trzech tygodniach z HTC One M8 zastanawiam się, jak to jest możliwe, że producent tego smartfonu ma jakiekolwiek problemy finansowe? Wygląd, ergonomia, kapitalne głośniki, innowacyjne funkcje fotograficzne – M8, który zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami pojawi się w naszej ofercie w przyszłym tygodniu, nie da się przegapić w tłumie. Po raz pierwszy trafiłem na telefon dla którego byłbym w stanie porzucić moją ukochaną Xperię Z1… A zresztą – zobaczcie sami!

Udostępnij: Łabędź z aluminium
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Key. wybierz ikonę

Film

Milion sposobów jak – czyli nowy trailer Cyber Mariana (0)

Marek Wajda

22 kwietnia 2014

Milion sposobów jak – czyli nowy trailer Cyber Mariana

Milion sposobów jak zginąć na Zachodzie – to nowa komedia twórców opowieści o niesfornym misiu TED. Możecie się więc spodziewać abstrakcyjnego i ostrego humoru. Tymczasem Cyber Marian przenosi akcję filmu na Podhale. To jedna z jego największych produkcji. – „Jak wykitować na Podhalu” to moje najbardziej hardcorowe wyzwanie. Moja alternatywna wersja traileru została zrobiona niemalże jeden do jednego – ujęcia zmieniają się w tym samym momencie i podczas konkretnych scen dzieją się podobne rzeczy. Było przy tym trochę roboty począwszy od samego nagrywania aż po montaż – głównie ze względu na dużą ilość postaci, które pojawiają się naraz w wielu scenach i wszystkie te postacie musiałem odegrać.

Dowiadujemy się też co nieco więcej o Cyber Marianie. – Dlaczego wybrałem Podhale na miejsce akcji? Uwielbiam ich kulturę, zwyczaje i tradycję, mój dziadek pochodził z gór więc po części jestem góralem. Kocham góry i uwielbiam tam jeździć i być może dlatego w mojej parodii rzecz dzieje się właśnie na Podhalu.

Mam dla Was szybki konkurs. Dawno, dawno temu toczyło się spory ile osób załatwił Arnold S. w filmie Commando. Dlatego pytanie na dziś: ilu najwięcej Cyber Marianów wzięło udział w jednej scenie tego trailera 😉 Odpowiedzi wpisujcie w komentarzu do końca tygodnia – miłego liczenia. A nagrodą dla trzech pierwszych osób, które nie dostaną oczopląsów i policzą prawidłowo będzie podwójny voucher do Multikina.

Udostępnij: Milion sposobów jak – czyli nowy trailer Cyber Mariana
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

;

Piszemy Raport CSR cz. 9 (0)

Monika Kulik

22 kwietnia 2014

Piszemy Raport CSR cz. 9

Zgodnie z zapowiedzią dziś przedstawiam Wam pierwsze projekty graficzne przygotowane przez Agencję ArtGroup, która została wybrana do przygotowania naszego tegorocznego Raportu.

Przed wyborem tej agencji przyjrzałam się ich wcześniejszym pracom. Przygotowali Raport CSR dla CEMEXu, Budimexu, GlaxoSmithKline, Coca-Cola HBC Polska, BRE Banku, ArcelorMittal Poland SA, RWE, Banku Gospodarstwa Krajowego, BZ WBK. Ich poprzednie realizacje możecie zobaczyć tutaj. Może znajdziecie tu jakieś inspiracje dla naszego Raportu?

Stylistyka Raportu będzie jak zawsze …Orange’owa. Obowiązują nas kolory – pomarańczowy, szary, czarny i biały. Ale podobnie jak w ubiegłym roku – wprowadzimy pomarańczową linię, która prowadzić będzie nas przez cały Raport i uzupełniać zdjęcia o dorysowane elementy. Jak zapowiadaliśmy – wiecej będzie ikonografik.

52385bf1105370015156741218ee92b771a
Ale po co będę opisywać, lepiej zobacie wstępne propozycje wyglądu kalendarza (jeszcze bez uwględnienia propozycji Waszych dat) – która wersja Wam się podoba? A może powinniśmy pomyśleć o 3. opcji? Czekam na Wasze głosy.

wersja 1

78252bb99acc9ea43ec70fc6975274719cf

wersja 2

91d8d33e3991dc006e4ef9c27a2b1963a07