Mecz na Facebooku

Marcin Dąbrowski Marcin Dąbrowski
Mecz na Facebooku

Na 90 minut meczu Arsenal - Borussia przyjaźń Wojciecha Szczęsnego i Roberta Lewandowskiego musiała zostać zawieszona. Panowie podszczypywali się przed meczem na Facebooku, ale Szczęsny potrafił docenić postawę kolegi i publicznie pogratulował mu po spotkaniu. O bezpośrednim starciu obu graczy informował też profil Nike Football Poland, zatem trzy krótkie interakcje mogły poszerzyć grono fanów każdego z profili. Lewandowski ma ich już niemal 2 miliony, Szczęsny - blisko pół miliona.

3c07fc1553ab29893c8755d63a30495c114.jpg

1e0789a09d16ed397a0c8c185b8616e237f.jpg

0f09a486a199f9267503bd33801b224d0db.jpg

Gol, asysta i uderzenie łokciem Kościelnego - to dorobek Lewandowskiego we wczorajszym meczu. W pierwszym składzie wyszedł też Jakub Błaszczykowski, co mogło być pewnym zaskoczeniem, ale kapitan reprezentacji nie grał najlepiej i zszedł w 66 min. Wyjazdowe zwycięstwa Borussii i Napoli sprawiają, że trzy drużyny w tej grupie mają po 6 pkt i czeka je jeszcze zaciekła walka o awans.

Pierwszy punkt w tej edycji LM zdobyła Steaua z Łukaszem Szukałą w składzie. Rumuński zespół uratował remis tuż przed końcem spotkania. Po dwa zwycięstwa mają Schalke i Chelsea - we wczorajszym starciu tych drużyn lepsi okazali się goście z Londynu. Komplet punktów ma Atletico Madryt, które rozprawiło się w Wiedniu z Austrią. FC Porto, osłabione już po 5 minutach gry, uległo u siebie Zenitowi. Barcelona, tak jak nie potrafiła pokonać w lidze hiszpańskiej Osasuny, tak teraz nie zdołała wygrać z Milanem. Pierwsze 3 punkty do swojego dorobku dopisał Celtic Glasgow.

Potrzeba matką wynalazku, czyli jak projektujemy nasze rozwiązania

Marta Krajewska Marta Krajewska
Potrzeba matką wynalazku, czyli jak projektujemy nasze rozwiązania

Cześć,

w ubiegłym tygodniu zawitaliśmy z blogową kamerą do Łodzi, gdzie trwa Festival Designu. Dlaczego właśnie tam? Zobaczcie:

PlayWyłącz głos

Jeśli mieszkacie w Łodzi lub okolicach namawiam Was do odwiedzenia wystawy Deep Need|empatia i projektowanie, na której prezentujemy nasze rozwiązanie. Zresztą cały festiwal jest wart uwagi. Polecam :-)

Ciekawa jestem, co sądzicie o naszej misie?

Wirtualna Polska ma nowego właściciela

Wojtek Jabczyński Wojtek Jabczyński
Wirtualna Polska ma nowego właściciela

Właśnie sprzedaliśmy Wirtualną Polskę. Za 375 mln zł kupiła ją spółka O2. Zapowiada się ciekawe połączenie wśród portali. Umowa ma charakter warunkowy i wymaga zgody UOKiK. Spodziewamy się, że finalizacja transakcji nastąpi w pierwszym kwartale 2014 roku. Sprzedając WP zależało nam, aby wybrać firmę, która zagwarantuje jej rozwój. Jestem przekonany, że to sie uda. Koleżankom i kolegom z WP życzę wszystkiego dobrego.

f16909265ac003ee096c2c862cb98e1c12d