mPotwór daje wysokie bonusy (0)

Wojtek Jabczyński

mPotwór daje wysokie bonusy

Ruszyła kolejna promocja doładowań, która wykorzystuje aplikację mPotwór. Jeśli zasilicie się za 30, 40 lub 50 zł, otrzymacie odpowiednio bonus 15,20 lub 30 zł, który w całości trafi do Was, jako kolejne doładowanie. Z prostej matematyki wynika, że najkorzystniej wybrać „pięćdziesiątkę”. Promocja trwa do końca maja br. i można z niej skorzystać maksymalnie trzy razy.  Regulamin znajdziecie tutaj. Płatność wykonujecie w systemie MasterCard Mobile, co oznacza, że pieniądze idą bezpośrednio z Waszej karty płatniczej, a transakcję zatwierdzacie kodem CVC2/CVV2. Jak to działa pokazuje krótki film. Aplikację ściągniecie na telefony z Androidem, iOS i Windows Phone.

9a8f0cb64e00cfe0c686f323c312c1d53a2

Udostępnij: mPotwór daje wysokie bonusy
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Klucz. wybierz ikonę

Muzyka

Czarne konie na festiwalowym Służewcu (0)

Kasia Barys

Czarne konie na festiwalowym Służewcu

Konia z rzędem temu, kto pierwszy będzie na OWF pod sceną 12 czerwca! Wtedy i przez cały weekend na Torze Wyścigów Konnych w Warszawie zagrają gwiazdy polskiej i światowej sceny. Póki co na Służewcu odbywają się wyścigi konne, a my zapytaliśmy dziennikarza muzycznego Piotra Metza, kto według niego będzie „czarnym koniem” podczas Orange Warsaw Festival 2015. Zobaczcie i posłuchajcie co odpowiedział.

Udostępnij: Czarne konie na festiwalowym Służewcu
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Serce. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Tydzień różnorodności w Orange (0)

Monika Kulik

Tydzień różnorodności w Orange

Różnimy się od siebie cechami charakteru, poglądami, mamy różne talenty i pomysły, w życiu i w pracy przyjmujemy różne role, mamy różne style komunikacji, doświadczenia życiowe i zawodowe, różne dążenia i potrzeby.

Nasza odmienność dotyczyć może też płci, przynależności kulturowej, narodowej czy etnicznej, religii – wyznania czy bezwyznaniowości, światopoglądu, stopnia i rodzaju niepełnosprawności, stanu zdrowia, wieku, stażu pracy czy orientacji psychoseksualnej. Takie różnice dostrzegamy wyraźniej i często się ich obawiamy.

Podczas Tygodnia Różnorodności w Orange, którego podsumowaniem jest dzisiejszy II Ogólnopolski Dzień Różnorodności, zwracaliśmy uwagę, na kilka wybranych tematów. Dotatkową motywacją jest dla nas fakt, że jesteśmy nie tylko sygnatariuszem, ale też Opiekunem Karty Różnorodności w Polsce.

Poniedziałek poświeciliśmy różnorodności kulturowej, jak na globalną markę przystało.  Nasza obecność w ponad 30 krajach na 3 kontynentach – w Europie, Afryce i Azji,  155 tys. pracowników i obsługująca ponad 247 mln klientów – to wszystko sprawia, że komunikacja międzykulturowa nabiera znaczenia.  Pytaliśmy cudzoziemców pracujących w naszej firmie, jakie polskie zwyczaje im się podobają a jakie dziwią, mówiliśmy o mniejszościach narodowych w Polsce i o tym, kto czuje się dyskryminowany i sami mogliśmy przetestować, jakimi stereotypami w postrzeganiu innych nacji się posługujemy.

Wtorek poświęciliśmy kwestiom płci.  Pokazaliśmy, jak wyglądają w naszej firmie dane na temat zatrudnienia kobiet i mężczyzn, a jak wygląda to na świecie. Pytaliśmy co na prawdę znaczy gender? Czy parytety i kwoty prowadzą do złotych spódnic? I dlaczego mówimy o szklanym suficie, a zapominamy o szklanych ścianach czy szklanych ruchomych schodach i lepkiej podłodze ( zainteresowanych zapraszam na stronę www.rownoscwbiznesie.mpips.gov.pl). Wyjaśnialiśmy też dlaczego kobiety widzą więcej kolorów, kto częściej się uśmiecha, a kto bardziej kłamie? A na koniec proponowaliśmy zabawny test na płeć mózgu.

Sprawom związanym z wiekiem i przynależnością pokoleniową poświęciliśmy środę.  Pytaliśmy młodszych i tych bardziej doświadczonych pracowników – co sobie cenią w pracy, jak ich praca wygląda dziś a jak było w przeszłości.  Sprawdzaliśmy w teście do którego pokolenia należymy, a także pokazywaliśmy osoby, które bez względu na wiek – są aktywne i pełne energii np. Dziarskiego Dziadka.

Kolejnym tematem była dla nas sprawność w pracy osób z niepełnosprawnością. Dzięki współpracy z Fundacją Integracja, Fundacją Widzialni i Fundacją Polska Bez barier mieliśmy wiele ciekawych materiałów edukacyjnych i kampanii społecznych.  Pokazaliśmy też nasze działania skierowane do tej grupy pracowników – program Zdrowie na TAK, a także program „Orange bez barier” nakierowany na potrzeby klientów z niepełnosprawnościami.

Ostatni dzień poświęcony był kwestiom godzenia życia zawodowego i prywatnego. Robiliśmy test, aby sprawdzić jak zarządzamy swoim czasem w pracy i w domu, dawaliśmy dobre rady jak budować work- life – balance, mówiliśmy o rozwijaniu swoich pasji i zaangażowaniu w wolontariat. Mówiliśmy też o ważnej roli rodzica, poprzez pokazanie zabawnych filmowych interpretacji zakresu obowiązków mamy – czy współczesnej wersji starych rytuałów zwanych kuwada 😉

Mam nadzieję, że ten tydzień pokazał, że różnorodność jest dla nas wartością w życiu i w pracy. Jak napisał jeden z uczestników naszego konkursu na hasło promujące różnorodność – Ludzie na Ziemi są tacy sami, ale na 7 miliardów różnych sposobów.

Mediateka

Udostępnij: Tydzień różnorodności w Orange
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę