;

Na start 1000 SMS-ów do wszystkich (0)

Wojtek Jabczyński

6 listopada 2012

Na start 1000 SMS-ów do wszystkich

Do końca grudnia wszyscy z Was, którzy kupią dowolny starter w ofercie Orange na kartę lub Zetafon mogą otrzymać na dzień dobry darmowy pakiet 1000 SMS-ów do wszystkich sieci. Wystarczy, że wyślecie bezpłatny SMS o treści TYSIAC pod numer 80408. Bonus można wykorzystać do końca przyszłego miesiąca. W każdej chwili możecied sprawdzić liczbę SMS-ów, wysyłając SMS o treści ILE SMS pod numer 901 (opłata zgodna cennikiem).

c257623c410ee0a53268c504756e9af2339

Udostępnij: Na start 1000 SMS-ów do wszystkich
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

Innowacje

Listopad pod znakiem innowacji (0)

Marta Krajewska

5 listopada 2012

Listopad pod znakiem innowacji

Witajcie,

w najbliższy czwartek, 8 listopada w siedzibie Orange już po raz czwarty odbędzie się Innovation Days  – wydarzenie, które co roku skupia przedstawicieli świata nauki, biznesu i ekspertów branży IT. Gwoździem programu i znakiem rozpoznaczym konferencji są debaty, w których uczestniczą ciekawi goście, reprezentujący różne dziedziny wiedzy i życia społecznego. W ubiegłym roku gościem specjalnym był prof. Jan Hartman, filozof z Uniwersytetu Jagiellońskiego, który przedstawiał swój punkt widzenia w dyskusji o społecznych i ekonomicznych konsekwencjach internetowej rewolucji.

W tym roku debata zapowiada się równie interesująco. Maciej Witucki, prezes Orange Polska,  Andrzej Dulka, prezes Alcatel-Lucent Polska; prof. Łukasz Turski z Centrum Fizyki Teoretycznej PAN  oraz dr Dominik Batorski z Interdyscyplinarnego Centrum Modelowania Matematycznego i Komputerowego UW będą rozmawiać o wpływie rozwoju technologii na trzy pokolenia Polaków.

W programie konferencji są także prelekcje, podczas których eksperci z Orange i ALU będą mówić na temat przyszłości sieci w kontekście narodzin „pokolenia tabletów”, cloud computingu, zarządzaniu satysfakcją klienta i promocji kreatywności wśród pracowników.

Jak co roku konferencja będzie również okazją, aby odwiedzić Ogrody Innowacji, gdzie na żywo będą prezentowane prototypy i rozwiązania przygotowane przez Orange Labs i Alcatel-Lucent. Szczegóły znajdziecie na naszej stronie: Innovation Days 2012

Mam dla Was 10 wejściówek na to wydarzenie. Aby je otrzymać, należy napisać na adres Ogrody.Innowacji@orange.com w tytule wpisując swoje imię, nazwisko i słowa „blog technologiczny”. Kto pierwszy, ten lepszy!

Udostępnij: Listopad pod znakiem innowacji
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Heart. wybierz ikonę

;

Czy też jesteś digital natives? (0)

Marek Wajda

5 listopada 2012

Czy też jesteś digital natives?

Pokolenie X już się skończyło, teraz pora na Digital natives. To pierwsza generacja, która nie jest zależna od wieku. Jesteśmy uzależnieni od internetu i nieustannego napływu informacji. Najlepiej, żeby podawana była obrazem a nie tekstem. Nasz mózg przetwarza wielowątkowo. Coraz częściej rezygnujemy z telewizji na rzecz oglądania filmów na Youtube lub Dailymotion. Preferujemy rozrywkę cyfrową niż aktywność na świeżym powietrzu.

Krytycy uważają, że pokolenie to stało się jednak zakładnikami technologii – przetwarzamy dużą liczbę informacji, ale niekoniecznie sprawdzonych i nie mamy czasu na wyrobienie sobie własnych poglądów. Chorujemy tez na FOMO.

ecd93fccec8dba2d065dd0a7c30686ce4eb

A co Wy na ten temat sądzicie? Czy też zaliczacie się do tej generacji? Czy wyobrażacie sobie życie bez internetu? I czy naprawdę można mówić o nowej generacji czy to sztucznie wymyślony podział?

Udostępnij: Czy też jesteś digital natives?
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę