Nagrody za najwięcej wysłanych SMS-ów (0)

Wojtek Jabczyński

17 sierpnia 2011

Nagrody za najwięcej wysłanych SMS-ów

Fanów konkursów wszelakich informuję, że ruszyły zapisy do kolejnej zabawy na naszym profilu na Facebooku. Nagrody to 10 doładowań konta na kwotę od 25 do 150 zł. Zgarną je Ci z Was, którzy w wyznaczonym czasie wyślą najwięcej SMS-ów bez względu na to, do której sieci.  Szczegóły zabawy i regulamin znajdziecie na FB. Powodzenia 🙂

Udostępnij: Nagrody za najwięcej wysłanych SMS-ów
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę

Jak rządzimy UE? (0)

Ryszard Kaminski

17 sierpnia 2011

Jak rządzimy UE?

Od lipca trwa codzienna praca polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej. Na razie działania koncentrowały się w Sopocie, gdzie mieliśmy m.in. spotkania unijnych ministrów zdrowia, sprawiedliwości, spraw wewnętrznych, środowiska czy spraw zagranicznych. Najważniejsze odbyły się w centrum konferencyjnym hotelu położonego tuż przy plaży i najdłuższym w Europie molo. Chyba trudno w lecie byłoby ładniej pokazać Polskę 1800 europejskim urzędnikom i ponad 800 dziennikarzom.

Jak wspomniałem Wam w lipcu Orange również włączył się w polską prezydencję – jako jej partner. Oznacza to, że wespół z innymi firmami (łącznie jest 6 partnerów) zapewniamy sprzęt i usługi potrzebne do sprawnej organizacji i przeprowadzenia całości unijnych spotkań w Polsce. My wyposażyliśmy polskich urzędników w telefony komórkowe, modemy bezprzewodowe i laptopy z pełnym oprogramowaniem. Zapewniamy też obsługę sprzętu – logistykę, instalację i wsparcie techniczne. A na lotniskach w Gdańsku, Poznaniu, Krakowie, Warszawie i Wrocławiu uruchomiliśmy specjalne hot spoty.

Pomysł na współpracę z prywatnym biznesem Polska odziedziczyła po wcześniejszych prezydencjach. Podobne są mechanizmy i zasady wyłaniania partnerów, ale różna skala. Okazuje się, że ich liczba w danym kraju potrafiła się wahać od 3 do nawet 37. No to czas na mały konkurs, odgadnijcie, który kraj miał 37 partnerów oraz kto zaprojektował na eksportowy upominek naszej prezydencji, czyli słynne bączki. Dla najlepszych nagrody z magicznej szafy.

Specjalnie dla Was zakręciłem naszym eksportowym „bączkiem” i u źródła, w MSZ zapytałem jak współpracuje się z partnerami oraz jak minął pierwszy miesiąc prezydencji. Zobaczcie rozmowę z Magdaleną Lumińską, z Departamentu Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie UE.

Udostępnij: Jak rządzimy UE?
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę

Pomóc żyć razem (0)

Liliana Kulesza

16 sierpnia 2011

Pomóc żyć razem

Niedawno Monika pisała o „Dźwiękach Marzeń” a dziś o kolejnej akcji, w którą zaangażowała się Fundacja Orange. Większości z nas autyzm kojarzy się najczęściej z bohaterem filmu „Rain Man” – człowiekiem cierpiącym na autyzm i obdarzonym jednocześnie niezwykłymi zdolnościami. Film, przyczynił się do wzrostu zainteresowania problemami autyzmu, jednak wiedza na ten temat jest ciągle znikoma.

Wiele dorosłych osób z autyzmem przez całe życie potrzebuje profesjonalnego wsparcia. Stowarzyszenie Pomocy Osobom Autystycznym z Gdańska, uznało że potrzeby osób z autyzmem najlepiej będą realizowane w przyjaznych małych domach, które nazwali Wspólnotami Domowymi. Każdy dom przeznaczony będzie dla kilku osób, które będą tam wykonywać podstawowe zajęcia domowe, a także będą mieć możliwość kontynuowania terapii i edukacji.

My też postanowiliśmy się włączyć. Fundacja Orange od 20 lat niesie pomoc osobom dotkniętym autyzmem. Rozumie ich potrzeby i dlatego zdecydowała wesprzeć finansowo inicjatywę budowy pierwszej Wspólnoty Domowej w Gdańsku.

Udostępnij: Pomóc żyć razem
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę