;

Nesbo i Lem do wysłuchania (0)

Wojtek Jabczyński

11 lutego 2013

Nesbo i Lem do wysłuchania

Witam wszystkich po narciarskim urlopie i od razu zachęcam do skorzystania ze znanej Wam promocji Weekendy z Orange. Tym razem proponuję ściągnąć za darmo cztery audiobooki: „Człowiek nietoperz” Jo Nesbo, „Miłosne konstelacje” Katarzyny Błeszyńskiej, „Bajki robotów” Stanisława Lema i „Tarantula, Klops i Herkules” Joanny Olech. Promocja ruszyła dziś i potrwa do 18 lutego do godz. 23.59. Aby skorzystać wystarczy, że wyślecie bezpłatnego SMS-a o treści W pod numer 80200. Jeśli chcecie pobrać audiobooka bezpośrednio na smartfon lub tablet z systemem Android, to wcześniej pobierzcie i zainstalujcie bezpłatną aplikację mobilną audioteka.

Udostępnij: Nesbo i Lem do wysłuchania
Please prove you are human by selecting the Key. wybierz ikonę

Telefoniczna Opieka (0)

Monika Kulik

8 lutego 2013

Telefoniczna Opieka

Temat, który jest mi bliski, jak pewnie wielu z Was. Martwimy się o swoich starszych rodziców, dziadków, którzy mieszkają sami. Co zrobić, gdy dzieli nas odległość, a zależy nam na zapewnieniu im opieki w nagłych wypadach?

Rozwiązaniem może być Telefoniczna Opieka – nowa usługa dla klientów sieci stacjonarnej Orange, opracowana wspólnie z Polskim Centrum Opieki.

W nagłych wypadkach osoba potrzebująca pomocy, która samodzielnie nie może zadzwonić po karetkę lub bliska osobę – naciska specjalny przycisk alarmowy na telefonie lub „breloczku”, który automatycznie i bezpłatnie łączy się z Centrum Operacyjno-Alarmowym.
Konsultant na podstawie rozmowy z osobą wzywającą pomoc, ale także informacji, jakie posiada o jej stanie zdrowia, oceni sytuację i w razie potrzeby wezwie odpowiednie służby. Pozostaje on też w kontakcie z rozmówcą aż do momentu przyjazdu pomocy. Jeżeli operatorowi nie uda się nawiązać kontaktu z osobą potrzebującą pomocy, na przykład w przypadku jej zasłabnięcia, zawiadamia służby ratunkowe lub osoby bliskie wskazane wcześniej przez klienta.

Sądzę, że Telefoniczna Opieka, to dobry sposób, aby zapewnić naszym bliskim poczucie bezpieczeństwa. Oczywiście nie zastąpi naszego zainteresowania i opieki, ale może pomóc, zwłaszcza w nagłych wypadkach. Miesięczny koszt Telefonicznej Opieki to 29 zł.

Jestem bardzo ciekawa, co myślicie o takim rozwiązaniu?

3c3f43d1568f6ae236d91c1465d9142f1b5

Wszystkich zainteresowanych informuję, że usługę można zamówić m.in. w salonach Orange Polska, poprzez orange.pl oraz infolinie 801 505 505 i 19393.

Udostępnij: Telefoniczna Opieka
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę

;

Konkurs na Windows Phone 8S by HTC rozstrzygnięty (0)

Redakcja Bloga

8 lutego 2013

Konkurs na Windows Phone 8S by HTC rozstrzygnięty

Mamy zwycięzcę! Z wielką przyjemnością przestudiowaliśmy Wasze wpisy. Wykazaliście się inwencją i dowcipem, czyli tym, co cenimy najbardziej. Wszystkim dziękujemy za udział. A ponieważ nie byliśmy zgodni w werdykcie, poza obiecaną nagrodą główną przyznajemy też dwie skromne nagrody pocieszenia. Telefon trafia do MarcinaN (78.30..**), niech zadziwi wszystkich jakością muzyki, umiejętnością świecenia w nocy, a przy okazji liczymy, że przyślesz nam zdjęcie z podróży. Nagrody pocieszenia wędrują do PAWŁA (188.47..**) na zająca i do drlumpy (83.28..**) by żona nie miała zepsutych walentynek. Odezwijcie się do nas mailowo na adres: Aleksandra.Urbanska2@orange.com i podajcie adresy gdzie wysłać nagrody.

Wojtek bardzo żałuje, że tym razem nie mógł wziąć udziału w pracach jury i gorąco pozdrawia Was ze stoku :o)

437a803b0e1e412fbbd2c74d25bf1dd230a

Udostępnij: Konkurs na Windows Phone 8S by HTC rozstrzygnięty