Nowy iPad w Orange

Wojtek Jabczyński Wojtek Jabczyński
23 marca 2012
Nowy iPad w Orange

Wszyscy fani Apple w Polsce doczekali się nowego iPada, który od dziś mamy w ofercie. Tradycyjnie oferujemy go z usługą mobilnego netu, abyście mieli swobodę korzystania ze wszystkich jego dobrodziejstw. Dotyczy to zarówno klientów indywidualnych, jak i biznesowych. Urządzenie jest dostępne w trzech wersjach: 16, 32 i 64 GB. Szczegóły znajdziecie tutaj. Pamiętajcie też o naszej ofercie Orange Combo, dzięki której możecie sporo zaoszczędzić na abonamencie. A swoją drogą to polski debiut tabletu, zbiegł się z wczorajszym inauguracją Angry Birds Space, czyli moją ulubiona grą na iPadzie :-)

Rozrywka

Jak Wajda z Wajdą cz. 2

Marek Wajda Marek Wajda
23 marca 2012
Jak Wajda z Wajdą cz. 2

Zapraszam Was dzisiaj na drugą i niestety ostatnią część wywiadu z Andrzejem Wajdą. Jak pamiętacie, tydzień temu reżyser zdradził nam np.jak poznał Lecha Wałęsę. Dzisiaj opowie nam m.in. o tym, dlaczego to najtrudniejszy film, który reżyseruje i jakie są jego ulubione powiedzonka byłego prezydenta.

PlayWyłącz głos

Ciągle macie szansę wygrać autograf Andrzeja Wajdy. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie z ub. tygodnia i na dzisiejsze. Kto wręczał Oscara Andrzejowi Wajdzie oraz co zdarzyło się w trakcie jego przemówienia po raz pierwszy w historii Gali Oscarów. Na odpowiedzi czekamy do 28 marca.

EUROpraktyka tworzy pracownika

Kasia Zablocka Kasia Zablocka
22 marca 2012
EUROpraktyka tworzy pracownika

Kilka tygodni temu temu zachęcałam Was do udziału w EUROpraktykach. Dzisiaj pokażę z jakimi wyzwaniami mierzą się nasi EUROpraktykanci w codziennej pracy. Zapraszam do Biura Projektu UEFA EURO 2012TM w Poznaniu, gdzie o praktycznej stronie programu opowiedziała mi Dominika Nawrot, praktykantka w zespole ICT.

To już drugi miesiąc Twojej przygody z EUROpraktykami. Jak wspominasz pierwsze dni?

Początki były dość trudne, techniczne słownictwo, specjalistyczne oznaczenia. Przez kilka pierwszych dni poznawałam zespół, przyglądałam się na czym będą polegały moje zadania. Na szczęście Irena Kosowska-Gilwatowska, Venue Manager poznańskiego stadionu, bardzo dokładnie mi wszystko tłumaczyła, dzięki czemu mogłam szybko się wdrożyć.

Jak wygląda Twój typowy dzień?

Uczestnicząc w tych praktykach nie można użyć określenia „typowy dzień”. Każdego dnia dostaję nowe zadania. Pracuję w MS Project i Visio, nanosząc różne zmiany na mapkach pokazujących np. rozmieszczenie urządzeń na stadionie. Analizuję dokumentację UEFA i wyciągam odpowiednie wnioski.

Biuro projektowe mieści się na ulicy Bułgarskiej, bardzo blisko stadionu. Często bywasz na największej piłkarskiej arenie Poznania?

Do tej pory towarzyszyłam w wizytacjach na stadionie Irenie, Venue Manager. Teraz mam możliwość wchodzenia tam samodzielnie i odpowiadam obecnie za wejście osób technicznych na obiekt. Gdybym nie wzięła udziału w EUROpraktykach, nie miałabym okazji zobaczyć jak wygląda np. przygotowywanie całego okablowania. To, co jest najfajniejsze w tym programie: naprawdę można zobaczyć EURO „od kuchni”.

Podobała się Wam ta krótka wycieczka? Drodzy studenci, nadal macie szansę stać się częścią naszego zespołu. Czekamy na Wasze zgłoszenia do 30 kwietnia.