OBT taste – czyli kto kiedy i o czym (0)

Marek Wajda

15 października 2013

OBT taste – czyli kto kiedy i o czym

Minuta po minucie, czyli kto i o której prowadzi panel i warsztaty na których warto być na Orange Blog taste.

13.00 – 13.05 – Powitanie

13.05 – 13.35 – Od własnego bloga do własnej książki kulinarnej
Paulina Wnuk / From movie to the kitchen

13.40 – 14.10 – Czytelnicy bloga kulinarnego – jak ich przyciągnąć?
Dorota Wdowińska-Rozbicka / Dorota smakuje

14.10 – 14.50 – Lunch

14.50 – 15.20 – Przepis na udaną współpracę z firmami
Dorota Kamińska / Pozytywna Kuchnia

15.20 – 15.50 – Wizerunek blogera od kuchni
Paweł Tkaczyk

15.50 – 16.20 – Prawnik radzi: Kradzież przepisów i zdjęć / agregacja treści / umowy  z firmami
Krzysztof Nowiński / New Media Law

16.25 – 16.55 – Przerwa Kawowa

17.00 – 18.00
–  Stylizacja zdjęć kulinarnych – wykład interaktywny
Beata & Lubomir Lipov / Lawendowy Dom
Świat Kawy – warsztaty kawowe
COSTA by coffeheaven i coffeheaven

18.05 – Networking

Wydarzenie poprowadzą:
Studium Przypadku: Tomasz Kudła & Bartosz Idzikowski

Miejsce: Klub Pod Jaszczurami: http://www.podjaszczurami.pl/

Udostępnij: OBT taste – czyli kto kiedy i o czym
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Złote Effie w kategorii Long Term! (0)

Tomasz Owsianko

15 października 2013

Złote Effie w kategorii Long Term!

Wygraliśmy! Znowu! 🙂 Nasi bohaterowie zdobyli Złote Effie w kategorii „Long term marketing excellence”. Nagroda za marketingową doskonałość jest jak nagroda za całokształt twórczości na filmowych Oscarach. To już kolejne Effie dla Serca i Rozumu. W 2011 roku zdobyli najwyższe wyróżnienie tego konkursu – Grand Prix oraz Złote Effie w kategorii telekomunikacja. Chyba nie ma już takiej nagrody, której Ci dwaj by nie zgarnęli 🙂

Effie Awards to prestiżowy konkurs marketingowy, ceniony na całym świecie. Po raz pierwszy został zorganizowany w 1968 r. w Nowym Yorku przez Amerykańskie Stowarzyszenie Marketingu. Jest tak ceniony, bo oceniane są efekty kampanii, a nie tylko jej efektowność.

Serce i Rozum są z nami już ponad 3 lata. Ponad 50 reklam telewizyjnych i ponad 60 radiówek. Ponad 2,1 miliona fanów na facebooku gdzie są niekwestionowanym liderem w Polsce i  42 miliony wyświetleń spotów na YouTubie.

Specjalnie z tej okazji mem, którego nie znajdziecie na FB. Tak specjalnie dla Was, tu na blogu 😉

2daa8f4aaa74c523f3c9ea8f0b6b1975e80

Udostępnij: Złote Effie w kategorii Long Term!
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Serce. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Komu będziemy kibicować na mundialu? (0)

Marcin Dąbrowski

15 października 2013

Komu będziemy kibicować na mundialu?

To już wiemy – Polakom w Brazylii kibicować nie będziemy, choć fikcyjny profil na Facebooku pewnego znanego działacza uraczył nas wpisem: „Znam takie wzory matematyczne, z których jeszcze Polska wychodzi z pierwszego miejsca”. Za kogo zatem będziemy mogli trzymać kciuki na MŚ?

Europa
Z Europy awansowały już Niemcy, Włochy, Holandia, Szwajcaria i Belgia – żadna z tych drużyn nie przegrała w trwających eliminacjach choćby jednego meczu! Jeszcze w eliminacjach Euro 2008 ograliśmy Belgów dwukrotnie, dziś niektórzy eksperci wymieniają tę drużynę wśród faworytów MŚ. Bez porażki jest również Hiszpania, która potrzebuje remisu z Gruzją, by zapewnić sobie awans.

Jeśli Rosja wygra ostatni mecz z Azerbejdżanem, zmusi do gry w barażach Portugalię. O awans z pierwszego miejsca biją się też Grecja z Bośnią i Hercegowiną. Oba zespoły mają tyle samo punktów i czekają je mecze z najsłabszymi rywalami w grupie. O kolejności w tabeli przy równej liczbie punktów decyduje bilans bramkowy. Anglicy – wiadomo, muszą ograć Polskę, by zapewnić sobie awans, bo Ukraina z pewnością rozprawi się z San Marino.

Najsłabszy spośród zespołów, które w swojej grupie zajmą drugie miejsce, nie zakwalifikuje się do baraży. W tej chwili najmniejsze szanse na grę w barażach ma drużyna z grupy B – obecnie jest to Bułgaria, ale tyle samo punktów ma Dania, a oczko mniej mają Czechy i Armenia. Pewni drugiego miejsca w grupie są już Chorwaci i Szwedzi. O drugie miejsce walczą zaciekle Turcja z Rumunią (iluzoryczne szanse mają nadal Węgrzy) oraz Islandia (!) ze Słowenią. Jeśli swój mecz wygra Hiszpania, w barażach zobaczymy reprezentację Francji.

Reszta świata
Oprócz Brazylii pewne gry na mundialu są Argentyna i Kolumbia. Jeśli dziś Ekwador zremisuje z Chile, oba zespoły zobaczymy w finałach. Wówczas Urugwaj zagra baraż z zespołem strefy azjatyckiej – Jordanią. Z Azji awans na mundial uzyskały już Iran, Japonia, Korea Płd. i – należąca do federacji – Australia.

W Brazylii zobaczymy Stany Zjednoczone, które pod wodzą Jurgena Klinsmanna pewnie wygrały grupę eliminacyjną, a także Kostarykę. Remis do awansu wystarczy Hondurasowi, co sprawia, że prawdopodobnie to Meksyk zmierzy się w barażu z najlepszą w Oceanii Nową Zelandią. Pięciu finalistów z Afryki wyłonią dwumecze – po pierwszym spotkaniu najbliższe awansu jest Wybrzeże Kości Słoniowej.

Udostępnij: Komu będziemy kibicować na mundialu?
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Serce. wybierz ikonę