Innowacje

Offline czy online: gdzie rozwijać startup modowy? One znają odpowiedź (0)

Marta Cieślak-Krajewska

20 maja 2016

Offline czy online: gdzie rozwijać startup modowy? One znają odpowiedź

E- commerce jest niezwykle popularnym rozwiązaniem wśród marek i startupów z branży modowej. Otworzenie sklepu online, czy wystawienie swoich produktów na platformie zakupowej jest znacznie bardziej opłacalne niż butik stacjonarny.

Jednak branża modowa rządzi się swoimi prawami – żeby kupić płaszcz, czy buty trzeba najpierw dotknąć, przymierzyć i ocenić własnym (lub nie własnym, ale zaufanym) okiem. Niektórzy dają klientom możliwość obejrzenia produktu w domu i bezpłatnego zwrotu, jak Zalando, które w 2015 roku miało 107 mln euro zysku i 18 milionów aktywnych klientów.

Inni stosują rozwiązania pośrednie, pokazując na ekranie komputera, jak ubranie może wyglądać w 3D. Zobacz: Jak zostałam Simem. Krótka historia w 3D. Jeszcze inni wolą spotkac się z klientami osobiście, na przykład podczas targów mody.

W pierwszą sobotę maja odwiedziliśmy z blogową kamerą największe i najbardziej znane tego typu targi, HUSH warsaw. Przez kilka godzin obserwowaliśmy, jak wygląda młody biznes modowy. Porozmawialiśmy z współtwórczynią HUSH warsaw, Magdą Korcz, która razem z Anią Piętą zorganizowała już osiem edycji targów, o tym, jak działa obecnie branża modowa, jak osiągnąć sukces i jak odnajdują się na rynku młode marki. Zapytaliśmy projektantów o to, jak docierają do swoich klientów i czy sami siebie uważają za startupy? Zobaczcie, co nam powiedzieli.

Na targach spotkaliśmy pewną znaną blogerkę, która najpierw założyła blog, a potem zajęła się projektowaniem i sprzedażą ubrań i z powodzeniem łączy obie pasje. Kto pamięta, gdzie na blogu orange pojawiła się wcześniej ta blogerka, niech pisze w komentarzach – mam niespodziankę.

Jeśli spodobał Wam się ten odcinek Generacji Startup, zapraszam do obejrzenia wcześniejszego, poświęconego starupowi modowemu, który odniósł sukces szyjąc ubrania z dresu: Ryzykowna moda

Przypominam, że do 20 czerwca br. czekamy na zgłoszenia startupów, które chcą rozwijać swój biznes z Orange, do programu Orange Fab non stop. Aktualnie zapraszamy startupy działające w obszarze Smart City. Formularz zgłoszeniowy jest dostępny TUTAJ

Udostępnij: Offline czy online: gdzie rozwijać startup modowy? One znają odpowiedź
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samolot. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Kolejne road show Klubów Sportowych Orange (0)

Kasia Barys

19 maja 2016

Kolejne road show Klubów Sportowych Orange

Pot, łzy i sportowa radość po raz kolejny udzieliły się dzieciakom na codzień trenującym w Klubach Sportowych Orange. Dzisiaj road show zawitało do Wrocławia.  Młodych sportowców po raz kolejny wspierały gwiazdy polskiego sportu: m.in Jerzy Dudek i Marcin Urbaś. To jeszcze nie koniec, bo kolejne rozgrywki odbędą się także w Gdańsku, Białymstoku, Szczecinie, Rzeszowie, Krakowie i Warszawie. A jak bawilismy się do tej pory? Zobaczcie materiał z Poznania.

961d4d483d2a8d5428577d86cdee4e244bd

A tu dzisiejsza relacja z rozgrywek we Wrocławiu.
092e54c52e75c078573e49d703310804cce d5c51701b8f77cabe08ce084c90765220e7 ec23657fc45e0fb96460e4716c24743a19d fa8576ed2fb8f9306ea7f9e0ca4aa22e12a

Udostępnij: Kolejne road show Klubów Sportowych Orange
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samochód. wybierz ikonę