;

Orange Sport za darmo (0)

Wojtek Jabczyński

8 lutego 2011

Orange Sport za darmo

Fanom sportu przypominam, że jeszcze przez tydzień wszyscy abonenci naszej usługi telewizyjnej mają bezpłatny dostęp do Orange Sport. Zachęcam do skorzystania z możliwości obejrzenia m.in. piłki nożnej, sportów walki i NBA. A przy okazji, jak piszę o sporcie to z wielką zazdrością patrzę na nasz główny blog i konkurs, w którym możecie wygrać wyjazd na mecz NBA do Nowego Jorku. Obejrzeć na żywo taki mecz, to coś wspaniałego i jedno z moich wciąż niespełnionych marzeń. Niestety w konkursie brać udziału nie mogę, ale kibicuję uczestnikom zabawy. Poza tym od NY Knicks zdecydowanie wolę Chicago Bulls. Tak mi zostało z młodości, kiedy Air Jordan, co sezon gnębił nowojorczyków. I już na sam koniec polecam popisy Blake`a Griffina. I kto powiedział, że biali nie potrafią latać 🙂

Udostępnij: Orange Sport za darmo
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

Bezpieczeństwo

Bezpieczne dzieci, bezpieczni dorośli (0)

Rafał Jaczynski

8 lutego 2011

Bezpieczne dzieci, bezpieczni dorośli

W ponad 70 państwach obchodzimy dziś Dzień Bezpiecznego Internetu (DBI), w tym roku pod hasłem „Internet to więcej niż zabawa. To Twoje życie”. Grupa TP od dawna dba o bezpieczeństwo internautów. Fundacja Orange promuje i wspiera akcje, związane z bezpieczeństwem w sieci, skierowane do najmłodszych. O bezpieczeństwo klientów wszystkich usług internetowych Grupy TP, niezależnie od wieku :), dba natomiast Departament Zarządzania Bezpieczeństwem Systemów Teleinformatycznych.

Przewodnik „Bezpieczne Media” (dostępny również w salonach sprzedaży TP i Orange) został wyróżniony w konkursie, organizowanym przez PKPP Lewiatan, Deloitte i NSZZ Solidarność. To pozycja obowiązkowa dla rodziców, wprowadzających swoje dziecko w świat internetu (również telewizji oraz telefonii  stacjonarnej i komórkowej). Mogą się tam dowiedzieć m.in., jak rozmawiać z młodym człowiekiem o wszelkich niebezpieczeństwach, czyhających w sieci, na co zwrócić jego szczególną uwagę, jak dobrać program, filtrujący niepożądane treści (tego typu program jest m.in. elementem dostępnego dla użytkowników Neostrady pakietu e-bezpieczeństwo). Serwis o podobnej tematyce, ale skierowany bezpośrednio do dzieci nosi nazwę Sieciaki.

Grupa TP zainicjowała też „Porozumienie na rzecz bezpieczeństwa dzieci w Internecie”, wspólnie z Fundacją „Dzieci Niczyje” szkoli gimnazjalistów z zasad bezpiecznego korzystania z sieci, a także partneruje wydarzeniom, dotyczącym bezpieczeństwa, m.in. Dniom Bezpiecznego Internetu. W tym roku Fundacja Orange jest głównym partnerem obchodów DBI w Polsce.

Nasz Departament natomiast utrudnia życie sieciowym przestępcom. Od ponad roku blokujemy dostęp do portu 25, najpopularniejszej drogi, z której korzysta oprogramowanie wysyłające spam. W przypadku sieci botnet, gdzie blokujemy zarówno porty, przez które komputery porozumiewają się z botnetami, jak znane adresy „centrów kontroli” przestępczych sieci. Współpracujemy na bieżąco w szerokim zakresie z zespołami reagowania na incydenty sieciowe z całego świata. Na stronie naszego TP CERT (Computer Emergency Response Team, prawo do używania tej nazwy mają wyłącznie zespoły spełniające bardzo wyśrubowane kryteria) dowiecie się m.in. jak sobie radzić z występującymi w sieci zagrożeniami, znajdziecie też szeroki wybór pomocnych w tym celu narzędzi. Nie zapominajmy też, że na tym blogu staramy się wskazywać Wam, w których miejscach zachowania użytkowników internetu niejednokrotnie nie mają zbyt wiele wspólnego z dbaniem o własne bezpieczeństwo.
Zatem spokojnego surfowania – nie tylko w Dniu Bezpiecznego Internetu!

Udostępnij: Bezpieczne dzieci, bezpieczni dorośli
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Truck. wybierz ikonę

;

Wypasione modele w animalsach (0)

Wojtek Jabczyński

7 lutego 2011

Wypasione modele w animalsach

Od jutra do oferty abonamentowej Delfin, Pelikan i Pantera wprowadzamy kilka wypasionych telefonów, dostępnych dotychczas głównie dla biznesu. Myślę, że zadowolą najbardziej wybrednych z Was. Chodzi o aparaty: Nokia N900, Samsung S5830 Galaxy Ace, Samsung S8530 Wave II, Sony Ericsson XperiaTM X10 mini pro, HTC 7 Mozart i HTC Desire Z. Zakończyliśmy też promocję studencką Sony Ericssona Hazel Quicksilver, który teraz będzie dostępny dla wszystkich klientów. Dodatkowo w animalsach  zmieniliśmy na lepsze ceny niektórych telefonów, dlatego jeśli ktoś szukuje się do przedłużenia umowy albo ma chęć wybrać naszą ofertę, jest dobry moment na zakupy. Jak zawsze zachęcam do ponegocjowania z naszymi konsultantami. Nie zapominajcie też o bonusach 20 lub 40 proc. więcej minut dla tych, co są z nami od kilku lat.

Udostępnij: Wypasione modele w animalsach
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Heart. wybierz ikonę