Orange Travel z blogerami (0)

Marek Wajda

10 czerwca 2013

Orange Travel z blogerami

Kominek, Segritta, Fashionelka, Rock Alone, oraz Krzysztof Gonciarz ­čśë wyruszyli w┼éa┼Ťnie w podr├│┼╝ po Europie. Testuj─ů nasz─ů ofert─Ö roamingow─ů Orange Travel, kt├│ra pozwala znacz─ůco obni┼╝y─ç koszty korzystania z telefonu kom├│rkowego.

Przez 10 dni odwiedz─ů 5 kraj├│w, a zadania b─Ödzie zleca─ç im Martyna Wojciechowska, kt├│ra z Orange Travel korzysta w swoich podr├│┼╝ach od dawna. Wy te┼╝ mo┼╝ecie pomaga─ç rozwi─ůzywa─ç zadania i bra─ç udzia┼é w konkursach z wypasionymi nagrodami. Dzisiaj s─ů ju┼╝ w Londynie, kt├│rego „gospodarzem” jest Segritta.

To najwi─Öksza kampania realizowana do tej pory w blogosferze i vlogosferze i tak naprawd─Ö to dopiero jej pocz─ůtek. Szczeg├│┼éy poznacie z naszego bloga ­čśë

Wczoraj ┼╝egnali┼Ťmy bloger├│w na lotnisku, zobaczcie co s─ůdz─ů o tej akcji i czego si─Ö spodziewaj─ů.

PlayWy┼é─ůcz g┼éos
Udost─Öpnij: Orange Travel z blogerami
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jeste┼Ť cz┼éowiekiem wybieraj─ůc Fili┼╝anka. wybierz ikon─Ö
prosz─Ö zaznaczy─ç zgod─Ö

Matematycznie to jeste┼Ťmy najlepsi (0)

Jarosław Konczak

9 czerwca 2013

Matematycznie to jeste┼Ťmy najlepsi

Od dekad w pi┼ékarskich eliminacjach M┼Ü i ME lubujemy si─Ö w meczach „o wszystko” lub „ostatniej szansy” a p├│┼║niej „o honor”. Za nami w┼éa┼Ťnie kolejny mecz „o wszystko” z Mo┼édawi─ů, dru┼╝yn─ů nieco lepsz─ů od Liechtensteinu. O tyle by┼éa nieco lepsz─ů, ┼╝e z nami zremisowa┼éa ku uciesze ca┼éego stadionu Zimbru Kiszyni├│w, gdzie remis z Polsk─ů zosta┼é potraktowany jak niemal historyczne zwyci─Östwo. My natomiast patrz─ůc realnie odpadli┼Ťmy ju┼╝ po 6 meczach┬á – i to chyba najszybsze odpadni─Öcie z eliminacji w ostatnich kilkudziesi─Öciu latach, (mimo, ┼╝e najtrudniejsze mecze dopiero przed nami).
Dzi┼Ť oczywi┼Ťcie oddajemy si─Ö matematyce, kt├│ra wykazuje, ┼╝e szanse na awans jak najbardziej mamy i to nawet jest pi─Ö─ç mo┼╝liwych kombinacji awansu polskiej dru┼╝yny (kto┼Ť ju┼╝ zrobi┼é tak─ů analiz─Ö). Ale w matematyce jest te┼╝ dzia┼é prawdopodobie┼ästwa, kt├│ry jak si─Ö podsumuje, co nas czeka – wyklucza awans do Brazylii. Skoro jednak mamy matematyczne szanse to postanowiono, ┼╝e selekcjonerem powinien by─ç Waldemar Fornalik. Pytanie dzi┼Ť, czy ma by─ç teraz a┼╝ do ko┼äca eliminacji M┼Ü (tych mimo matematyki ju┼╝ przegranych), czy ju┼╝ budowa─ç dru┼╝yn─Ö na ME 2016 (je┼Ťli tak, to jaka jest wizja trenera i jakie zas┼éugi dotychczasowe, za kt├│re otrzymuje taki kredyt zaufania).
Je┼Ťli jednak zdecydujemy si─Ö budowa─ç dru┼╝yn─Ö na ME 2016 to mo┼╝e lepiej z nowym trenerem. Wielu z nas s─ůdzi, ┼╝e nie ma co szuka─ç nowego bo polskiej pi┼éce nie pomo┼╝e nawet Guardiola, Klopp, Mancini czy Mourinho. Skoro tak jest to po co ich zatrudniaj─ů wielkie kluby? Selekcjoner nie gra, ale buduje i trenuje zesp├│┼é i to on go tworzy – wi─Öc z tych samych graczy ka┼╝dy trener mo┼╝e zbudowa─ç co┼Ť innego. Dzi┼Ť paru pi┼ékarzy mamy na wysokim poziomie i np. u Kloppa graj─ů inaczej ni┼╝ u Smudy czy Fornalika. Wi─Öc co┼Ť w tym jest.┬á Dzi┼Ť mamy czas┬á – naprawd─Ö bardzo du┼╝o czasu by wybra─ç drog─Ö, trenera i zesp├│┼é, pojecha─ç i najpierw popatrze─ç z trybun na to jak w Brazylii graj─ů najlepsi, a p├│┼║niej do┼é─ůczy─ç do najlepszych na boiskach Francji podczas Euro 2016. Jak nie┬á – za dwa lata te┼╝ mo┼╝emy ociera─ç si─Ö o matematyk─Ö.
Na koniec s┼éowo o naszych „hoolsach”, kt├│rzy przegrali te┼╝ na stadionie Zimbru Kiszyni├│w.┬á „Kibice” – zw┼éaszcza ci w narodowych strojach w postaci bluz z kapturem pokazali si─Ö rzucaj─ůc race na muraw─Ö i nie zacz─Öli wi─Ökszych awantur tylko dlatego, ┼╝e otoczy┼é ich potr├│jny kordon miejscowego OMON-u. W dopingu jednak przegralli z zupe┼énie amatorsko kibicuj─ůcymi fanami┬á Mo┼édawii, kt├│rzy byli oczywi┼Ťcie kulturalniejsi, ale te┼╝ g┼éo┼Ťniejsi, bardziej ┼╝ywio┼éowi i dali wi─Öcej pi┼ékarzom wi─Öcej wsparcia ni┼╝ lec─ůce race z polskiego sektoru.┬á To smutny obrazek ko┼äca emocji reprezentacyjnych w roku 2013. Teraz gramy tak naprawd─Ö ju┼╝ „o honor” r├│wnie┼╝ polskiego kibica takiego jakim pami─Öta Europa z Euro 2012.

Udost─Öpnij: Matematycznie to jeste┼Ťmy najlepsi
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jeste┼Ť cz┼éowiekiem wybieraj─ůc Flaga. wybierz ikon─Ö
prosz─Ö zaznaczy─ç zgod─Ö

Nerwowy Fornalik przed „meczem o wszystko”? (0)

Redakcja Bloga

7 czerwca 2013

Nerwowy Fornalik przed „meczem o wszystko”?

Kadra Waldemara Fornalika od czwartku jest w Kiszyniowie, gdzie dzi┼Ť zagra z Mo┼édawi─ů. Na zgrupowaniu, a zw┼éaszcza z postawy selekcjonera podczas spotkania z dziennikarzami, da┼éo si─Ö wyczu─ç, jak wa┼╝ny jest to mecz dla bia┼éo-czerwonych. My┼Ťlicie, ┼╝e faktycznie pi─ůtkowe starcie w kontek┼Ťcie walki o awans na przysz┼éoroczny mundial jest tym z kategorii „o wszystko”?

Udost─Öpnij: Nerwowy Fornalik przed „meczem o wszystko”?
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jeste┼Ť cz┼éowiekiem wybieraj─ůc Drzewo. wybierz ikon─Ö