Muzyka

Orangemusic.pl zaprasza na Orange Stage i Targi Muzyczne (0)

Kasia Barys

26 listopada 2013

Orangemusic.pl zaprasza na Orange Stage i Targi Muzyczne

Mam dla Was pomysł na muzyczne spędzenie najbliższego weekendu. Od 29 listopada do 1 grudnia Pałac Kultury i Nauki wypełni się muzyką. Jeśli interesuje Was wymiana płyt czy debaty na temat kondycji muzyki w Polsce albo po prostu chcecie pójść na koncert – odwiedź Europejskie Targi Muzyczne „Gazety Co Jest Grane”. To jedna z największych imprez w środkowej Europie gromadzących przedstawicieli branży muzycznej. Prócz paneli dyskusyjnych i tzw. showcase’ów, nie zabraknie występów gwiazd. W niedzielę 1 grudnia o godzinie 19.00 w Teatrze Dramatycznym wystąpią m.in.Tede, donGURALesko, DIOX HIFI, Numer Raz i Wdowa. Artyści, którzy wystąpią na naszej scenie nagrali utwór promujący wydarzenie. Premiera piosenki i teledysku w najbliższy piątek na www.orangemusic.pl, ale już teraz możecie zobaczyć making of z nagrania. Podczas targów będzie Orange Stage, czyli scena dla jednego z najprężniej rozwijających się w Polsce gatunków muzycznych – hip hopowi. Orangemusic.pl zaprasza też na panel dyskusyjny HAJ$ HAJ$ HAJ$ – jak zarabiać na muzyce nie tracąc twarzy. Ludzie sceny hip-hopowej będą rozmawiać o sukcesie, utrzymywaniu się z muzyki oraz zjawisku niezwykle popularnym wśród raperów, czyli prowadzeniu własnej marki odzieżowej. Bilety możecie zakupić tutaj lub wygrać w konkursie.
8e0864b820fa4eeea5af7b9c409dc9ffadf

Udostępnij: Orangemusic.pl zaprasza na Orange Stage i Targi Muzyczne
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Czy Planeta Korporacja to korporacyjne niewolnictwo? (0)

Aleksandra Wójcik

25 listopada 2013

Czy Planeta Korporacja to korporacyjne niewolnictwo?

„Planeta Korporacja – jak przetrwać, zrobić karierę, zostać prezesem” to pierwszy na polskim rynku poradnik, jak pracować w korporacjach. Opowiada o świecie wielkiego biznesu z perspektywy „korporacyjnego niewolnika”. Pokazuje, jak ten świat mocno oddziałuje na każdego z nas. Nawet tych, którzy myślą, że z korporacją nie mają nic wspólnego. Autor i nasz firmowy kolega Maciej Balcerzak zna korporacje, jak mało kto. Pracuje w nich już kilkanaście lat. Dlatego śmiało dzieli się know how. Tłumaczy m.in. jak przygotować się do spotkania rekrutacyjnego, jak ubierać się, czy budować relacje z ludźmi. Wreszcie odpowiada na kluczowe pytanie, jak awansować i zostać prezesem.

Mam dla Was konkurs, w którym do wygrania są dwie książki „Planeta korporacja”. Aby wygrać pierwszą z nich należy poprawnie odpowiedzieć na pytania. Co oznacza skrót CEO i jak potocznie określane są biurowce, w których urzędują pracownicy korporacji? Żeby zdobyć drugą książkę trzeba odpowiedzieć na pytanie zadane przez samego autora w wideo. Na Wasze odpowiedzi czekam do 28 listopada. Moim zdaniem najfajniejsze w nich zdobywa nagrodę. Powodzenia.

Udostępnij: Czy Planeta Korporacja to korporacyjne niewolnictwo?
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Testujcie BlackBerry Z30 i LG G2 (0)

Wojtek Jabczyński

25 listopada 2013

Testujcie BlackBerry Z30 i LG G2

Kto chce sprawdzić, jak fajnymi smartfonami są BlackBerry Z30 i LG G2, ma teraz dobrą okazję. Właśnie ruszyliśmy z kolejną edycja konkursu „Testuj z Orange”. Mamy dla Was po 20 sztuk każdego modelu, z których tradycyjne połowa zostanie na zawsze w rękach zwycięzców. Obydwa telefony to absolutne nowości i to z najwyższej półki. Podobnie, jak poprzedni bohaterowie testów, czyli Nokia Lumia 1020 i Sony Xperia Z1. Jestem przekonany, że testerzy nie będą się nudzić. Szczegóły konkursu i rejestracja tutaj. Powodzenia.

51c317f9c1639dc4723ea3eb9fcb5196383

Udostępnij: Testujcie BlackBerry Z30 i LG G2
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę