Pierwsze urodziny Smart Store Orange (0)

Piotr Domański

28 kwietnia 2016

Pierwsze urodziny Smart Store Orange

Wczoraj obchodziliśmy pierwsze urodziny Smart Store Orange. Pomysł się świetnie sprawdza – w pierwszych 8 otwartych w ubiegłym roku salonach sprzedaż usług mobilnych wzrosła o 18%, a dostępu do internetu o 16%. To naprawdę bardzo dobry wynik. Tak dobry, że chcemy by do 2020 roku 1/5 wszystkich naszych sklepów wyglądało i działało jak ten pierwszy na Pańskiej w Warszawie. Wielokrotnie pisaliśmy o Smart Store Orange na blogu, więc nie będę się już powtarzać. Mam dla Was za to bardzo fajną grafikę, a w sumie to nawet dwie 😉

Bo po pierwsze warto sobie odpowiedzieć na pytanie: „o co tyle hałasu?”

Infografika - co wyróżnia Orange Smart Store

Miałem okazję być w Smart Store, właśnie tym pierwszym, przy ulicy Pańskiej. Podpisywałem tam umowę na  internet  światłowodowy i mam bardzo fajne wrażenia. System kolejkowy działa, a czekając można obejrzeć sprzęt, w większości przypadków naprawdę z najwyższej półki. Konsultanci, którzy tam pracują to także świetni ludzie, więc warto zajrzeć.

A jakie Wy macie doświadczenia z naszymi Smart Store?

Pełna lista Smart Store Orange:

• Gdańsk, ul. Karmelicka 1, Krewetka
  • Gdynia, ul. 10-go lutego 16, CH Kwiatkowskiego
  • Szczecin, Al. Wyzwolenia 12-14
  • Białystok, ul. Legionowa 9/1 lok. 28
  • Poznań, ul. Roosevelta 18
  • Poznań, ul. Pleszewska 1
  • Warszawa, ul. Wołoska 12, Galeria Mokotów
  • Warszawa, ul. Pańska 57/61
  • Łódź, Al. Piłsudskiego 3
  • Katowice, ul. 3-go Maja 5
  • Wrocław, ul. Kazimierza Wielkiego 19/23
  • Kraków, ul. Kamieńskiego 11, Bonarka

Mediateka

Udostępnij: Pierwsze urodziny Smart Store Orange
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

Bezpieczeństwo

Analiza trojana njrat (0)

Michał Rosiak

28 kwietnia 2016

Analiza trojana njrat

Pamiętacie, jak na początku kwietnia pisałem o kolejnej kampanii malware, udającej nasze faktury? Niestety nie był to prima aprilis, ale już wiemy co – koledzy z CERT Orange Polska dokładnie bowiem przyjrzeli się szkodnikowi. Szczegółowe informacje standardowo już znajdziecie w raporcie, tym razem napisanym językiem bardziej zrozumiałym dla zwykłego użytkownika. W skrócie – mamy do czynienia z niezłym cyber-przestępczym „kombajnem”.

Oczywiście adresy IP serwerów Command&Control zostały od razu zablokowane dla użytkowników Orange Polska. CyberTarcza znów się przydała.

Raport znajdziecie tutaj.

Udostępnij: Analiza trojana njrat
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Nju rozdaje gigabajty i ciuchy (0)

Piotr Domański

26 kwietnia 2016

Nju rozdaje gigabajty i ciuchy

Chyba jeszcze nigdy nie miałem okazji pisać o pewnej bardzo fajnej usłudze w nju z rachunkiem , która nazywa się „jeden za wszystko”. Dzięki tej usłudze zapłacicie nie więcej niż 39 zł za nielimitowane rozmowy ze wszystkimi, SMS-y, MMS-y, a także transfer danych. I tu zaczyna się robić ciekawie, bo w ramach promocji, która właśnie ruszyła do końca września będziecie mogli korzystać nie z 5 GB lecz 13 GB, czyli o 8 GB więcej. Słownie: osiem. To będzie 13 wakacyjnych, słonecznych gigabajtów, pełnych muzycznych letnich brzmień.

Ale te 13 GB otrzymają tylko Ci, którzy korzystają z nju krócej niż 6 miesięcy. Takie, życie. Sorry.

Ok, żartowałem, choć tylko częściowo. Otóż promocja łączy się z „im dłużej, tym lepiej”, więc jeżeli będziecie mieli więcej niż 6 miesięcy stażu w nju zamiast 13 GB dostaniecie… tak właśnie – 26 GB. Lecz jak możecie się domyślać, to nie wszystko. Za 12 miesięcy stażu transfer danych podwyższamy do 32,5 GB, a za 24 miesiące do 39 GB.

Czyli mówiąc wprost – jeżeli macie dwa lata stażu w nju z rachunkiem za nie więcej niż 39 zł dostajecie rozmowy bez limitu (także na stacjonarne), ile chcecie SMS-ów i MSM-ów oraz 39 GB transferu danych. „Nie więcej niż” jest jak najbardziej uzasadnione, bo w nju płacicie tylko wtedy, gdy korzystacie, więc gdy nie korzystacie, płacicie mniej 😉

A gdy już z dumą na twarzy i telefonem pełnym transferu będziecie sobie iść przez miasto lub góry i lasy, które odwiedzicie w czasie majówki, bo przecież nasz zasięg również tam sięga, zastanówcie się, czy nie chcielibyście nowej kurtały, albo koszuli. Bo jeżeli jesteście nowym klientem nju z rachunkiem dostaniecie 50 zł na zakupy w sklepach Diverse. Promocja trwa do 31 maja, a kody można wykorzystać do 30 września.

I kto teraz „pozamiatał”? Szykują się fajne wakacje z nju.

Udostępnij: Nju rozdaje gigabajty i ciuchy
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę