Piszemy Raport CSR cz. 8 (0)

Monika Kulik

15 kwietnia 2014

Piszemy Raport CSR cz. 8

Planując ze mną Raport CSR wspomnieliście o tym, że chcielibyście poczytać trochę o historii firmy, ktoś zaproponował oś czasu, a ktoś inny ikonografiki. Może połączymy te trzy elementy i stworzymy z pomocą naszego grafika kalendarium Orange Polska. Na początku zajmiemy się treścią, a za tydzień wybierzemy projekt graficzny.

Jakie ważne wydarzenia z historii naszej firmy powinny się znaleźć w takim kalendarzu waszym zdaniem? A może uzupełnimy go o ważne wydarzenia z historii telekomunikacji w Polsce ? Co Wy na to?

Zacznijmy może od tych dat:

Połączenie TP S.A. i PTK Centertel Sp. z o.o. w jedną firmę Orange Polska S.A.

TP S.A. zmienia logo na Orange (jako główna marka handlowa)

2009
TP i UKE podpisują Porozumienie w sprawie wdrożenia zasad transparentności i niedyskryminacji w relacjach między operatorami

2006
Idea zmienia się w Orange  – PTK Centertel rozpoczyna świadczenie usług pod marką Orange.

1998
Prywatyzacja i debiut TP na giełdach w Warszawie i Londynie

1991
Powstaje Telekomunikaca Polska

1947
Utworzenie przedsiębiorstwa państwowego Polska Poczta, Telegraf i Telefon

d22f1abaf5ebea22b19b9d1f2d00a1a8651

Czekam na Wasze uzupełnienia. Nagrody czekają.

Udostępnij: Piszemy Raport CSR cz. 8
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Flaga. wybierz ikonę

Innowacje

Orange partnerem młodych wynalazców (0)

Monika Kulik

14 kwietnia 2014

Orange partnerem młodych wynalazców

Zaczęło się od przeczytania pewnego artykułu. Jego bohaterowie tak nas zachwycili podejściem do innowacyjności, że odwiedziliśmy ich i zaproponowaliśmy współpracę. O kim mowa? – o uczniach i nauczycielach z Zespołu Szkół nr 6 im. Króla Jana III Sobieskiego w Jastrzębiu-Zdroju, którzy projektują wynalazki pomagające osobom z niepełnosparnościami w ich codziennym życiu. System komunikacji osób z niepełnosprawnościami z otoczeniem ESKONzO czy latarka dla niewidomych, to rozwiązania, które stworzyli młodzi wynalazcy. Te pomysły na innowacje zdobyły już uznanie na wielu konkursach i wystawach na całym Świecie – Międzynarodowych Targach „Pomysły, wynalazki, nowe produkty” – Norymberga 2013, 7 Międzynarodowej Warszawskiej Wystawie Wynalazków IWIS 2013, 12 Międzynarodowych Targach Wynalazczości „Concours Lépine” czy Brussels Innova 2012 i 2013.

Patronat nad szkołą objęło Centrum Badawczo Rozwojowe Orange Polska, które zaprosiło przedstawicieli szkoły do swojego laboratorium, gdzie młodzież miała możliwości poznać opracowywane przez nas rozwiązania, w tym dla osób z niepełnosprawnościami. Pracownicy CBR odwiedzili też uczniów w szkole w Jastrzębiu Zdroju, gdzie poprowadzili zajęcia praktyczne. Uczniowie poznali opracowywane przez nas rozwiązania i mieli możliwość ich testowania. Zaskoczył nas wysoki poziom wiedzy i zaangażowania młodych naukowców. Uczniowie dostali też zadanie, aby popracować nad konkretnym produktem – zobaczymy, co z tego wyniknie. Damy Wam znać 😉

72b85fc8016f621ef3b239978ba71c2d371

Udostępnij: Orange partnerem młodych wynalazców
komentarz jest wymagany