Sieć

Połowa nowych stacji gotowa (0)

26 lipca 2013

Połowa nowych stacji gotowa

Dziś rano dostałem informację, że mamy już uruchomionych 5 tysięcy zmodernizowanych stacji Orange czyli dokładnie połowę wszystkich, które realizujemy w ramach projektu NetWorks! Teraz powinno pójść z górki. Przypomnę, że podczas wakacji weszliśmy m.in. do głównych aglomeracji: Warszawy, Wrocławia, Krakowa i ostatnio Poznania. W tym tygodniu robimy np. śródmieście Warszawy. W miejscach, gdzie pracują nowe stacje i jesteśmy po tzw. optymalizacji, która trwa kilka tygodni od przełączenia, zasięg 3G wzrósł o kilkadziesiąt procent. Najlepiej poprawę widać wewnątrz budynków. Przy okazji jeszcze raz proszę Was o cierpliwość i wyrozumiałość, ponieważ w miejscach gdzie aktualnie trwają prace mogą pojawiać się krótkotrwałe problemy. Staramy się, aby były dla Was jak najmniej uciążliwe.

7c60c162c7771c45ecd3f8a4b8b9619b456

Udostępnij: Połowa nowych stacji gotowa

Łatwiej do celu (0)

Paweł Jagora

Łatwiej do celu

Jakiś czas temu (bo jeszcze w listopadzie zeszłego roku) dzieliłem się z Wami moimi opiniami na temat usługi Nawigacji Orange. I do dziś pamiętam jak byłem zaskoczony i jakie wrażenie zrobiłem na rodzinie dowożąc moich krewnych w nieco ponad 20 minut pod bramę cmentarza, podczas gdy większość warszawiaków utkwiła na długie godziny w korku

Teraz właśnie się dowiedziałem i mogę się podzielić tą wiadomością, że Nawigacja w Orange może być jeszcze lepsza. Ci, którzy jej używają prawdopodobnie zauważyli, że przedwczoraj przyszła do nich aktualizacja do nowej wersji. Co ona zawiera i dlaczego warto zaktualizować?

Nowa wersja ma numer 6.3.1 i została wzbogacona o:32840564bda061012c128903fd19bdc07f8

• przesyłanie punktów z serwisu www.nawigacja.orange.pl do nawigacji – dzięki tej funkcji można dzielić się nimi z innymi użytkownikami aplikacji. Funkcja sprawdzi się w momencie podróży kilkoma samochodami w te same miejsca. Wystarczy wpisać w formularzu znajdującym się na stronie http://www.nawigacja.orange.pl punkty docelowe, a system wytyczy między nimi trasę – drogami głównymi lub trasą omijającą korki. Następnie należy wpisać swój numer telefonu i wysłać plan trasy do aplikacji. Aby podzielić się trasą ze znajomymi, wystarczy podać ich numery telefonów i wysłać im plan podróży.
  • wyszukiwanie POI wzdłuż trasy – w trakcie nawigowania, po wybraniu z menu opcji pojawia się funkcja „Wyszukaj wzdłuż trasy”, która zapewnia szybkie przejście do wyszukiwarki. Następnie po wyborze interesującej kategorii i konkretnego wyniku wyszukania, punkt jest dodawany do trasy jako punkt pośredni.

Oprócz tych nowości troche posprzątano w interfejsie aplikacji oraz odświeżono okna informacyjne i ikony. Wszystko z zamiarem uproszczenia i przyśpieszenia codziennego układania trasy. Zamiast planowania trasy z oddzielnego przycisku można użyć po prostu opcji „Nawiguj” i albo zaplanować trasę z bieżącej lokalizacji albo zmienić datę i godzinę i w ten sposób zaplanować ją na przyszłość. Z nowych rzeczy pojawił się szybki dostęp do ulubionych punktów (co może być fajnym usprawnieniem).

Składając wszystkie nowinki do kupy z faktem, że korzystając z Nawigacji nie ponosicie żadnych dodatkowych kosztów za transmisję danych z i do aplikacji to wydaje się być całkiem interesującą propozycją. Szczególnie teraz gdy lato w pełni i nie tylko chce się gdzieś wyjechać ale również nikt nie ma ochoty na spędzenie 2 dni z własnego urlopu w korku pod Wyszkowem 🙂

Udostępnij: Łatwiej do celu
komentarz jest wymagany

Ekstra Minuty w Nowym Orange Go (0)

Ekstra Minuty w Nowym Orange Go

Od wczoraj w taryfie Nowe Orange Go wprowadziliśmy promocję Ekstra Minuty, w której za każde doładowanie za minimum 25 zł otrzymacie dodatkowe minuty do wszystkich sieci stacjonarnych i komórkowych. Jeden warunek do spełnienia – od poprzedniego doładowania nie minęło więcej niż 25 dni. Aby skorzystać wystarczy, że wyślecie bezpłatnego SMS o treści MINUTY pod numer 520. Oczywiście im większe doładowanie tym więcej bonusowych minut.
4d638e374914d32166eb12e86b68fe73dac

Udostępnij: Ekstra Minuty w Nowym Orange Go
komentarz jest wymagany

I liga na pierwszym planie. Jak kręciliśmy spot (0)

Redakcja Bloga

25 lipca 2013

I liga na pierwszym planie. Jak kręciliśmy spot

Startu rozgrywek I ligi nie możemy się już doczekać. Tęsknimy za sportowymi emocjami i za… kolorytem stadionów polskich miast i miasteczek. Zanim – już w najbliższą sobotę – obejrzymy pierwszą transmisję meczu w Orange sport, zobaczcie, jak powstawał spot promujący nadchodzący sezon. Ten klip zrobił prawdziwą furorę w internecie!

A tutaj możecie zobaczyć końcowy efekt.

Udostępnij: I liga na pierwszym planie. Jak kręciliśmy spot

Sieć

80 tys. w dwa miesiące – dużo czy mało? (0)

25 lipca 2013

80 tys. w dwa miesiące – dużo czy mało?

Wczoraj informowaliśmy o wyniku nju mobile i rozpoczęła się gorąca dyskusja na forach i moim blogu. Dużo, czy mało klientów? Dopytywali mnie o to również dziennikarze. Zatem kilka słów więcej. Wprowadziliśmy nju mobile żeby skuteczniej rywalizować o tych z Was, dla których najważniejsze są niskie koszty, proste rozwiązania i brak ograniczeń w korzystaniu z telefonu. Zdobycie przez dwa miesiące 80 tys. użytkowników, na tak konkurencyjnym rynku, uważam za bardzo dobry wynik. I nie ma co tego porównywać z Heyah, jak niektórzy próbują. To były zupełnie inne czasy, rynek, konkurencja i ceny. Ponadto cieszy mnie, że liczba klientów przechodzących z Orange do nju mobile jest o wiele niższa niż zakładaliśmy. Na ofertę abonamentową zdecydowało się 69 proc. klientów z konkurencji, a 31 proc. z Orange. Warto przy tym zwrócić uwagę, że w drugim kwartale 2013 przybyło nam również klientów postpaid w Orange. Pierwsze miesiące nju mobile na rynku pokazały, że dalej można stworzyć coś nowego i zaskakującego dla konkurencji, a zarazem atrakcyjnego dla klientów. Co więcej okazało się, że nie jest łatwo skopiować nasze rozwiązania, choć próby były czynione. Fajnie przyjął się zaszyty mechanizm maksymalnych cen po osiągnięciu, których rozmowy, SMS-y i internet są za darmo. Przez lata rynek pamiętał słynne 29 gr za minutę, a teraz hitem jest 29 zł, ale za rozmowy bez limitu i do wszystkich sieci.Kilka dni temu pokazałem Wam preferencje klientów wybierających nju mobile, ale z przeprowadzonych badań wynika dla nas coś jeszcze ważniejszego. Klienci bardzo chętnie polecają nową markę znajomym. Dlatego jestem przekonany, że kolejne miesiące będą dla nju mobile równie udane.

dcedc8f24dceb372cc41a73ea6175d2e050

Udostępnij: 80 tys. w dwa miesiące – dużo czy mało?