Urządzenia

Wojtek Jabczyński

5 czerwca 2009

Premiera HTC Magic

Wczoraj wieczorem na specjalnym pokazie dla mediów zaprezentowaliśmy HTC Magic. Polska jest jednym z pierwszych krajów na świecie, w którym odbyła się jego premiera. Informacje o telefonie i ofercie znajdziecie na http://biuroprasowe.orange.pl/pr/120632/polska-premiera-htc-magic-ze-specjalna-oferta-orange?changeLocale=PL Ostatecznie datę komercyjnego startu zdecydowaliśmy się przesunąć o kilka dni, czyli  na 15 czerwca. Czytałem na Telepolis pierwsze komentarze i byłbym hipokrytą, aby również nie zauważyć, że cena za telefon nie jest niska. Niestety nowości, zwłaszcza te z najwyższej półki sporo kosztują, co nie jest tylko polskim wyjątkiem. Dlatego nie ukrywamy, że oferta przeznaczona jest głównie dla biznesu. Oczywiście zgodnie z zapowiedzią, Magic dla klienta masowego również pojawi się w naszej ofercie. Będzie dostępny po długim weekendzie, w cenie od 399 zł do 1699 zł z umową na 24 miesiące, w obecnie dostępnych planach Orange.

IMG_2850.jpgIMG_2881.JPG

Udostępnij: Premiera HTC Magic
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

;

Nadszedł czas ofert bez telefonu? (0)

Redakcja Bloga

4 czerwca 2009

Nadszedł czas ofert bez telefonu?

Kiedy startowaliśmy z ofertą Tylko SIM, czyli sprzedaży oferty bez telefonu, zastanawiałem się czy pomysł wypali. Przez lata przyzwyczailiśmy się do oferowanych przy podpisywaniu umowy nowoczesnych apartatów za złotówkę. Jednak sytuacja na rynku zmieniła się i lepsze telefony podrożały u wszystkich operatorów, a jeśli nawet kosztują dalej symboliczne 1 zł, to trzeba zdecydować się na wyższe zobowiązanie i dłuższą lojalkę. Co więcej nie zanosi się, aby ten trend szybko zmienił się. Wręcz przeciwnie. Osłabienie złotówki, kryzys, wojna cenowa i konieczność oszczędzania nie dają powodów do optymizmu. Z drugiej strony brak konieczności subsydiowania telefonu pozwala dać atrakcyjniejsze warunki. Okazuje się, że klienci Orange coraz częściej przekonują się, że warto skorzystać z takiej oferty. Wybierających Tylko SIM liczymy już dziesiątkach procentów, wszystkich podpisujących umowy. Dlatego na początku czerwca przedłużyliśmy bezterminowo naszą promocję. Przypomnę jej najważnie zalety: dwa razy więcej minut do wszystkich w ramach abonamentu, cena rozmowy od 25 gr/min., a całość podwojonego abonamentu do wykorzystania na wszystkie usługi. Na koniec pozwolę sobie wysnuć hipotezę, że oferty bez telefonu będą zdobywały coraz więcej chętnych i to u wszystkich operatorów.

Udostępnij: Nadszedł czas ofert bez telefonu?
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Heart. wybierz ikonę

Urządzenia

Wyłącz komputer! (0)